2 002 4

Лондон: Спрете вече. Няма да има втори референдум за Брекзит

Изявлението на "Даунинг стрийт" 10 беше направено в отговор на засилващите се призиви за ново гласуване

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Британският министър-председател Тереза Мей няма да свиква втори референдум за членството в ЕС, заяви неин говорител, цитиран от Reuters.

Изявлението беше направено в отговор на засилващите се призиви за ново гласуване за Брекзит.

Поддръжникът на излизането на Лондон Найджъл Фараж каза по-рано, че се приближава до идеята за втори референдум. Според него евентуално ново гласуване пак ще бъде спечелено от привържениците на напускането на Великобритания от ЕС и ще сложи край на дебатите.

Много поддръжници на оставането на Великобритания в ЕС също подкрепят идеята за нов референдум. Те настояват, че британците не са били достатъчно информирани при първото гласуване и че общественото мнение се променя.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Баче Кико
  Отговор
  1 15:13  11.01.18
  В превод на заглавието: Спрете вече,няма втори път да манипулираме референдума!
 • Гошо
  Отговор
  2 15:24  11.01.18
  Найджъл Фараж - крайният националист, който направи пропаганден филм за България, като отиде в циганско гето, показа мизерията и заяви, че така е в цяла България. Със същия успех можеше да отиде в арабско гето в Лондон и да каже, че така е в цяла Англия. Във филма твърдеше, че ако Кралството отвори пазара си на труда за нас, масово ще имигрираме при тях. Е, това не се случи. Всъщност никой от апокалиптичните сценарии, за които е говорил, не са се случили. Фараж е политическо зомби и се храни от страха на британците, затова често си прави ПР, плашейки британците с гръмки твърдения. Така че какво говори този господин не е особено важно.
 • Rds
  Отговор
  3 16:07  11.01.18
  Както няма да има и брезхит верваитеми
 • England lost
  Отговор
  4 17:12  11.01.18
  По-скоро ще има референдум за присъединяване към Организацията за ислямско сътрудничество...

Напиши коментар:


Публикувай