948 0

Намериха откраднати вещи на Джон Ленън и Йоко Оно (СНИМКИ)

Снимки: АР/БТА
Снимки: АР/БТА
Милена Богданова

Лични вещи на създателя на легендарната група The Beatles Джон Ленън и вдовицата му Йоко Оно на стойност 3.1 млн. EUR са били намерени в Берлин, съобщи германският вестник Bild. Вещите са били откраднати от жилището на Оно в Ню Йорк през 2006 г.

В дома на 58-годишен мъж, чието име не се съобщава, са били открити и иззети над 100 вещи, включително и дневници на Джон Ленън.

86 от вещите са били намерени още през юли тази година. Тогава органите на реда са започнали да изследват каква е стойността на намерените предмети и са установили, че тя е много висока за историята на музиката. Сред по-ценните предмети са дневници на певеца от 1975, 1979 и 1980 г., очила, ноти и редица други интересни предмети.

Официално общата стойност на предметите е 3.1 млн. EUR. На каква стойност в действителност са били продадени предметите не е ясно.

Германската полиция е извикала на оглед Йоко Оно, която е потвърдила автентичността на предметите. Мъжът, у когото са били намерени те, е с криминално минало. Полицията е съобщила и за второ заподозряно лице, което към момента се намира на територията на Турция. Подозренията на полицията са, че именно през южната ни съседка предметите са попаднали в Берлин.Напиши коментар:


Публикувай