1 384 8

НАСА, Русия и Германия поглеждат към Луната

Амбициозни проекти за следващите години и десетилетия

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Германският аерокосмически център (DLR) в началото на следващата година ще се присъедини към руско-американския експериментален екип, който симулира полети до Луната и Марс, съобщи РИА Новости.

Изданието се позовава на думи на Олег Орлов, директор на Института за медико-биологични проблеми към Руската академия на науките. Той разкри, че немските учени са подписали нужните документи и ще станат част от екипа.

В института стартира поредният експеримент - „SIRIUS-17". Експериментът предвижда петима руснаци и един германец да престоят 17 дни в изолационния комплекс „Марс-500". Ще бъде имитиран полет до Луната, полет около нея и завръщане на Земята.

Главна цел на всички тези усилия, според Орлов и ръководителя на проекта от американска страна Уилям Палоски, е подготовката за създаването на окололунната космическа база Deep Space Gateway, а така също полет до Марс и до по-далечни космически дестинации в периода 2020 - 2030 година.

Орлов отбеляза също, че в следващия планиран експеримент, който ще продължи 4 месеца, ще вземат участие и други чужди представители, в това число и от германската космическа агенция. Освен Германия, интерес към подобни проекти са проявили и космическите агенции и на други държави.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • имитиран полет до Луната
  Отговор
  1 19:27  07.11.17
  А на Луната, македонците всеки ден си правят селфита със Земята на заден фон и после се връщат за 20 мин. с метрото до Скопие!
 • Лунчо
  Отговор
  2 19:48  07.11.17
  Една от най големите, масови измами в съвременния свят са полетите на американците до луната. Знаете ли защо холивуд няма филми за тези безпримерни мисии? Ми защото те вече съществуват!

  Коментиран от #7, #8

 • Един човек
  Отговор
  3 20:41  07.11.17
  Да, да, ам не! Нямат разрешение да ходят там! Ако имаха до сега да бяха направили база на Луната! Каква е логиката да завладяваш Марс, а Луната която е много по-лесно да бъде достигнта да стои без друго посещение! Много знаят, но това което казват е бенгалски огън!
 • Расулюлах
  Отговор
  4 21:18  07.11.17
  И ко ше праите на другите планети?ше стреляте за удоволствие по обитателите им?и да си слагате кожите им на пода да ги тъпчите или да ги прибите с макдоналдси или да им откраднете технологиите под предлог че е за тяхно добро и там и тука на земята да се трепат повече хора и робството да достигне невиждани мащаби....човекът е много страшен паразит и няма място не само в космоса но и на земята и се чуда кои и защо го е създал и все още не го унищожава

  Коментиран от #5


 • Реалист
  Отговор
  5 10:18  08.11.17

  До коментар #4 от "Расулюлах":

  Четейки ти коментара и аз се чудя тебе кой те е създал... Поклон на тоя който те е научил поне да пишеш.
 • Патриот
  Отговор
  6 22:11  08.11.17
  Аз също понякога погреждам към луната. Но да не пипат. Луната е "Земля мадеконска". Ке си имат проблеми ми се чини.
 • Ивайло Петров
  Отговор
  7 16:23  10.11.17

  До коментар #2 от "Лунчо":

  ..лунчо....пий си млякото и лягай и без това си сигурно на 10...,това че мама и тате не ти дават да гледаш такива филми не не значи че няма..,пиши Аполо в IMDB и се образовай.
 • Акъл
  Отговор
  8 00:00  21.11.17

  До коментар #2 от "Лунчо":

  А най-големият мит е че лунчо има мозък!

Напиши коментар:


Публикувай