4 164 25

Това е последната надежда за Сирия (СНИМКИ)

Френският външен министър заяви, че има изгледи за политическо решение на преговорите под егидата на ООН във Виена

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан заяви, че няма изгледи да се постигне политическо решение за Сирия никъде другаде, освен на преговорите под егидата на ООН във Виена. Той нарече разговорите в австрийската столица "последната надежда", предаде Reuters.

"Към днешна дата не се очертават никакви други изгледи в политическо отношение, различни от - последната надежда - срещата, която ще се състои утре във Виена под егидата на ООН. В нея ще участват воюващите страни и на нея се надяваме да бъде изработена програма за мир", каза Льо Дриан във френския парламент.

Стафан де Мистура, специалният пратеник на ООН за Сирия, покани сирийското правителство и опозицията на двудневна среща в австрийската столица.

Това става във време, когато няма особени признаци за политически пробив, и няколко дни преди Русия, ключов поддръжник на сирийския президент Башар Асад, да приеме общонационален сирийски конгрес в Сочи.

В така наречения Женевски мирен процес Де Мистура председателства поредица междусирийски преговори. Мандатът му включва обсъждане на нови избори, реформи в управлението, нова конституция и борба срещу тероризма.

Враждуващите страни никога не са водили преки преговори, а едва преди осмия кръг от разговорите от Женевския процес през декември опозицията се обедини в единна делегация, което за пръв път създаде надежди за преки преговори.

Делегацията на сирийското правителство обаче възрази срещу твърдата линия на опозицията за бъдещето на Асад и разговорите не постигнаха нищо.

"Аз съм оптимист по природа. Моментът е изключително решаващ", каза Де Мистура пред репортери във Виена. Той добави, че и двете страни са обещали да изпратят делегации в пълен състав.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 20:24  24.01.18
  Войната не ще спре, докато има бази на фащ в региона!!! Империята на злото мъти водата навред!!!
 • Бай Хой
  Отговор
  2 20:33  24.01.18
  А истинската империя на злото пРоссия няма ли бази?

  Коментиран от #4

 • 3 20:37  24.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Kcaniba
  Отговор
  4 20:42  24.01.18

  До коментар #2 от "Бай Хой":

  За бази доларес требват. Но вие, троловете и раята, нямате знанията и логиката. Сега няколко ваши изтъркани , но безумни нонсенса: Русия денги нет - Русия е най въоръжена и опасна за фащ държава. Русия е изостанала течнически - руски хакери и технологии са провели изборите във ФАЩ. Русия води модерна, хибридна война. пРосия , пияна и изостанала , а има високотехнологични бази. Как се събира всичко това в кухите ви тикви, фоберасти!??? Напълно взаимосключващи се догми и заклинания!! Не, по ограниченост и тъпотия сте стигнали господарите си, бат но сентс, а ;)

  Коментиран от #7


 • 5 20:49  24.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Kcaniba
  Отговор
  6 20:52  24.01.18

  До коментар #5 от "Бай Хой":

  Тук вече ме спечели, ти умееш да четеш!!! Половин плюсче ти слагам, козяшки ;)
 • antimediator
  Отговор
  7 20:57  24.01.18

  До коментар #4 от "Kcaniba":

  Опитваш се да се правиш на умен . Няма смисъл , всички руски подлоги сте или с болни мозъци , или с нисък интелект, а може и с двете. Москва /имам в предвид руската върхушка/ ако е постигнала нещо, то е за сметка на руския народ. Пълна деградация , алкохолизъм , наркомания, висока смъртност, ниска продължителност на живота, ниски доходи и жизнен стандарт ..., да изброявам ли още бе ,мазен каскет ?!

  Коментиран от #8, #10

 • Kcaniba
  Отговор
  8 21:00  24.01.18

  До коментар #7 от "antimediator":

  За разлика от нпо партенки съм умен. Ти на какво се опитваш да се направиш, че неразбираемо е... Ааа, че можеш да пишеш. Похвално! Адмирации!! Почни сега и да четеш, като колегата ти - тролочетящ
 • Бай Хой
  Отговор
  9 21:02  24.01.18
  Едно ще ти кажа" една държава която има всичко като природни богатства!!! абсолютно всичко, и то по много а народа и живее по бедно от най-бедната държава в Европа която няма нищо, не ми говори за нея. Най-малко за управниците и, а и за народа и, защото всеки народ си заслужава своите управници. Кви високи технологии, кви хакери? нещо си погледнал в чужд двор. За война се готви да, и великия Путьо поради неспособност да впечатли с друго раята я плаши с война и нападение от нато. Глупости за наивници като теб.

