1 102 2

Любопитни съседи пазят от крадци по Коледа

Датската полиция състави списък със съвети за намаляване на растящия брой кражби в частни домове

Любопитни съседи пазят от крадци по Коледа
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Датската полиция състави списък със съвети за обикновените граждани как те да помогнат за намаляването на растящия в края на годината брой на кражбите в частни домове в скандинавската държава, предаде BBC.

Сред съветите е и този хората да бъдат нащрек за подозрителни хора на улицата или в жилищния си блок. Кажете на непознатия "Добър ден и Весела Коледа! Как мога да ви помогна?". Според полицаите крадците истински се плашат от любопитни съседи.

Други препоръки са да помолите съседа си да паркира колата си на Вашето място или да използва и Вашия контейнер за отпадъци, ако отсъствате в празничните дни покрай Коледа. Така ще създаде впечатлението, че в дома има хора.

Миналата година датската статистическа агенция отчете 1037 нахлувания с взлом през периода от 23-и до 31-и декември. Това беше най-ниският брой на обири в частни имоти от десетилетие. През 2007 г. бяха регистрирани 2174 кражби. И все пак, 24 декември 2016 г. донесе най-много обири на жилища за годината, близо три пъти повече отколкото в другите дни.

Дания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • FUCK OF
    Отговор
    1 00:22  26.12.17
    КОГАТО ТИ ДОЙДЕ ЛЮБОВНИЦАТА НА ГОСТИ , НАУЧАВА ЦЕЛИЯ БЛОК И УЛИЦАТА БАРАБАР С КУЧЕТАТА...... СЪВСЕМ ДРУТО Е КАТО ТИ ОБЕРАТ АПАРТАМЕНТА.... ТОГАВА...НИКОЙ НЕ Е ВИДЯЛ ,НИТО ЧУЛ НЕЩО....????
  • 2 00:30  26.12.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай