19 Януари, 2018 20:23 4 214 77

САЩ: Русия е по-голяма заплаха от тероризма

  • сащ-
  • русия-
  • китай-
  • тероризъм-
  • заплаха-
  • джим матис-
  • отбрана

САЩ виждат конкуренция в лицето на Китай и Русия

САЩ: Русия е по-голяма заплаха от тероризма - 1
Снимка: БТА/ AP

Противопоставянето на нарастващата китайска военна мощ и агресивността на Русия сега е най-важният приоритет за националната сигурност на САЩ. Терористичната заплаха е едва след това, съобщиха американците медии, позовавайки се на официална позиция на Пентагона.

Новата национална стратегия за отбрана на американските въоръжени сили посочва, че Китай и Русия застрашават американското военно предимство в световен мащаб. Това изисква увеличаване на инвестициите, за да могат американските сили да бъдат по-смъртоносни, бързи и готови за война.

„Ще продължим да се борим срещу тероризма, но голямото съревнование във военно отношение сега е основен фокус на американската национална сигурност“, заяви министърът на отбраната Джим Матис.

Той посочи, че джихадистката групировка „Ислямска държава“ е била победена в Сирия и Ирак, с което се е сложило край на обявения от нея халифат. Въпреки това „Ал Кайда“ и други екстремистки групировки продължават да представляват заплаха за света.

Документът отразява притесненията на Вашингтон от нарастващата мощ на Китай и влиянието на азиатската страна в Южнокитайско море, включително и натрупването на военни части. САЩ са притеснени и от агресивните военни действия на Русия, включително намесата в сирийския конфликт, който започна през 2011 година.

В новата национална стратегия, одобрена от администрацията на президента Доналд Тръмп, се казва, че фокусът трябва да е насочен към приоритизиране готовността за война. В документа на Пентагона пише още, че съюзниците и партньорите на Съединените американски щати са от решаващо значение и могат да предоставят допълнителни възможности и достъп до други региони, пише „Дейли Сабах“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гудьо

    79 7 Отговор
    Най страшно е, когато има някой друг, който е достатъчно силен да ти вземе кокала.....

    Коментиран от #59

  • 2 Русия

    59 10 Отговор
    Бау!!!
  • 3 Kcaniba

    77 19 Отговор
    Да, така е!!!
    Русия е заплаха за за тероризма!!!
  • 4 Българин

    23 97 Отговор
    Русия е държава - терорист.

    Коментиран от #10, #11, #35

  • 5 Бесен Язовец

    68 15 Отговор
    САЩ се притесняват че вече са на каишка от Русия!
    Всеки си намира майстора туй е проблема

    Коментиран от #28

  • 6 Бай хой

    67 7 Отговор
    Тея я опапаха срещу тероризма. Никога терористите не са имали сила като при идил. Хамитата се оакаха и га Русия, Китай и Иран ги попиляха сащ и нещастната им коалиция гледаха отстрани и подсмърчаха. И сега враговете на тероризма се обявяват открито за врагове на сащ.
    Добрутро. И на панджахидистите у нас познати като соросоидни козяци.
  • 7 Скорпион29

    74 8 Отговор
    Руснаците знаят как се дресират бесни кучета няма да им е за първи път! Наполеон и Хитлер са добра школа
  • 8 Алфа Ромео

    61 5 Отговор
    И с право са притеснени, имаме нова световна ситуация, агресивна и силна военно Русия и нарастваща военна мощ на Китай, САЩ вече не са нито първа военна сила, нито първа икономическа сила.....
  • 9 OMG WTF

    64 6 Отговор
    САЩ се наиграха хорото вече се води от други
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Kcaniba

    10 11 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    сто години терор!
  • 12 учуден

    20 6 Отговор
    Последно кое? Мексико, руснаците или извънземните?

