18 178 10

Българската тираджийка с опасни и глупави маневри

Ирина Еленкова получи присъда от 20 месеца

Росен Стойчев

Българската тираджийка, която предизвика катастрофата, отнела живота на 2 души във Великобритания, ще лежи в затвора 20 месеца, съобщи Lincolnshire Reporter.

Осъдена е Ирина Еленкова от Пловдив. Тя не е забелязала, че докато кара, ремаркето се е отделило от камиона й. То блокирало пътя, като в него се е врязала кола. В резултат на това загинали и двамата пътници в колата.

В съда стана ясно, че Еленкова има свидетелство за правоуправление на камион, което обаче е било издадено преди едва 2 месеца.

След катастрофата тя се е опитала да излъже, че зад волана е бил нейният партньор Костадин Танев, защото вече е била превишила допустимите часове зад волана.

Според свидетел, нейните маневри са били „глупави и опасни“. Еленкова ще бъде лишена от шофьорски права за 2 години. Танев получи присъда от 6 месеца.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 4Х4
  Отговор
  1 08:59  03.02.18
  Как са загинали останалите осемнадесет жертви Росенчо??
 • 4Х4
  Отговор
  2 09:00  03.02.18
  Браво бърза реакция!!
 • pompev
  Отговор
  3 09:54  03.02.18
  Колежке,как ти се откачи траилера ма,той мъжа може да го е закачал затова,
 • Гонзо виелицата
  Отговор
  4 10:35  03.02.18
  Вече се чувствам европеец, ми че те присъдите като тука бе! А колкото до шофьорката - наречие я Рено и повече недей я обижда!

 • Vasik Atanasova
  Отговор
  5 14:56  03.02.18
  ГЛУПАВИ СА ТЕЗИ КОИТО СА И ДАЛИ ПРАВОСПОСОБНОСТ ДА УПРАВЛЯВА КАМИОН И ТЕЗИ КОИТО Я СЪДЯТ

  Коментиран от #6

 • куку руку ку
  Отговор
  6 17:38  03.02.18

  До коментар #5 от "Vasik Atanasova":

  Глупави са всички ръсещи жлъч срещу жената! Какво означава "глупава маневра" и откачване на ремаркето? Да се откачи ремарке означава дефект в царския болт. Какво е виновна водачката за това?
 • българ4е
  Отговор
  7 19:01  03.02.18
  в англия присъдите не са големи за инак големи престъпления... примерно за наркотици дават най-мно' 2 до 4г. то затова и там масово се пуши трева и се потребяват по-тежки наркотици... общо взето в целия смешен евроГейски съюз престъпниците са на голяма почит! получават малки присъди и лежат в хубави затвори с изключение на няколко страни... инак са като в пансионче... а тук пък мафиотите си имат направо цяла държава...
 • Нейчо Трифонов
  Отговор
  8 06:39  04.02.18
  Много ме забавляват, всички са компетентни. Лафети, царски болтове, лули, кабелите и т.н. Чудя се на някой дали му се е случвало, че го коментира толкова компетентност.
 • Телевизора на Елвис
  Отговор
  9 09:17  04.02.18
  Да ти "дръпнат ключалката"- много типична шофьорска, лайнарска закачка. Тя е новобранец и не се е сетила да провери ключалката на лафета преди да тръгне. Дразни "старите кучета" с факта, че с лекота работи тежката им работа и са решили да я "наредят". Жалко за момата.
 • гост
  Отговор
  10 11:42  05.02.18
  Вижте как се развива едно нормално дело: Инцидент на 11 Октомври, финална присъда произнесена и влиза в действие на 5 Февруари = 4 месеца грубо. у нас за толкова не могат дори да си формулират обвинението, след години технически експертизи, липси на адвокати, свидетели и др. я са дали условна, я всичко е излязло коректно и обвиненията падат. За да е ефективно, трябва да е бързо. Вижте причинителите на катастрофи у нас как си наемат апартамент, пускат ги срещу подписка и те се връщат в страната си без каквито и да е мерки за сигурност или намерение за връщане. Който иска да е над закона да заповяда у нас.

Напиши коментар:


Публикувай