2 420 7

Сърбия ще наказва Македония

Недоволство заради обещания на Скопие към Прищина

Росен Стойчев

Сърбия е готова да реагира, ако Македония подкрепи Косово за членство в международните организации, съобщи B92.

Вече има информации, че Сърбия е готова да спре да признава името на своята съседка. Противоречието дойде, след като македонският премиер Зоран Заев обяви своята готовност да подкрепи Прищина за членство в ЮНЕСКО.

Представители на местните власти са заявили, че „ако Македония действа срещу сръбските национални интереси, Белград ще стори същото“.Заев обяви подкрепата си за членство на Косово в ЮНЕСКО, след среща с косовския премиер Рамуш Харадинай. Това стана, след като той обеща дългосрочно приятелство на Сърбия.

Сърбия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:01  15.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Македонеца
  Отговор
  2 13:04  15.12.17
  Заев ще продаде македония по секоя цена

  Коментиран от #3, #6

 • македонец
  Отговор
  3 13:15  15.12.17

  До коментар #2 от "Македонеца":

  Заев освободи Македония от сръбска окупация.
 • Makedoneca
  Отговор
  4 13:36  15.12.17
  Ще видиме кво ше стане допрва

  Коментиран от #5

 • Някой
  Отговор
  5 23:11  15.12.17

  До коментар #4 от "Makedoneca":

  Изглежда, че ако Македония не е солидарна с национализма в Сърбия, то последната ще спре да признава името на своята съседка. Хаха, докога бе братя сръбски политици ще се заигравате с този национализъм за вътрешна употреба?! Оставете Македония да върви по пътя на развитието си и не правете повече проблеми на съседите си. Войните в Югославия бчяха суров урок за всички, който го е научил - добре, който не - здраве да е..
 • гост
  Отговор
  6 23:52  15.12.17

  До коментар #2 от "Македонеца":

  Приятелю , наблюдавам те много активно плюеш по България в интернет . Изобщо не си прав , изключително тъп си ,дори подозирам че си психично болен . Можеш да бъдеш сигурен че си направил и впечатление на българските служби . България е полицейска страна с безскрупулни служби . Току виж ти изпратили някой да те вразуми , така че пий си хаповете и умната . А по отношение на БЮРМ , тя е чисто българска национална територия заграбена от България насилствено . А т.н. македонци - чисти етнически българи . Това го знае целият свят , само вие не го разбрахте още .
 • 7 22:09  16.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай