Last news in Fakti

22 Февруари, 2018 16:40 1 907 7

Русия да признае Косово

  • косово-
  • хашим тачи-
  • русия

Според Хашим Тачи това ще е позитивно влияние за Балканите

Ако Русия признае Косово ще изиграе много градивна роля на Балканите. Това заяви президентът на Косово Хашим Тачи, цитиран от B92.

Тачи определи независимостта на страната, като една „успешна приказка“.. Той обвини Русия, че чрез действията си в ООН, блокира опитите на страната да стане част от организацията.

„Русия може да изиграе положителна роля в мирния процес и да накара Белград да се откаже от тази лъжлива митология. Нашата икономика отбелязва растеж, а ние имаме все по-голямо международно влияние“, заяви Тачи.

Той подчерта, че страната му има ясна идея за своята евроатлантическа интеграция. Тя води преговори за Сърбия, които могат да открият пътя й към членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    29 4 Отговор
    Косово е американска хибридна война срещо славянството!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Kcaniba

    4 31 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Русия тази мнима защитница на славянството.....
  • 3 Петър

    31 2 Отговор
    Военнопрестъпник и главорез и президент благодарение на това, че е чукал Мадлин Олбрайт държавния секретар на САЩ. Този ли ще дава акъл?!
  • 4 да ве

    28 3 Отговор
    Най голяма градивна роля могат да направят шиптарите като върнат Косово на сърбите !
  • 5 куку руку ку

    16 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Русия да признае Косово
    И да изостави Сърбия? По-голяма смешка не съм виждал.
  • 6 Е да де!

    12 0 Отговор
    Това им трябва на Сърбете да станат член на ЕС баба им Меркел да докара големите вериги,изгнилото месо,полуфабриканти и псевдодемокрацията и циганизацията от цял свят!
  • 7 батко бугар

    1 0 Отговор
    Тоя си мисли, че благодарение на туркето, ще може да направи нещо, НО напъните му са безплодни. Не мисля, че ще позволят Велика албания. Бъдещето му на тоя е към Сърбия, но той като се турчее, може и да гризне дръвцето!!!