    Коментиран от #73

  • 13 Анонимен

    35 6 Отговор
    Крадеца вика, дръжте крадеца
  • 14 Българин

    13 49 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Да бе, те руснаците са хуманисти и доброволно са присъединили Кавказ и Далечния Изток към Русия. Факта, че си неграмотен и не познаваш руската история не ти дава право да ги изкарваш ангели.
  • 15 Kcaniba

    23 11 Отговор
    Слава Россия,сЛАВА СВЕТИ ЛЕНИН,слава на освободителката на милиони хора от живота им,слава
  • 16 щатско прасе

    18 2 Отговор
    квиииииик квиииик

    Когато тези прасета отидат на Коледа и ние ще започнем да се оправяме ;)
  • 17 ТИКВОЧА

    38 5 Отговор
    БАНКЕТА РАНО ИЛИ СВЪРШВА . И НА КРАВАРИТЕ РАХЪТЛЪКА Е КЪМ СВОЯ КРАЙ. ИМА СУПЕР СИЛИ КОЙТО НЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА САЩ ..-МНОГО ИМ Е ТЪЖЕН ФАКТА ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЯТ И СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗА ЯДРЕНА ДЪРЖАВА.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Kcaniba

    12 44 Отговор
    СССР–Русия,1917–2018г над СТО години ТЕРОР, УБИЙСТВА агресия,НАД 100 000 000/сто милиона/жертви на империята на злото

    Коментиран от #21, #53

  • 20 Бат Вальо

    45 6 Отговор
    Да, рашъните са мнооооого опасни, защото са горди, свободни и независими, а Путин е смелчага и си прави каквото си поиска (за справка - Крим)! Треперете, треперете ...... !!!
  • 21 Бесен Язовец

    26 9 Отговор

    До коментар #19 от "Kcaniba":

    Грешишшшш 1 0000000000000000000 са жертвите и остана само една още и това си тииииииииииииии!!!!!!!!
  • 22 Kcaniba

    13 45 Отговор
    Съвсем наскоро руският президент Владимир Путин подписа указ, с който учреди нова паметна дата - Ден на войските със специално предназначение, която съвпадна с годишнината от окупацията на част от територията на Украйна – Крим. Какви са тези войски, които действат без всякакви нашивки и отличителните знаци на своята държава? Дори едно малко повърхностно разследване дава основание да се твърди, че за Русия това са войските на МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕРОРИЗЪМ.

    В тази статия с конкретни примери ще посочим връзката на агентурата на РФ с терористите на ИДИЛ (ISIS) и тяхната поява и в Украйна.

    Русия и управляващият режим отдавна използват за целите си различни радикални, сепаратистки и дори терористични движения, както на нейна територия, така и в други държави. Това се случваше и се случва в Кавказ, в републиките на бивша Югославия и в Украйна.
    Доставките на оръжие за криминални групировки от типа на колумбийската наркомафия и терористичните групировки от типа на ИДИЛ (ISIS) се извършват чрез посредници от Русия.

    Нещо повече – все повече факти косвено потвърждават, че режимът на Путин не само подкрепя терористи, но и създава терористични организации и насочва дейността им. Чрез руските специални служби ФСБ и ГРУ се ръководят връзки с терористите, които те напразно се опитват да скрият.

    От една страна, те обявиха „Ислямския халифат“ (ISIS) за терористична организация, но от друга страна доставяха на екстремистите оръжие, пари, комуникации и помагаха за воден

    Коментиран от #25, #27, #49, #75

  • 23 американосран

    35 7 Отговор
    Да припомним и думите на баба Ванга :РУСИЯ ЩЕ ПОМЕТЕ ВСИЧКО ПО ПЪТЯ СИ! каквото и да означава това!

    Коментиран от #34

  • 24 Kcaniba

    9 31 Отговор
    на необходимата пропаганда. Снабдяването с оръжие се извършваше чрез режима на Асад под формата на трофеи.

    Оръжието, с което разполага „Ислямският халифат“, е предимно руско и съветско производство. Главатарите на ИДИЛ носят униформи, които много приличат на униформите, с които пристигнаха руските наемници в Украйна. Виждат се следите на един и същ терористичен руски „военен магазин“.