  Коментиран от #11

 • Недоклатен слушай са:
  Отговор
  10 21:05  24.01.18

  До коментар #7 от "antimediator":

  Ти Русия не я мисли, ами гледай как БГ.стана блато точно заради такива ,,стожери" като теб!
 • Kcaniba
  Отговор
  11 21:10  24.01.18

  До коментар #9 от "Бай Хой":

  Великия Путьо е само един представител на Велика Русия. Може би не си толкова тъп, колкото искаш да бъдеш. Ок, давам ти шанс да се опиташ, да излезеш от рамките на ограниченият ги мироглед и, поради изостанолото ти битие. В Русия са около 20 млн души живеят в бедност, у фащ около 30 млн. В Русия има бедни и изостанали райони и градове, у фащ има бедни и изостанали райони и градове и при това редица фалирали градове - черни дупки , например Детройт и Ню Орлиинз... Русия богата на ресурси фащ богата на ресурси Та какъв ти беше въпросът....
 • Бай Хой
  Отговор
  12 21:19  24.01.18
  велика пРоссия да, Русия кога е биля велика? нещо не се сещам! може би само тогава когато сама е наричала себе си така. А верно по врмето на Сталин, може би твой идол, или предшественика му, еврейчето което с помощта на Германия направи "великата" революция. А може би сега с този сатрап при който никой лаф не може да обели срещу него. Това ли е великото на русия? а може би идва от Екатерина нарекла се сама "велика".

  Коментиран от #13

 • Kcaniba
  Отговор
  13 21:25  24.01.18

  До коментар #12 от "Бай Хой":

  Сталин - грузинският сатрап Джугашвили , идола и съгражданинът на ЦРУ агента и американският гражданин Саакашвили, аможе да бъде идол само на нпо рая, т.е. такива като теб!!! Александър Невски, Христо Ботев, Капитан Петко Воивода и Че Гевара могат са бъдат герои на всеки свободен, интелегентен човек. Та какъв ти беше въпросът.. Че вече ме съмняваш...
 • Бай Хой
  Отговор
  14 21:26  24.01.18
  И ако под "фащ" имаш предвид САЩ сам си вкарваш кол отзад, никъде не съм споменал тази държава а в твоите малоумни съждения постоянно присъства като цирей на задник. Явно други дразнители за теб не съществуват, може би целия останал демократичен свят съответства на изложените от теб "данни" за бедност.
 • Бай Хой
  Отговор
  15 21:32  24.01.18
  Че Гевара ми даваш за пример, ей тук уби всичко детско в мен, Сигурно и Кастро трябва да изуча. Ходи се скрий някъде!!!

  Коментиран от #18

 • 16 21:35  24.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бай Хой
  Отговор
  17 21:41  24.01.18
  А ти май само там си ходил руска подлога, ако изобщо си ходил. АЗ СЪМ САМО БЪЛГАРОФИЛ!! и съм ходил на много места не само в любимата ти пРоссия, виждал съм и черно и бяло, че и цветно за разлика от теб.

  Коментиран от #19

 • Kcaniba
  Отговор
  18 21:43  24.01.18

  До коментар #15 от "Бай Хой":

  Death ще убие всичко детско в теб. А Че е равен на Гарибалди и Христо Ботев, във всяко едно отношение и е световна личност и легенда. Само с една малка разлика - той е и сексимвол за латиноамериканките. ВСЕ ОЩЕ!! След злостното му убийство от страната на цру. Е да, за човек с минимални познания той не може да се асоциира с Левски, само че в континентален мащаб. та това с Че Гевара те издаде - ти си партенка на фащ.
 • 19 21:45  24.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бай Хой
  Отговор
  20 21:47  24.01.18
  Сега се сещам че и Антонио Бандерас е секс символ на цяла латинска америка, а той друго беше казал за проссия!!
 • Бай Хой
  Отговор
  21 21:51  24.01.18
  А сега и Турция вкара в играта, като твоя идол Путьо.

 • Www
  Отговор
  22 22:23  24.01.18
  Войните ще спрат навсякъде само и когато исляма престане да съществува. И ще надтане мир .....

  Коментиран от #23

 • Хасан
  Отговор
  23 23:14  24.01.18

  До коментар #22 от "Www":

  Мислиш ли????Хитлер сигурно беше мюсюлманин...или пък този който хвърли атомната бомба....или Русия която анексира Крим..или Франция която разби Либия..или Сащ който дестабилизира Сирия и Ирак...

  Коментиран от #25

 • diadkata2
  Отговор
  24 23:38  24.01.18
  Путьо-демона на злото трябва да си гледа пияндурниците а не да мъти водата на сирийския народ!
 • Kcaniba
  Отговор
  25 08:11  25.01.18

  До коментар #23 от "Хасан":

  А Крим викаш и турски!! Ей, вушмури, твоите турчаля анексираха половин Кипър!! А в Крим е имало референдум, защото по комунизъва е бил разбираш ри дарен!! Няма комунизъм - няма подаръци!!!

Напиши коментар:


Публикувай