19 Март, 2018 09:17 5 757 77

Сирийските кюрди започват партизанска война в Африн (СНИМКИ)

  • африн-
  • сирия

Президентът Реджеп Ердоган сравни победата в Африн с епичните боеве за Чанаккале през 1915 г.

Сирийските кюрди започват партизанска война в Африн (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Сирийски кюрдски представител обяви, че войната с Турция и нейните съюзници в Африн навлиза в нова фаза на партизанска война, предаде АР.

Турция съобщи в неделя, че нейните сили са навлезли в Африн, близо два месеца след като започна операция "Маслинова клонка" срещу сирийските Сили за защита на народа. Десетки хиляди жители на града избягаха пред настъплението на турската армия и подкрепяните от нея сирийски опозиционни сили, подпомагани с въздушни атаки.

Кюрдски представители и Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщиха, че все още има няколко огнища на съпротива в град Африн, но кюрдските милиции в по-голямата си част са се изтеглили.

Отман Шейх Иса, кюрдски представител от Африн, заяви на пресконференция, че турската офанзива цели да изчисти града от кюрдското му население.

Сирийските кюрди започват партизанска война в Африн (СНИМКИ)

Иса допълни, че войната срещу "турската окупация" ще премине от открит сблъсък в партизанска война с тактика "удряй и бягай" до освобождаването на Африн. Той каза, че кюрдските милиции ще запазят присъствието си в района на Африн и при всеки възможен случай ще нападат турските сили и сирийските им съюзници.

"Нашите сили ще се превърнат в постоянен кошмар за тях", каза Иса.

По-рано президентът Реджеп Ердоган сравни победата в Африн с епичните боеве за Чанаккале през 1915 г., когато турската армия постига знаменателна победа срещу обединените сили на Великобритания и съюзниците, считана за възраждане на турската нация.

Сирийските кюрди започват партизанска война в Африн (СНИМКИ)

"На 58-ия ден от започването на операция "Маслинова клонка" завзехме Африн от терористите. Победата, която постигнахме сега на нашите граници, освобождавайки Африн от терористите, има същото значение като победата, която постигнахме преди 103 години край Чанаккале. Турското знаме свободно се развява там", каза Ердоган.

Телевизиите в южната ни съседка не спират да показват кадри с турски войници, окачващи турските знамена и флаговете на Свободната сирийска армия по сградите в центъра на град Африн, и ликуващи турски войници по улиците на града, които се прегръщат с местни хора и с войниците от Свободната сирийска армия.

Сирийските кюрди започват партизанска война в Африн (СНИМКИ)

Според медиите при превземането на града не е била оказана сериозна съпротива от страна на сирийските кюрди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    32 7 Отговор
    Кюрдите са доказани бойци,но и Ердоган няма да отстъпи,направил си е добре сметката.Сигурно е едно,че дълго време ще се лее кръв.Проблема с кюрдите е от дълго време и в сегашния момент трудно ще бъде решен.Можеше да бъде решен преди САЩ да се окопаят в Сирия и Русия да се "сдобри" с Турция по що годе приемлив начин за всички,но момента бе изпуснат.Кюрдите ще бъдат използвани и манипулирани от всички страни в конфликта,но най-вече от САЩ.

    Коментиран от #2

  • 2 ivan4o

    21 28 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    доказани в бягането. хахахахахаахах

    Коментиран от #7

  • 3 анадол

    28 19 Отговор
    Тия кюрди още бая резаци ще изтребят, очакват се атентати , измъкнаха се под носа на фесовете, нямат поводи за радост ,сякаш не знаят какво ги чака нов авганистан ,че и кюрдите са много

    Коментиран от #6, #23, #72

  • 4 Велики Славяни

    21 22 Отговор
    Идва и края на Туркия! Само да свърши световното първенство по футбол и дядо Иван заедно със Чичо Сам ще си я поделят.

