Last news in Fakti

3 Октомври, 2017 13:01 2 711 6

Пуерто Рико: Тръмп, ти си боклук!

  • пуерто рико-
  • доналд тръмп-
  • ураган-
  • мария-
  • мелания тръмп-
  • остров

Много местни жители са ядосани от коментарите на американския президент за острова им

Пуерто Рико: Тръмп, ти си боклук! - 1
Снимки: БТА/АР

Много жители на Пуерто Рико казват, че няма да посрещнат с радост американския президент Доналд Тръмп, който ще посети опустошения от буря остров, предаде Reuters.

Президентът и първата дама Мелания Тръмп се очаква да прекарат днес малко повече от пет часа на острова, да се срещнат с губернатора , с жители, спасители и американски военни, които помагат за възстановяване на острова.

Пуерториканците обаче бяха ядосани от изказването на Тръмп, в което той нарече "неблагодарници" тези от тях, които разкритикуваха бавната според тях реакция на САЩ след урагана "Мария", и от уверенията му, че усилията за възстановяване вървят добре.

"Той е боклук", твърдят жители на пуерториканската столица Сан Хуан. Според тях Тръмп "се излага и излага и страната си".

Пуерто Рико: Тръмп, ти си боклук!

Повечето хора в Пуерто Рико, който е американска територия, са недоволни, че електричеството все още е прекъснато в по-голямата част от острова, училищата и много предприятия са затворени, а на много места извън столицата има недостиг на прясна вода и храна. По думите им обаче дори най-ядосаните едва ли открито ще обидят човека, от когото в крайна сметка зависи да им бъде оказана помощ.

Дори тези, които са доволни от американските усилия за оказване на помощ на острова с 3,4 милиона души население, казват, че са възмутени от коментарите на Тръмп в Тwitter.

Пуерто Рико: Тръмп, ти си боклук!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ьььььь

    19 10 Отговор
    Анексията на Пуерто Рико от американците им донесе само глад и нищета...четете соросоидни подлоги-четете...Ето ви истината-стоян георгиев---юрист---къде сте бе???--защо там гладуват и законна ли е анексията на Пуерто Рико?????
  • 2 БОБИ КОЧА

    14 1 Отговор
    А добър ден! !!
  • 3 Пеньо

    8 0 Отговор
    Наистина Дани е пълна излагация!
  • 4 Чепа

    4 3 Отговор
    И п...л при това!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    1 0 Отговор
    При Катрина също реагираха много бавно, а това, че президента е прелетял с хеликоптер над бедстващите, хич не ги топли. Строят къщи тип-барака, които не могат да устоят на такива урагани, какви може да са последствията? Предвидими, разбира се. Като знаеш, че има урагани, а ти живееш там в бунгало!?! И действително са неблагодарни, защото има малко загинали, оказва им се помощ и съдействие за дълга.