1 825 2

Затишие пред буря на Арабския полуостров

Военната коалиция вдига блокадата над летището в Сана и пристанището в Худейда

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Арабската коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, обяви, че пристанището в Худейда и летището в Сана в Йемен ще бъдат отворени за хуманитарна помощ утре в 12 часа местно време (9 часа по Гринуич), предаде Reuters.

Коалицията се намеси в Йемен, за да спре настъплението на шиитските бунтовници хуси. Тя наложи тотална блокада на Йемен на 4 ноември, след като бунтовниците изстреляха балистична ракета по Саудитска Арабия.

Ракетата беше прехваната над международното летище в Рияд. ООН и хуманитарни организации призоваха за край на блокадата, за да могат да бъдат доставяни хуманитарни помощи за Йемен, застрашен от най-големия глад от десетилетия насам.

Арабската коалиция обяви, че иска да облекчи страданията на йеменския народ и затова отваря отново пристанището в Худейда и летището в Сана. Двата града са под контрола на хусите.

Йемен


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мето
  Отговор
  1 22:58  22.11.17
  все съм се чудел на тия народи и пак им се чудя как издържат на тия жеги със дълги ризи и отгоре сако или яке
 • Жега
  Отговор
  2 09:04  23.11.17
  Един арабин си яздил камилата из пустинята. Жегата била страшна, а отсреща някакъв карал колело. Учуден арабина го попитал: -Абе на тебе не ти ли е жега? -Изобщо.-отговаря колоездача. -Но как така не ти е жега? Как се разхлаждаш?-попитал арабина. -Като ми стане голяма жега, въртя по-бързо педалите и като увелича скоростта, вятърът ме духа и се разхлаждам. Учуден от отговора, но решен на всяка цена да пробва този метод, арабинът леко сръчкал камилата в ребрата и тя се забързала. Доволен от ефекта, той все по-често сръчквал камилата в ребрата и тя все повече забързвала и накрая не издържала, паднала и издъхнала. Погледнал арабинът мъртвата камила и си казал: -Не трябваше да я сръчквам толкова много, умря от студ...

Напиши коментар:


Публикувай