808 6

Румъния изгони сръбски шпионин

Той е имал проруски убеждения

Росен Стойчев

Румъния е предприела действия срещу сръбски националист, опитал се да извършва шпионска дейност в страната, съобщи Balkan Insight.

Братислав Живкович е на 45 години. Той е командир на сръбската организация „Четник“ , която е известна като паравоенна организация с националистическо-шовинистична ориентация. През 2014 г. е участвал в конфликта в Украйна на страната на проруските сепаратисти.

През тази година той е пътувал на няколко пъти в Румъния. Целта му е била да събере секретна информация, свързана със сигурността в страната. За това и румънските власти са разпоредили неготово експулсиране.

Според експерти, той се е опитвал да създаде информационна мрежа в страната. Живкович се е интересувал от инфраструктурата на обекти, с голямо значение за румънската сигурност. Сред тях е била и военната база в Михаил Когалничану.

От румънското разузнаване обявиха, че са предотвратили голямо изтичане на данни. Румънските национални интереси са били запазени.

Румъния


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • юрист
  Отговор
  1 12:01  16.11.17
  Ей за това румънците ще просперират, а ние ще сме все на опашката- защото знаят как да си пазят националните интереси! А у нас 3/4 от всички руски граждани с ваканционни имоти в България, са или бивши служители на кгб, или настоящи служители на фсб и руското разузнаване, и нашите не ги гонят. Още веднъж- браво на румънците- така се пазят държавните интереси на една държава.

  Коментиран от #6

 • Диди
  Отговор
  2 12:16  16.11.17
  Румънците се борят за интересите си,а ние гледаме отстрани и само ги плюем.
 • Наблюдател
  Отговор
  3 13:39  16.11.17
  "Публикувано във факти.бг: Румъния е предприела действия срещу сръбски националист, опитал се да извършва шпионска дейност в страната" Русия протестира против изгонването!
 • Osman
  Отговор
  4 14:01  16.11.17
  Братислав Живкович е сръбски бандит който е учавствал в кланетата над мюсюлмани в Босна в периода 1992/95 година. Поздравление за румънските власти за действията им. Срам за българската държава че допуска този изрод всяка година на българска територия където гостува на пловдинчанина Живко Иванов , председател на Православна зора и член на паравоенна бандитска група извършваща убийства на мюсюлмани в Косово.
 • потребител
  Отговор
  5 17:40  16.11.17
  Тоя същия Братислав Живкович е посещавал няколко пъти и България , потдържа близки връзки с Нощтни вълци и с други подобни организации
 • 6 01:35  17.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай