1 841 1

Разгневени шофьори блокираха европейски граници

Синдикатите изпратиха писмо до френския президент Еманюел Макрон

Денис Джамбазов

Френски шофьори блокираха трафика на гранични пунктове с Испания, Италия и Белгия, съобщи „Ройтерс“. Причина за протеста им е изключването на пътните превози от новата европейска директива за командированите работници.

Блокадите бяха вдигнати по обяд. От 6 часа сутринта местно време шофьорите на камиони блокираха с палети достъпа на камиони до тунела Фрежюс край град Модан в Савоя - основен път към Италия - принуждавайки около 230 ТИР-а да спрат.

На френско-белгийската граница филтрираща блокада беше поставена към 7:30 часа местно време на автомагистрала А22 на бившия граничен пост Менен-Реккем, предизвиквайки 10-километрово задръстване. В протеста участваха около 200 шофьори на камиони.

Подобна акция се състоя и край Ирун в Испания, на моста на Европа в Страсбург, на границата с Люксембург и на пункта за плащане на магистрална такса в Турби близо до Монако.

Петте браншови синдиката изпратиха писмо до френския президент Еманюел Макрон с искане да се срещнат с него. В писмото те критикуват „катастрофалните последици" от изваждането на пътните превози от европейската директива, предоговорена миналия месец.

Франция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Vulpes
    Отговор
    1 22:30  21.11.17
    Само незнам,защо сте сложили снимка на американски камиони? Добре се вижда няколко Кенлорда,Фредлайнер и Волво!

Напиши коментар:


Публикувай