1 111 1

Великобритания ще гарантира правата на гражданите на ЕС

Тереза Мей обяви плановете си за излизането от ЕС

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Британският премиер Тереза Мей поиска „креативно и практическо“ решение за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи „Гардиън“.

Мей говори във Флоренция. Тя поясни, че бъдещето партньорство между ЕС и Великобритания не може да бъде като това в Европейското икономическо пространство, където стоки, хора и услуги се движат свободно. Тя отхвърли и възможността за обикновена търговска сделка от типа на тази с Канада.

Според Мей Brexit може да помогне на ЕС, тъй като така Великобритания няма да участва в решенията за интеграцията на другите страни – членки.

„Споразумението е от интерес за всички нас. Ние ще сме най-верният партньор и съюзник на ЕС, докато ние просперираме заедно. Масовата имиграция и тероризма са примери за неща, които можем да разрешим само чрез партньорство. Можем да се справим толкова по-добре“, заяви Мей.

Британският премиер обяви, че иска да задържи гражданите на ЕС във Великобритания и да гарантира техните права. Тя подчерта, че нейната страна ще работи в партньорство с ЕС, като суверенна държава, контролирана от своя народ.
Великобритания се ангажира да поддържа сигурността в Европа. Премиерът поясни, че страната ще излезе от ЕС през 2019 г. Тя обаче е готова да плаща вноските си до 2020 г.

Мей обяви, че очаква светло бъдеще за страната си. На речта присъстваха предимно италиански дипломати.

Италия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Мей мейк фейк
    Отговор
    1 19:39  22.09.17
    "Британският премиер обяви, че иска да задържи гражданите на ЕС във Великобритания и да гарантира техните права." Да да и един мармот завива шоколад..... !!! Пълни глупост ! Англезите се опитват да се измъкнат по терлици без да платят и пр. И на малките деца в ЕС е ясно, че англетата искат вече нищо да не дават, а да си запазят всички търговски права и привилегии, а това за гражданите за ЕС са го замислили да огрее само западните такива, а източните, ще бъдат третирани по зле и от афганистански имигранти ! Няма какво да ни баламосва тая със смешните обувки !

Напиши коментар:


Публикувай