3 872 14

Сирия и Русия свалиха обсадата на Дейр ез-Зор (ВИДЕО)

Тежък удар по терористичната групировка "Ислямска държава"

Сирия и Русия свалиха обсадата на Дейр ез-Зор (ВИДЕО)
Снимка: БТА/АР - Сирийски войски в Дейр ез-Зор

Сирийските войски, подкрепени от авиацията на Русия, нанесоха тежък удар на терористичната групировка "Ислямска държава" в района на град Дейр ез-Зор, намиращ се в Североизточна Сирия, съобщава РИА "Новости". Агенцията се позовава на руското министерство на отбраната.

"Сирийските правителствени войски, подкрепени от авиацията на Русия, постигнаха забележителен успех и нанесоха съкрушително поражение на групите в района на град Дейр ез-Зор, надминавайки по мащаб всички предишни победи в последните три години", се казва в изявлението.

Сирийската армия е успяла да снеме обсадата на летището. Градът е под контрола на "Ислямска държава" от три години насам. Руските военновъздушни сили са използвали ударни групи и разузнавателна информация за набелязване на целите, които да бъдат поразени.

Сирия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бати
  Отговор
  1 09:09  10.09.17
  БРАВО!
 • ьььььььььььь
  Отговор
  2 09:21  10.09.17
  Давайте Братушки-избийте тази брадата измет..
 • Kcaniba
  Отговор
  3 09:59  10.09.17
  Русия победа!!!!

 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 10:09  10.09.17
  Империята на злото САЩ оства без петрол от Сирия, само така руснаци
 • Трол
  Отговор
  5 10:20  10.09.17
  Шорошките колеги нещо хич не се радват. Плачат за ИДИЛ?

  Коментиран от #6

 • стоян георгиев
  Отговор
  6 13:00  10.09.17

  До коментар #5 от "Трол":

  инфото е от няколко дни.беше публикувано тогава ,сега го повтарят.тогава го коментирах ,а сега станаха и от къде са руските загуби .явно руснаците са участвали в щурма.нета е пълен с клипове на срещата на обсадените с разкъсващите блокадата,но тва бе преди няколко дни.снощи явно са пробили блокадата и на втория анлклав ,затова го публикуват днес.там растоянието бе няколко стотин метра.

  Коментиран от #7, #8

 • Kcaniba
  Отговор
  7 13:09  10.09.17

  До коментар #6 от "стоян георгиев":

  Америкосите изкараха последните командири на чалмите и собствените цру агенти от победеният анклав с хеликоптерите!!! Така че смазани сте!! Русия ви унищожи и ще ви заличи, както постъпи с Османската империя
 • Трол
  Отговор
  8 13:45  10.09.17

  До коментар #6 от "стоян георгиев":

  Аууу, един шорошки колега се обади! Теб те знаем, седни!

  Коментиран от #9

 • стоян георгиев
  Отговор
  9 16:07  10.09.17

  До коментар #8 от "Трол":

  от днес има лоша новина за асад и ушанките.американците обявиха че тва е краината точка на настъплението им.днес кюрдите стигнаха до промишлената зона на дер ес зор.явно предварителната уговорка с руснаците се изпълнява.асад и руснаците взимат пустинята до ефрат от там до ирак са отново американците.ха,ха,ха,....та фатмако пак ще има бял хляб за родата ти в америка ,а за теб остана шльокавицата в кварталния хоремак!

 • Трол
  Отговор
  10 17:50  10.09.17
  "кварталния хоремак", рожбе неграмотно с Г се пише-хоремаГ. Голяма радост настана сред козяшките тролове, ама нещо се изгуби умерената опозиция. А за кюрдите споко има и други фактори, които не си отчела Деске. Колко ще продължи странната симбиоза между кюрди комунисти и каубои империалисти? Не ми отговаряй, въпроса е реципрочен.

  Коментиран от #11

 • стоян георгиев
  Отговор
  11 18:33  10.09.17

  До коментар #10 от "Трол":

  кюрдите не са комунисти отдавна.справка владените от тях територии,а те не са малко и отдавна ги владеят.там има многопартиина и многоетническа партиина система и пазарна икономика.наистина имат червена звезда на знамето и някои и друг ляв ритуал,но тва са преодолими неща.дори и наи -радикалните левичари квито бяха турските пкк отдавна се отказаха от комунизма,може да си го извадиш от нета,а иначе за хоремака незнам как се пише ,а и не ме интерасува ,щото там освен фатмаци и друга подобна сволач няма!

  Коментиран от #12

 • Трол
  Отговор
  12 18:54  10.09.17

  До коментар #11 от "стоян георгиев":

  Работническа партия на Кюрдистан (известна също и със съкращението ПКК (PKK), след 2002 приела името KADEK, и от 2003 – Kongra-Gel(KGK)) е марксистко-ленинска терористична и националистическа организация, ползваща се със значително влияние сред кюрдите в кюрдските райони на Турция, Сирия, Иран, Ирак. Организацията е в списъка на терористичните организации на Турция и на някои държави от ЕС. Ми Десо не си убедителна, но щом са с твоите господари може. А за хоремаКа, не оправдавай негромотността си с разни милиционери и сволачи, те са твои дружки.

  Коментиран от #13, #14

 • 13 01:14  11.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • стоян георгиев
  Отговор
  14 11:29  11.09.17

  До коментар #12 от "Трол":

  пкк не са отдавна комунисти ,инфото го има точно там дето си взел тва ,но мааалко по-надолу.освен тва в сирия са други ,пиши сирииска демократична армия или сирииски кюрдистан,може и на турски или на руски и чети.

Напиши коментар:


Публикувай