    За комуникация помежду си екстремистите от ИДИЛ използват същото мобилно приложение Zеllo, което използват и руските терористични банди в Украйна. В редица публикации, посветени на Zello, сме описали добре отработената система за координиране между терористите и техните ръководители:
    „Zello-terrorism или опитът на руските специални служби в Украйна“
    „Zello-terrorism 2: хакване и заразяване на вашето съзнание“

    Това означава, че като минимална възможност руските специални служби могат да следят дейността на ИДИЛ стъпка по стъпка, а като максимална възможност – да насочват дейността им, да координират и да издават заповеди. Вторият вариант е много по-вероятен, тъй като не съществуват данни за предаването на каквато и да е информация за дейността на ИДИЛ на службите за сигурност на държавите в коалицията срещу „Ислямския халифат“.

    В началото на своето формиране ИДИЛ имаше банкови сметки за набиране на средства за дейността си в руски банки и по-специално в „Сбербанк России“.

    „Ислямската държава“ е създадена с активното участие на офицери от бившите иракски служб

    Коментиран от #26

  • 25 Бат Вальо

    29 8 Отговор

    До коментар #22 от "Kcaniba":

    Боже, ти си много зле, искрено те съжалявам ...
  • 26 Бат Вальо

    23 5 Отговор

    До коментар #24 от "Kcaniba":

    Е прекаляваш с мастиката ...

    Коментиран от #29, #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Kcaniba

    8 18 Отговор

    До коментар #26 от "Бат Вальо":

    През 1943г. по време на Втората световна война София е разтърсена от серия от комунистически терористични актове. Това е времето, когато нелегалната БРП (комунисти), водеща противодържавна дейност по заповед на Москва преминава към градски тероризъм. Комунистическите екстремисти започват наказателна саморазправа

    със своите политически противници. Предприети са серия от показни убийства, от които най-известни са тези на запасния генерал Христо Луков и бившия директор на полицията и председател на Върховния касационен съд полковник Атанас Пантев. След убийството

    на генерал Христо Луков терористите се укриват.Изчакват няколко седмици, за да нанесат следващия си удар.Набелязната жертва е депутатът и адвокат Сотир Янев.

    Коментиран от #56

  • 30 Дони

    7 21 Отговор

    До коментар #26 от "Бат Вальо":

    По добре мастика отколкото бояришник.Яко са се опиянили русофилските безродници.

    Коментиран от #32

  • 31 Ghost1

    7 20 Отговор
    Джуджето от КГБ отново промива самосъзнанието на и без това изстрадалият руски народ

    Коментиран от #55

  • 32 Бат Вальо

    21 8 Отговор

    До коментар #30 от "Дони":

    Вас с позивна от ЦРУ ли ви активираха, бе? Напразно си харчат паричките. 2/3 от българите сме РУСОФИЛИ !!!
  • 33 законен

    6 8 Отговор
    Познайте на коя от трите няма да и стигнат паричките и ресурсите в "съревнованието" ??? Справка : Рейгън 1981-89 !!!!

    Коментиран от #40

  • 34 Голем смях

    10 21 Отговор

    До коментар #23 от "американосран":

    И кога ти го каза баба ти Ванга? Точното изречение е -Русия ке падне..Това е казала Вангелия .И жъртата раса ще владее Русия..И ще излезе права.НЯма да минат много години и Китай ще си вземе Сибир.А на рубладжиите ,които изпаднаха в душевна ерекция да напомним че военния бюджет на САЩ е колкото на целия останал свят.И още че Русия е икономическо джудже.Да не говорим колко технологично изостанала е.

    Коментиран от #36, #37, #50

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Eee

    10 10 Отговор
    Само СССР👍
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Всички сме равни

    18 3 Отговор
    Държавата която има ядрено оръжие и средства да го доставят където поискат материални ресурси и като цяло да те изтрие от лицето на земята естествено е най-голямата заплаха.Същото казва Русия за САЩНа всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие
  • 42 Бат Вальо

    16 3 Отговор
    В България винаги е имало кучета, които (от простотия или за пари) лаят срещу всяко нещо, дето свети ...

