Last news in Fakti

17 Септември, 2017 00:33 977 0

Септември е месецът на разводите

  • развод-
  • септември

Най-много молби за разводи в шведските съдилища постъпват през септември, когато свършва лятото

Септември е месецът на разводите - 1
Снимка: Shutterstock

Най-много молби за разводи в шведските съдилища постъпват през септември, когато свършва лятото, съобщи Dni.ru.

"Дълго време мислехме, че хората само така си говорят. Това обаче вече е научно потвърдено" - каза психоложката Моника Бюрман от университета на Упсала. Според нея за разводите допринася краят на отпускарския сезон.

Много двойки се надяват да подобрят отношенията си през отпуската. Когато това не се случи, реагират, и съпрузите подават молба за развод.

Освен през първия есенен месец, според статистиката, разводите са много през пролетта и в началото на годината. Това вероятно е свързано с факта, че на разделилите се съпрузи им е необходимо доста време, за да уредят практическите въпроси, свързани с разпадането на семейството.

Бюрман съветва съпрузите с проблеми да не чакат отпуската, а да разрешават възникналото напрежение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: