2 601 4

Някой отваря кутията на Пандора на Балканите

Притеснение около спора между Хърватия и Словения

Росен Стойчев

Хърватия може отново да отвори кутията на Пандора на Балканите. Това заяви членът на Европейския парламент Алой Петърле, цитиран от B92.

Петърле визира решението на Арбитражния съд за морската граница между Словения и Хърватия.

„Решението беше взето преди 6 месеца, а все още не се спазва. Виждаме как международните закони не се спазват, а същото време отново се появяват политизация и национализъм.

Кутията на Пандора отново може да бъде отворена на Балканите, което ще засегне европейската интеграция на страните от западните части на полуострова. Трябва да действаме, за да може това да не се случи“, заяви Петърле, който е бивш словенски премиер.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер вече заяви, че решението на въпроса засяга целия ЕС. В момента текат преговори по въпроса.

Хърватия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 15:59  09.01.18
  Кой има полза от това.....мммм нещо не се досещам,кой се опитва да разедени ЕС и НАТО!
 • фантаст
  Отговор
  2 16:33  09.01.18
  На Балканите винаги сме били на принципа-пре*би другарче! Май трябва да се осъзнаем, докато е време. Отношенията ни трябва да се основават на взаимната изгода. Стига вече с тези исторически комплекси, сърбите ни цакали, македонците ни взели историята- не че не е вярно. Но ако се абстахираме от тези неща може да направим нещо по-добро. То че ще ни пречат Великите сили, ясно! Ама с малко разум може и да стане.
 • Митю
  Отговор
  3 19:10  09.01.18
  Е да де,с малко сме И па не става...
 • бай ПЕТЪР ХИТРЕЦА
  Отговор
  4 20:59  09.01.18
  Ааааа не ние пак ще ги пре.акаме, ние сме по гяволи от гявола. Тва е в гена ни. Честност.........ъъъъъ ммммммииии нема таково животно.

Напиши коментар:


Публикувай