    Коментиран от #44

  • 43 Ханко

    16 1 Отговор
    Каква мощ ,ние сме в НАТО, а останахме и без единствения си СПАРТАН
  • 44 Kcaniba

    6 14 Отговор

    До коментар #42 от "Бат Вальо":

    Най-известните леви терористични организации са РАФ – фракция „Червена армия“, „Движение 2 юни“ и „Революционни ядра“ (в Германия), „Червените бригади“ (Италия), „Пряко действие“ (Франция), „17 ноември“ (Гърция), „Сендеро Луминосо“ и „Тупак Амаро“ (Перу) и други. Тяхната дейност се мотивира от марксистко-ленинската идейно-политическа насоченост и се вдъхновява от идеята да се унищожи капитализмът. „Десният тероризъм“ е насочен, както и левият, срещу ценностите на демокрацията (например равноправието между расите). Той може да мутира като неофашистки и неонацистки, етнонационалистически, сепаратистки и пр. Най-активни представители на този вид тероризъм са „Федерация за национално и европейско действие“ (ФАНЕ) във Франция, „Движение за самоопределение“ (ДСО), „Италианско социално движение“, „Юни 78“ (Гърция), „Сивите вълци“ (Турция), „Командоси на арменския геноцид“ и други.

    Тероризмът е част от човешката история,

    болестно състояние на човечеството. България също има своите терористи и терористични атентати. По броя на жертвите терористичните атаки в Париж съперничат само на световноизвестния терористичен атентат в София през 1925 година. Но докато в Париж загиналите са в резултат на серия от нападения осъществени на няколко различни места, то България продължава да води черната статистика с най-жестокия атентат в историята на Европа.

    Коментиран от #46, #52, #54, #58

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Барчо

    6 0 Отговор
    Има една дума, че повторението е майка на знанието, но в тоя случай си е баща на затъпяването.
  • 49 Барчо

    11 3 Отговор

    До коментар #22 от "Kcaniba":

    Ти си гледал Рамбо, бе. Той е без униформа.
    А това кога се пада няква дата, мога да ти кажа, че на тая дата е роден дедо ми. Значи празника е по случай рождения ден на моя дедо. Моя дедо и дедото на Путин са воювали заедно през Втората световна, та затова. А ти как искаш ги връзвай датите.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Барчо

    6 3 Отговор
    А кой е по-голяма заплаха се вижда от статистиката. Колко мирни граждани са избили след Втората световна войските и.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Kcaniba

    5 8 Отговор

    До коментар #19 от "Kcaniba":

    Тролака колабира и е на колене.
    Русофобията е болест.
  • 54 Кой осъди на смърт БАЧО КИРО

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Kcaniba":

    Бивш поданик на пасищата. НАШ ВИДЕН БЪЛГАРИН, ПАРТИЕН ЛИДЕР КАНДИДАТ ДЕПУТАТ ОТ КИТНИЯТ НАШ ГРАД ЕЛЕНА. А КАК ИЗБОРИТЕ ТАМ ВЪРВЯХА, С ГЪРБА НА ШАШКИТЕ ПО ГЪРБА НА НЕСЪГЛАСНИТЕ. ЗА ТЯХ ПИСА ЛИ НЯВГА ГНИЗО ? НИ! НЕ СИ ЧУЛ, НЕ СИ ВИДЯЛ, НИ ЛУК МИРИСАЛ, НИ ЛУК ЯЛ. КОМАР ВИ Е ОХАПАЛ 1925г. НИЩО НЕ СТЕ ВИДЕЛИ.НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО ГНИДО И НЕ ЩЕ ВИ БЪДЕ ПРОСТЕНО. НО ТИ ПРОЗЪЛЖАВАЙ ДА СЕ НАПИВА И КАТО ГЛИСТ НА БУЦА, НОЖЕ И ДА УСПЕЕШ.
  • 55 JPower

    9 4 Отговор

    До коментар #31 от "Ghost1":

    Е кво да направим,че руската военна машина е най-добра....е нямат добра бяла и черна техника,но могат да си я купят. Ти купувай втора употреба... И коли не правят,но танкове имат. Другото е майтап работа..
  • 56 JPower

