1 385 8

Путин: САЩ се бъркат в изборите в Русия

Олимпиадата трябва да започне през февруари, а кога са президентските избори? През март

Стефанаки Йоанис

Владимир Путин свърза обвиненията по адрес на Москва за подкрепа на използването на допинг от руски спортисти с предстоящите президентски избори през март 2018 г. и обвини САЩ, че искат да създават проблеми на изборите.

В доклади на Световната антидопингова агенция (WADA) се твърди, че по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. са били подменяни проби за допинг на руски спортисти, което е извършвано от лаборанти под надзора на руските служби за сигурност в рамките на система под закрилата на руската държава. Понастоящем Международният олимпийски комитет проучва тези твърдения и вече забрани на шестима руски състезатели по ски бягане да участват на предстоящата зимна олимпиада в Пьончан.

"Ето какво ме безпокои - Олимпиадата трябва да започне през февруари, а кога са президентските избори? През март. Имам много големи подозрения, че всичко това се прави, за да се създаде необходимата за някого обстановка на недоволство сред любителите на спорта, че държавата била свързана с нарушенията и то отговаря за това", заяви Путин, цитиран от РИА Новости.

Международните спортни организации, в това число МОК, са много зависими от спонсорите и притежателите на телевизионни права, от рекламодателите. Това е огромен пласт на връзки и зависимости и контролният пакет се намира в САЩ, защото там са всички основни компании, които поръчват и плащат телевизионни права, там са основните спонсори, коментира президентът, отбелязва offnews.bg.

"В отговор на нашата мнима намеса в техните избори, те искат да създадат проблеми в изборите за президент на Русия", подчерта Путин, продължавайки думите си за САЩ.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хохи
  Отговор
  1 09:37  11.11.17
  ПУТИН Е ВЕЛИК ЧОВЕК
 • по Соломоновски
  Отговор
  2 09:38  11.11.17
  Ами най-добре Путин да стане президент на САЩ, а Тръмп на Русия, ще си отиват пък и така и така водят съвместни избори.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  3 09:43  11.11.17
  Бъркали се те, грънци, американците да не са толкуз улави да се бъркат в избори с предварително известен победител, ми 99 % от руснаците са за другаря Путин и на всички им е ясно, че той ще е новият-стар поезидент на великата Русия.

  Коментиран от #4

 • баш
  Отговор
  4 09:52  11.11.17

  До коментар #3 от "Бесен Язовец":

  Баш толкозса улави не виждаш ли !?

 • Бесен Язовец
  Отговор
  5 09:59  11.11.17
  САЩ търсят реванш обаче няма да им се получи на народа руски му е ясно че ЦРУ никога не спи и поради тази причина ще застанат плъто зад В.Путин техния верен водач.Като се замисли човек с този ход си го набиват по дебел в САЩ
 • onq s konq
  Отговор
  6 10:04  11.11.17
  На руснаците трябва да им е непрекъснато гадно,иначе почват да си въобразяват че света "вече" е станал двуполюсен .
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  7 11:24  11.11.17
  Юрий Гагарин къде си летял? Рашките са мизерни лъжци, дори си утрепаха Гагарин, за да не почне да признава, че нито е самый первый космонавт в мире, нито изобщо е летял в космоса, преди да пуснат фейк нюз и да го направят феймъс са бастисали 3-ма пилоти в напъни да ги направят космонавти. Та сега Вова търси под вола теле, но там ще намери чеп&м.де.
 • Барчо
  Отговор
  8 22:05  12.11.17
  Заради олимпиадите са спирали войни, а сега се водят войни чрез олимпиадите. Накъде отива светът?

Напиши коментар:


Публикувай