1 111 7

Фермерите в Гърция готвят протести

Очакват се блокади на границата с България

Снимка: БТА/АП
Снимка: БТА/АП
Венцислав Михайлов

От 22 януари фермерите в Гърция започват традиционните си за зимата стачки, съобщават местни медии.

Очакват се и блокади по основните транспортни трасета. В момента не е ясно кога ще бъде блокирана границата с България.

Очаква се в близките дни стачният комитет да излезе с график на протестите.

Фермерите искат премахване на приети наскоро данъчни закони, но и гарантиране на цените за земеделската продукция, безплатно здравеопазване, достойни пенсии, премахване на единния имотен данък и създаване на държавен фонд, който да поема на 100% обезщетенията им за щетите, нанесени от природните бедствия.

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Plovdiv
  Отговор
  1 23:07  16.01.18
  А ние си седим на задника, сакън, да не се изложим пред "ония"...
 • JPower
  Отговор
  2 23:16  16.01.18
  Това е не е евроГейско. Гърция трябва да се бомбардира незабавно и приватизира всичко, Халкидики,да стане бежански лагер.... Слава на перкел..
 • К.К.
  Отговор
  3 23:49  16.01.18
  Нищо ново, всяка зима се случва, трябва да се включи в бюлетина на КАТ за движението по пътищата за да се знае какви ще са условията за пътуване.
 • Кемпеса
  Отговор
  4 00:08  17.01.18
  Българските власти пак ще си замълчат като риби, все едно България не я засягат тези затваряния на границите ни. Ние ще търпим загуби, а Бойко и Ципрас ще си пият узото и ракията. При едно такова обратно движение от наша страна, като затваряне на границите от стачки, ще ни направят диви и щастливи. Крайно време е Боко още отсега да ги предупреди, че ще има ответни мерки. Само че това може да направи държавник, а не ........

  Коментиран от #6

 • бойкоТ
  Отговор
  5 00:12  17.01.18
  Ще блокират границите на държавата, която европредседателствува - интересно ;)
 • onq s konq
  Отговор
  6 07:34  17.01.18

  До коментар #4 от "Кемпеса":

  Българските власти НИКОГА НЕ СА МЪЛЧАЛИ КАТО РИБИ!Ще припомна 2 идентични примера,които вие тука явно не искате да помните:1/Свиленград,километрична опашка от Тирове от 2-те страни ,турците изискват ИЗНЕНАДВАЩО на нашите някакви допълнителни документи за които нямаме готовност.Имаше официална нота на "Външно"-нищо.Тогава БОРИСОВ завъртя тела на Ердоган и не стана ясен разговора,но за ден тапата се СТОПИ.2/Кулата,миналата година.Знаете какво беше-ходи лично министъра на транспорта,минава даже на гръцка територия и говори с фермерите-нищо.Тогава БОРИСОВ завъртя тела на Ципрас и огласи разговора после:"Казвам му да се намеси,а той ми отговаря притеснено че не можел и бил с "вързани ръце" понеже това било ПРОФСЪЮЗНА РАБОТА!Е какво да направя аз-ДА ОТИДА И ДА СЕ БИЯ ЛИ С НЕГО?"А вие пак си приказвайте русофилските глупости че ББ си пиел узото с "някой си" и нехаел- демокрацията ви го позволява.
 • бай село
  Отговор
  7 18:25  19.01.18
  прави са хората знаят си правата..не искат да стават тираджии в германия и комшиите им да им ч...т жените..

Напиши коментар:


Публикувай