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Kcaniba":

    Тогава евреите управляват Русия,това е друга тема.
  • 57 JPower

    16 2 Отговор
    R.I.P. USA
    Тръмп реве на умряло.... миииии, Китай и Индия са над 2 МИЛИАРДА души, хамериканците ли ще ги оплашат???? Банда чифути,негри и дрогирани пендели....
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Бесен Язовец

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гудьо":

    Ами последните 100 години не е имало,и като гледам в близките 100 не се очертава някой да им вземе кокала,прекалено са елементарни и бедни останалите.
  • 60 Наблюдател

    2 2 Отговор
    Че кой не се страхува от малоумници?!
  • 61 Dreamman

    3 14 Отговор
    Да живеят САЩ, мечтата и блянът на всички хора и народи.Притегателен център за всякакви хора и нации.Защитникът на демокрацията.Защитникът на света от СССР ,
    гробокопачът на комунизма а в бъдеще и гробокопачът на Руската империя.Татари ,башкирци ,калмици , марийци, чуваши и всички други народи борете се за свободата
    си!

    Коментиран от #62

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Dreamman

    3 9 Отговор
    За слава росий,- завърши си основното образование и тогава пиши из сайтовете.За твое сведение съм пенсионер с две висши образования ,едното от които е
    Художествена Академия.Много добре знам какво е социализъм, изпитал съм го на гърба си,и много добре познавам руската имперска политика несъобразяване се с
    нищо човешко .

    Коментиран от #64, #66

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Мирко

    16 3 Отговор
    Да ви преведа какво каза новата марионетка, монтирана за президент на САЩ: Ние трябва да останем най голямата военна сила, за да продължът да приемат нашите залени хартийки без обезпечение в целият свят. Срещу тази безполезна купчена хартия, ще продължим да крадем природни богатства и готови стоки. Също така, ако някъде открием петрол или друго дето ни харесва, ще пратим армията да им занесе демокрация.
  • 69 БОРАНЧ

    14 5 Отговор
    СВВЕТОВНИЯ ТЕРОРИСТ Е САЩ А НЕ РУСИЯ-САЩ ЩЕ БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ АЛЧНОСТ , ЗЛОБА И НЕНОРМАЛНОСТ САЩ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ПСИХИЧНО-БОЛНИ КРИМИНАЛНИ ЕЛЕМЕНТИ.
  • 70 Kcaniba

    4 4 Отговор

    До коментар #58 от "КАНИБАЛ":

    Такива *личности, като този фалшив т.ол е имало винаги, само боята сменят - предатели.
    Въпросният спамер тук е пореден платен активист-провокатор, пишещ с чужди никове.
    Русофобията е болест!!!

    Коментиран от #72, #74

  • 71 Пурко

    10 0 Отговор
    Щом демократизаторите са притеснени, значи света върви в правилната посока.
  • 72 Kcaniba

    4 1 Отговор

    До коментар #70 от "Kcaniba":

    Русофилите са антибългари донесли най-много беди на България!Да живее България!
  • 73 куку руку ку

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "учуден":

    Правилният отговор е:
    Самите сащ са си най-голямата заплаха. Ще се самоунищожат.
  • 74 Kcaniba

    2 5 Отговор

    До коментар #70 от "Kcaniba":

    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

    Коментиран от #77

  • 75 ОНИЯ

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Kcaniba":

    Ало незабравай,коя държава(уж се води най-демократичната,пазителя на демокрацията и нарушаващата човешки и суверитета на други държави)направи преврата в Украйна пореди каква причина беше направен преврата.За тях винаги ще има някой "враг"който да си измислят!!!!!!
  • 76 гого

    0 0 Отговор
    Сигурно ги плашат с това
    https://www.youtube.com/watch?v=kcmCMdU8YSc
    Откриване на обществена помпа за вода с ръчно задвивване в 21-ви век
  • 77 Човек

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Kcaniba":

    Човек, това го пишеш поне за 10-ти път тази седмица. Да не си се изчерпал?