Last news in Fakti

3 Март, 2018 06:28 1 798 1

Южна Корея изпраща емисар в Пхенян

  • северна корея-
  • южна корея-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • ким чен-ун-
  • емисар

Телефонен разговор на високо ниво

Южна Корея изпраща емисар в Пхенян - 1
Снимка: БТА/ AP

Южна Корея възнамерява да изпрати в Северна Корея специален пратеник в отговор на поканата, отправена от севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Това е съобщил южнокорейският президент Мун Дже-ин в телефонен разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи „Ройтерс“.

Мун и Тръмп са разговаряли за неотдавнашните посещения в Южна Корея на двама високопоставени представители на КНДР, се казва в съобщение на южнокорейското президентство.

Зимните олимпийски игри в Южна Корея активизираха отношенията между двете корейски държави след година на рязко повишаване на напрежението заради ракетната програма на КНДР и шестия й и най-мощен ядрен опит, извършен като демонстративно незачитане на санкциите на ООН.

Президентите на Южна Корея и САЩ са се договорили да продължат да полагат усилия за премахване на ядрените оръжия от Корейския полуостров, запазвайки инерцията, постигната в диалога между Юга и Севера, се казва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 скептик

    2 0 Отговор
    Американците само от хиперзвукови шутове разбират.
Новини по държави: