Last news in Fakti

16 Октомври, 2017 14:11 937 0

Огнен ад в Португалия! 27 жертви на пламъците

  • португалия-
  • испания-
  • пожари-
  • жертви-
  • огън-
  • ад

Десетки загинали и ранени в Португалия

Най-малко 27 души загинаха, а много други пострадаха в Португалия, където бушуват горски пожари, съобщи „Скай нюз“.

Огромна гориста площ гори в страната. Мобилизирани са стотици пожарни екипи, а в акциите в различни точки на Португалия се включиха и специално оборудвани хеликоптери.

Все още горят близо 150 горски пожара в страната. В някои райони беше обявено извънредно положение от властите. В съседна Испания също има пожари, които отнеха живота на най-малко трима души.

Испанският министър-председател Мариано Рахой обяви, че ще посети най-засегнатите места. Две от жертвите в Испания са се озовали в капан на пламъците в северозападната част. Те са загинали във вана си.

Португалските служби обявиха, че над петдесет души са ранени, някои от които са в критично състояние. Има и хора, които са в неизвестност. В гасенето на огъня се включиха много доброволци и местни жители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: