Last news in Fakti

14 Септември, 2017 09:44 1 818 8

САЩ забраняват "Касперски"

  • сащ-
  • компания-
  • ксперски

Продуктите на компанията ще бъдат премахнати от правителствените агенции

САЩ забраняват "Касперски" - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ нареди да се преустанови използването на продукти на руската компанията „Касперски“, съобщи Politico.

Заповедта е отправена към федералните агенции. Има притеснения, че софтуерът на компанията може да направи достъпни правителствени данни за Русия.

Агенциите имат 90 дни, за да преинсталират софтуера от компютрите си.

„Има риск от това, че руското правителство, независимо дали работи или не в сътрудничество с „Касперски“, може да получи достъп до правителствени данни, чрез продукти на компанията. Това директно засяга сигурността на САЩ“, се казва в специално изявление на министерството.

Правителствени представители в САЩ вече обвиниха Русия, че е извършила хакерски атаки срещу президентските избори през миналата година. Двете страни вече изгониха дипломати от своя територия.

„Касперски“ е компания, която често медиите обвързват с Кремъл. Службите за сигурност имат опасения за възможни правителствени връзки на компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    29 6 Отговор
    Защото американският софтуер не прави това ... -Те не крадат лични данни и не правят хакерски атаки
  • 2 Kcaniba

    26 3 Отговор
    Могополизъм ли не е?
    Лобизъм!?!?
    Пресловутата свобода на търговията?!?!
    Конкурееция!?!?!?
  • 3 Бесен Язовец

    30 3 Отговор
    На тия в САЩ им препоръчвам да си спрът нета и смартфоните и ще им стане най спокойно.
  • 4 гост

    4 27 Отговор
    Браво на САЩ ! На империята на злото не трябва да и се дава да поеме и глътка въздух !
  • 5 656

    20 2 Отговор
    Но е най добрата антивирусна за сега

    Коментиран от #8

  • 6 Барчо

    8 0 Отговор
    Десятката се следи без проблеми от ЦРУ. Така е направена от Майкрософт по тяхна поръчка. Влизат ти в компа и си гледат се едно е техен.
  • 7 американски гении

    14 0 Отговор
    Я, чак да не повярваш че в американските правителствени служби използват софтуер на руска компания.......че нямат ли си техен или пък такъв създаден от техните "съюзници". Егати нещастниците, Путя направо ще им го набие целия, още мъничко им остана.
  • 8 Варна

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "656":

    Съгласен съм. Ползвал съм най- различен софтуер, но от 5 години използвам само Касперски. Плащам си лиценза и до сега не ме е предал нито един път!