1 035 5

Превъзпитават таксиметровите шофьори в Рим

Властите в италианската столица ще учат водачите на добри маниери

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Таксиметровите шофьори в Рим ще ходят на курсове за добри маниери и английски език,
съобщи RAI.

Предвидени са осем часа по практически английски език за 750 таксиметрови шофьори, както и обучение как да предразполагат туристите да се чувстват добре дошли в италианската столица.

За страна, която разчита много на туризма, италианците в този сектор говорят доста слабо английски и други езици.

В началото на седмицата туристите не можеха да намерят никакво такси в Рим, независимо от маниерите на шофьора. Причината беше национална стачка срещу конкуренцията на шофьори по модела на "Юбър", както и на частници, които купуват черни ванове и получават лиценз за превозване на малки групи туристи в града.

Италия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Къртев
  Отговор
  1 03:53  25.11.17
  Правилно! И нашите "италиянци" трябва ги обучават! Макар, че в София една от фирмите се е понаучила на обноски и маниери, горе долу, но като цяло положението е зле. Онзи ден един се оплакваше, че тарифите не им отговаряли на услугата. А, аз на свой ред го попитах, защо не казва на клиента да му плаща половината и така ще си дойдат нещата на място. Хахаха! Не, като цяло може и да са ниски тарифите, но пък и в останалите сфери на работа не са високи заплатите, така, че една супа духаме. Ае лека нощ!

  Коментиран от #3

 • Луда държава
  Отговор
  2 06:09  25.11.17
  Давам 5 лв. до другия блок и проблеми нямам с ниските тарифи.До сега не са ми отказвали.На който му е скъпо да се вози в такси,да ползва градския транспорт срещу 1,60.
 • Митничар
  Отговор
  3 06:20  25.11.17

  До коментар #1 от "Къртев":

  Като са ви малки заплатите,не ползвайте такси. За кръчми и дискотеки правите сметки по 300-400 лв и оставяте бакшиш на сервитъорките по 50лв а 10лв.за такси до вкъщи по малките часове ви се виждат много. И на мен ми е скъпо в магазина но когато ми се налага влизам и пазарувам без да обяснявам на продавачката,колко ниско е платен труда ми.

  Коментиран от #4, #5

 • Ал Купоне
  Отговор
  4 09:56  25.11.17

  До коментар #3 от "Митничар":

  Така разсъждаваш, понеже ти е широко около шията, всеки митничар може да си позволи да даде по голям бакшиш на бакшиша.
 • Кака Гинка
  Отговор
  5 23:28  25.11.17

  До коментар #3 от "Митничар":

  Тези, за които говориш не пътуват нито с такси,нито с градски транспорт.Имат си собствен превоз,най-често с личен шофьор.На останалите (90%) им е скъпичко и по правило не ползват такси,освен в извънредни случаи...

Напиши коментар:


Публикувай