1 305 5

Армения има нов президент

Президентът ще управлява седем години

Денис Джамбазов

Армен Саркисян беше избран днес за президент на Армения с голямо мнозинство от гласовете на членовете на парламента, съобщи „Ройтерс“. Кандидатурата на 64-годишния бивш премиер и бивш посланик във Великобритания бе подкрепена от 90 депутати. Армен Саркисян ще бъде държавен глава на страната за срок от седем години.

Той заема мястото на досегашния президент Серж Саркисян, който според опозиционни лидери може да остане във властта като министър-председател. Новият президент бе издигнат като кандидат от управляващата Републиканска партия на Армения.

След конституционна реформа Армения премина към парламентарна форма на управление. Държавният глава е с ограничени пълномощия и се избира от Националното събрание.

Политическите анализатори посочват, че Армения, подобно на някои бивши съветски републики, се движи далеч от директната демокрация. Много арменци обвиняват управляващите в корупция и действия, които вредят на местната икономика.

Армения


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 14:03  02.03.18
  Заради това хиляди арменци емигрират в Турция...

  Коментиран от #3

 • 2 15:27  02.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Шпек Салам Народен
  Отговор
  3 15:47  02.03.18

  До коментар #1 от "Хасан":

  Ако и ти емигрираш,ще е чудесно! Тук пропиляваш писаческият си талант бадева ( напразно). Там ще възхваляваш всичко турско и ще си разбран поне от половината читатели. Тук само дразниш.Вероятно не ти и плащат за яростната пропаганда, но то е типично за тукашните "турци". Но донякъде те разбирам- твой блян е да бъдеш истински турчин.Ама -йок. Накрая-нито рак, нито риба. Остани със здраве!

  Коментиран от #4, #5

 • Родопски РУМЕЛИЕЦ
  Отговор
  4 16:18  02.03.18

  До коментар #3 от "Шпек Салам Народен":

  Ние вече сме за постояно тук, и все повече стоят нови къщи гурбетчиите. Но се забелязва и завръщането на много изселници които създават работни места в бг. Така че бумерагът се завръща с все сила, по интересното много турци не бг граждани купуват имоти в родопите. Чист въздух , хората са работливи и добри, родопите се възтоновяват бавно но сигурно.
 • Хасан
  Отговор
  5 17:41  02.03.18

  До коментар #3 от "Шпек Салам Народен":

  Турците сме си такива . Не е само България..от Китай до Лондон а от там до Сащ...искаме да си имаме колонии,културни центрове,религиозни центрове...лошо ли е ???не е ...англичаните го правеха навремето с кръв и сълзи ..

Напиши коментар:


Публикувай