1 730 2

Нефтено петно с размера на Париж край Китай (ВИДЕО+СНИМКИ)

Tанкерът "Санчи" потъна на 14-и януари, след като горя близо седмица

Нефтено петно с размера на Париж край Китай (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

При потъването на ирански танкер в Източнокитайско море на повърхността са се образували четири петролни петна с обща площ колкото тази на Париж. Това съобщи източник от Пекин, който се готви да изследва останките на дъното с роботи, предаде AFP.

Tанкерът "Санчи" със 136 000 барела суров петрол потъна в неделя, след като горя близо седмица след сблъсък с товарен кораб на 6 януари на около 300 км източно от Шанхай. Националната служба по корабоплаването съобщи, че наблюдава четири разлива с обща площ 101 квадратни километра, колкото заема и френската столица.

Правителствената агенция полага усилия да ограничи разширяването на "черния прилив" и да прецени как той ще повлияе на морската среда в района, отбелязва ведомството в комюнике.

Смята се, че целият екипаж на танкера от 30 иранци и двама души от Бангладеш е загинал. До момента са открити само три тела. Няма никаква надежда да се намерят оцелели и издирването е преустановено.

Китай


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Джон Смит
  Отговор
  1 08:07  19.01.18
  Аз имам едно питане: Тези еко меко и всякакви организаций които само искат да цуцат, нека обяснят; Как през ВСВ, когато всеки месец са се потапяли танкери и кораби, нефтените разливи никой не ги е чистел, не се стигнало до някакви съществени катаклизми!?
 • onq s konq
  Отговор
  2 10:12  19.01.18
  Отивам да си нагреба малко на аванта за ТиДи Аи-а :Р

Напиши коментар:


Публикувай