1 123 0

Цай Ин-уен очерта целите на Република Китай за 2018 г.

Тайван ще насърчава търговията, икономиката и националната отбрана

Виолина Цветанова

Президентът на Република Китай заяви, че правителството на страната се ангажира да развива местната отбранителна индустия, да насърчава търговията и икономиката, да поддържа регионалния мир и да насърчава стабилната дипломация. Цай Ин-уен направи своето изявление по време на годишната конференция, която се състоя на 29 декември.

Президентът на Тайван обеща увеличение на бюджета на националната отбрана. „Подобряването на нашите военни способности е най-сигурният начин да гарантираме сигурността и регионалната стабилност“, каза тя.

Що се отнася до международната търговия, Цай подчерта, че „New Southbound Policy“ има ключова роля. Инициативата цели да задълбочи отношенията на Тайван с 10-те държави-членки на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия, шест държави от Южна Азия, Австралия и Нова Зеландия. Към момента последната е довела до много положителни резултати, а именно нарастване на търговията и туризма с целеви нации със съответно близо 20% и 30% за периода януари – октомври 20107 г.

Цай Ин-уен заяви още, че през следващата година правителството ще продължи с политиката си, насочена към укрепване на малките и средните предприятия, както и на големите фирми, специализирани в отрасли като селското стопанство, нефтохимическата промишленост и медицинските грижи, за да се разширят и да стъпят на нови пазари в Южна и Югоизточна Азия.

По отношение на връзките с Китай, президентът на Тайван заяви, че страната е поела ангажимент да запази статуквото. „Тайван ще изпълни своите отговорности за поддържане на регионалната стабилност, като се придържа към последователността в своите действия. Достойнството и уважението, стабилността в отношенията с Континентален Китай и ангажираността с международната общност са колективните стремежи на тайванския народ“, каза тя.Напиши коментар:


Публикувай