734 4

Дутерте омекна за гей браковете

Президентът на Филипините вече подкрепя еднополовите бракове

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Филипинският президент Родриго Дутерте изрази подкрепа за еднополовите съюзи, след като по-рано обявяваше, че е против гей браковете, предаде Reuters.

В реч пред събиране на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални в родния си град Давао президентът обеща да защитава правата на хомосексуалистите и ги покани да номинират представител, който да работи в неговото правителство.

"Казах, че съм за еднополовите бракове, ако това е тенденцията в днешно време. Ако това ще увеличи щастието ви, го подкрепям", каза Дутерте.

По-рано той беше цитиран от местни медии да казва, че е против еднополовите съюзи, защото бракът във Филипините е само между мъж и жена.

С промяната на своята позиция по въпроса президентът може да предизвика неодобрението на епископите в предимно католическата страна.

Епископите във Филипините, които също така са против кървавата кампания на Дутерте за борба с наркотиците, изразяват тревога от узаконяването на еднополовите бракове, след като главният му съюзник в парламента обеща по-рано тази година да настоява за това.

Филипини


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • стоян георгиев
  Отговор
  1 16:54  17.12.17
  що ни занимавате с тоя клоун?
 • Боримир
  Отговор
  2 17:17  17.12.17
  Тоя увиснал ластик е като меко желе.
 • Кака Гинка
  Отговор
  3 17:22  17.12.17
  Май скоро всички ще "омекнат" по въпроса - явно ЛГТБ имат силно лоби навсякъде, а номалните хора за нищо не ги питат...
 • The TRAPPER
  Отговор
  4 16:32  19.12.17
  Добре, щом е омекнал ...

Напиши коментар:


Публикувай