22 Ноември, 2017 19:41 3 037 2

Затишие пред буря на Арабския полуостров

  • саудитска арабия-
  • йемен-
  • сана-
  • худейда-
  • хуси

Военната коалиция вдига блокадата над летището в Сана и пристанището в Худейда

Затишие пред буря на Арабския полуостров - 1
Снимки: БТА/АР

Арабската коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, обяви, че пристанището в Худейда и летището в Сана в Йемен ще бъдат отворени за хуманитарна помощ утре в 12 часа местно време (9 часа по Гринуич), предаде Reuters.

Коалицията се намеси в Йемен, за да спре настъплението на шиитските бунтовници хуси. Тя наложи тотална блокада на Йемен на 4 ноември, след като бунтовниците изстреляха балистична ракета по Саудитска Арабия.

Ракетата беше прехваната над международното летище в Рияд. ООН и хуманитарни организации призоваха за край на блокадата, за да могат да бъдат доставяни хуманитарни помощи за Йемен, застрашен от най-големия глад от десетилетия насам.

Затишие пред буря на Арабския полуостров

Арабската коалиция обяви, че иска да облекчи страданията на йеменския народ и затова отваря отново пристанището в Худейда и летището в Сана. Двата града са под контрола на хусите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мето

    4 0 Отговор
    все съм се чудел на тия народи и пак им се чудя как издържат на тия жеги със дълги ризи и отгоре сако или яке
  • 2 Жега

    3 0 Отговор
    Един арабин си яздил камилата из пустинята. Жегата била страшна, а отсреща някакъв карал колело. Учуден арабина го попитал:
    -Абе на тебе не ти ли е жега?
    -Изобщо.-отговаря колоездача.
    -Но как така не ти е жега? Как се разхлаждаш?-попитал арабина.
    -Като ми стане голяма жега, въртя по-бързо педалите и като увелича скоростта, вятърът ме духа и се разхлаждам.
    Учуден от отговора, но решен на всяка цена да пробва този метод, арабинът леко сръчкал камилата в ребрата и тя се забързала. Доволен от ефекта, той все по-често сръчквал камилата в ребрата и тя все повече забързвала и накрая не издържала, паднала и издъхнала.
    Погледнал арабинът мъртвата камила и си казал:
    -Не трябваше да я сръчквам толкова много, умря от студ...