Last news in Fakti

27 Септември, 2017 14:41 1 121 1

Европейската комисия настоява за България и Румъния в Шенген

  • ес-
  • шенген-
  • българия

Искат се нови мерки за заздравяване на Шенгенското пространство

Европейската комисия призова Съвета на ЕС да даде достъп на България и Румъния за влизане в Шенгенското пространство, съобщи агенция „Нова“.

Предложението беше прието от колегията на комисарите в ЕС. То е част от пакета с мерки за заздравяване на сигурността на Шенген.

Търсят се възможности за възобновяване на проверките по граничните пунктове в случай на необходимост.

Според комисията досегашните срокове може да бъдат недостатъчни, когато държавите са изправени пред променящи се сериозни заплахи. Комисията предлага сроковете да се удължат на една година . Държавите ще могат да продължат проверките и след този срок с одобрение на Съвета на ЕС.

Съвета призовава за пълното интегриране на България и Румъния. Искат се гаранции за членството на Хърватия, след като всички нужни критерии бъдат изпълнени от страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    4 1 Отговор
    Европейската комисия скоро ще създаде нов СССР, на завоевателна и безпринципна основа, само и само ЕС да продължи да вегетира и експлоатира народите в него. Но Полша, Чехия и Унгария не се предават като нас и не допускаг безпрекословно германската хегемония !