900 6

Обама получавал вина, пури и скъпи подаръци

Хубаво е да си президент на Щатите

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Бившият американски президент Барак Обама е бил засипван с подаръци от чуждестранни лидери през последните две години на управлението му, съобщи „Ню Йорк поуст“, позовавайки се на федерални документи.

Държавният глава на Съединените американски щати е получил подаръци на стойност от близо $100 000, посочва изданието. Сред тях е и скъпа бутилка вино от италианския президент Серджо Матарела.

Кубинският лидер Раул Кастро е подарил пури и ром на Барак Обама, а освен това американският президент е получил и уникална шахматна дъска от Йордания. Не е изненада, че не са пристигнали подаръци от Русия.

Отношенията между Вашингтон и Москва по време на управлението на Обама достигнаха нива, невиждани от Студената война насам. Причина за влошения диалог бе нахлуването на Русия в Украйна и анексирането на Крим, след което последваха икономически санкции срещу руснаците.

Държавният департамент стриктно е описал всички получени подаръци в списък. Барак Обама е свикнал да получава различни подаръци. По време на двата си мандата като президент той е бил обсипван с различни подаръци.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Монки
  Отговор
  1 12:54  11.01.18
  Наркоман!
 • Гост
  Отговор
  2 12:55  11.01.18
  Толко подаръци, а тена си остана.
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  3 12:58  11.01.18
  Ааа, не е баш тъй. Подаръците от Куба са били за семейство Клинтън, а Обама е бил посредникът. Пурите са били за Бил, а ромът за Хилари. И не е вярно, че Русия нищо не им е подарявала. Напротив, скъса ги от "подаръци".
 • Kcaniba
  Отговор
  4 14:00  11.01.18
  Освен контрабандата дето я въртял с кубински ром и пури, банани, получавал ли е??? В Китай такива корумпирани ги бесят.
 • Kcaniba
  Отговор
  5 14:00  11.01.18
  Освен контрабандата дето я въртял с кубински ром и пури, банани, получавал ли е??? В Китай такива корумпирани ги бесят.
 • Диди
  Отговор
  6 14:10  11.01.18
  По протокол е описано какви подаръци и на каква стойност може да бъдат приети.В случаят,подаръците на Обама са документирани.

Напиши коментар:


Публикувай