1 287 4

Психолози: Няма любов от пръв поглед

Снимки: Shutterstock
Снимки: Shutterstock
Анатоли Стайков

Психолози от холандския университет в Грьонинген се усъмниха в съществуването на любовта от пръв поглед, след като проведоха експерименти с 396 студенти, съобщава сайтът Life.

Доброволците следвали в Германия и Холандия, като 60 на сто от тях били жени. Те трябвало да отговорят на въпроси дали си имат партньор в живота, след което им били показани снимки на непознати. Участниците в експеримента след това разказвали какви чувства са породили у тях фотографиите - от страст и привързаност до дълбока емпатия.

След това били проведени сеанси с бързи срещи, при които двойките били заедно 90 и 20 минути. В края на общуването, те трябвало да разкажат дали се е променило отношението им към партньора.

При 32 участници били забелязани признаци на "любов от пръв поглед". При бързите срещи споменатата емоция не била взаимна.

Експериментът показал, че любовта от пръв поглед нямала нищо общо с истинската любов. Според психолозите чувството, което изпитали участниците в експеримента, било обикновено физическо привличане, съпроводено с остър "прилив на страст". При това то не оказвало дългосрочно влияние върху емоционалното състояние на студентите.

Холандия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Снорпион29
  Отговор
  1 00:32  03.12.17
  Любов може и да няма обаче има жени които като ги видиш за първи път така може да те развълнува че после 2-3 дни мозъка ти да е ангажиран с мисли по-з...ка и.
 • Шехерезада
  Отговор
  2 01:17  03.12.17
  Когато Шиши срещна Боко ....
 • Asd
  Отговор
  3 02:37  03.12.17
  Ти пък ще кажиш... Откога стана спец по тия неща ...???
 • Митю патлака
  Отговор
  4 08:33  03.12.17
  Когато писалката говори всички крещят

Напиши коментар:


Публикувай