1 078 2

Арестуваха авиодиспечер. Имал оръжие за масово унищожение

Бомбата е била в дома на авиодиспечера

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Авиодиспечер, работещ на международното летище в Шарлът, Северна Каролина, беше арестуван заради притежание на оръжие за масово унищожение, съобщи „Ню Йорк дейли нюз“.

Американските сили за сигурност са задържали 30-годишния Пол Джордж Дандън, обвинен в притежанието и транспортирането на оръжие за масово унищожение. Въпросното оръжие е бомба, която е била в дома на диспечера.

Полицията, работеща заедно с ФБР, е задържала и още едно лице. 39-годишният Дерик Фелс е обвинен в направата на бомбата. Той е казал на разследващите, че е създал взривното устройство срещу съсед, с когото е имал конфликт.

След това обаче е променил решението си и е дал бомбата на Пол Дандън, който работи на пълен работен ден на международното летище. От летището посочиха, че служителят не е имал достъп до самолетите на пистите.

От Федералната авиационна администрация на САЩ обявиха, че са прекратили достъпа на арестувания служител до летището и диспечерските кули. Разследването по случая продължава.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мтгонтан
  Отговор
  1 14:26  12.11.17
  Иначе ограничават достъпа на всякякви хора.А те сами се взривяват и застрелват.Искам да премахнат визите за да похарча някой друг долар там.Да се учат от Канада
 • Патето Яки
  Отговор
  2 23:07  13.11.17
  Тези янки са толкова несъобразителни, ако беше българин щеше да каже че с бомбата ще ходи за риба.

Напиши коментар:


Публикувай