    Коментиран от #5, #17

  • 5 ivan4o

    15 14 Отговор

    До коментар #4 от "Велики Славяни":

    мечтиии
  • 6 Велики Славяни

    20 19 Отговор

    До коментар #3 от "анадол":

    Идва и края на Туркия! Кюрдистан за Чичо Сам а за дядо Иван земята около Армения! За нас братушките може да ни върнат Константинопол

    Коментиран от #41

  • 7 анадол

    23 11 Отговор

    До коментар #2 от "ivan4o":

    Работата изобщо не е за смях кюрдите заявиха атентати срещу заводи жп линии и болници те са мюсюли и злопаметни зад клавиатурата е лесно да се смееш ако беше турски аскер и ти щеше слагаш памперси
  • 8 ivan4o

    10 11 Отговор
    аз да не съм някой арменец или ами да слагам памперси. ще сложат бомби , ще си останат с мечтите само.пхахахахах

    Коментиран от #11, #14

  • 9 Велики Славяни

    16 15 Отговор
    Никой няма нужда от силна мюсюлманска държава като Туркия! От години в руската Дума текат дебати за унищожаване на Туркия! Братушките не са забравили сваления самолет! Чакат само да мине СП по футбол че са инвестирали милиарди и да не вземе да стане някой бойкот на това световно и братушките да са на голяма загуба! Но като свърши гледайте кво става!

    Коментиран от #13

  • 10 ХАСАН

    16 11 Отговор
    Кюрдите направиха своето Априлско въстание

    Коментиран от #33

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Велики Славяни

    15 16 Отговор
    Братушките и Асад заедно с Чичо Сам и Кюрдистан ще влязат чак до Анкара
  • 13 ivan4o

    11 12 Отговор

    До коментар #9 от "Велики Славяни":

    и тва време ше дойде, а за руския самолет, нищо незнаеш. Путин нарочно прати самолетите да пробва турския радар "Корал" та сеа русия ще го има тоя радар а нато няма да го има. пхахаххахпапхахах

    Коментиран от #21

  • 14 анадол

    10 19 Отговор

    До коментар #8 от "ivan4o":

    Много ми е кеф да дразня мюсюли в казармата ги скъсвах от бой чак се напикаваха ХА ХА ХА ХА Кой наистина се смее сега

    Коментиран от #16, #20, #44, #71

  • 15 Велики Славяни

    17 19 Отговор
    Абе тук гледам пишат и комшии! Абе комшо ти откъде имаш интернет бе? Мустака нали ви го забрани! В Северна Корея и Туркия нали ви е забранен интернета!
  • 16 ххх

    12 9 Отговор

    До коментар #14 от "анадол":

    АНАЛдол:май е било обратното
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост2

    14 15 Отговор
    Мачкай Ердо!
  • 19 анадол

    11 10 Отговор
    Турския радар "Корал" ХА ХА ХА ХА Путин го прекръсти на курял
  • 20 ivan4o

    12 19 Отговор

    До коментар #14 от "анадол":

    ние у казармата бяхме 150 резака а бгтата беха 30. представи си кой ядеше. всеки ден сапунка правеха горките. всяка седмица сапунка на плаца . реваха напрао. хахаххаха

    Коментиран от #29, #32

  • 21 Велики Славяни

    10 8 Отговор

    До коментар #13 от "ivan4o":

    Прав си! Братушките много добре знаят че Туркия е в Нато! Братушките не можеш ги излъга с играта на "доброто и лошото ченче"! Само Мустака си мисли че може да стои на два стола! А този който стои на два стола обикновено пада на земята! Особенно когато двата стола са Дядо Иван и Чичо Сам

    Коментиран от #25

  • 22 анадол

    6 9 Отговор

    До коментар #17 от "Б.б.":

    Може ама да се вземат сирийците да помагат че видяхме турците колко струват
  • 23 ХАСАН

    9 12 Отговор

    До коментар #3 от "анадол":

    Дано и ти да изживееш тероризма и да разбереш какво е!

    Коментиран от #31, #35

  • 24 Велики Славяни

    14 13 Отговор

    До коментар #17 от "Б.б.":

    България е ЕС моето момиче! Границите на ЕС са свещенни и неприкосновенни! Това да не е дивия мюсюлмански изток!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Велики Славяни

    14 13 Отговор
    И като почнете с тия лафове за Туркия и нейните мега, гига, бига оръжия! В България имаме 20 оръжейни заводи които работят на мах! Де що гръмне оръжие в дивия мюсюлмански изток то е излязло от Казанлък, Лясковец и т.н! Само в Арсенал Казанлък работят 11 000 работника! Да не си мислите че произвеждат вафли и бисквити!
  • 27 malkom x

    23 8 Отговор
    Приятел,явно при теб само мисленето ти е "анадолско".Кюрдите,които правят атентати са атеисти-комунисти от пкк (или техни производни).И нямат нищо общо с кюрдите мюсюлмани,мирно съжителсващи с турския народ. Турция открай време изживява тези терористични бомбени атаки срещу своя народ (бомбените взривове срещу аскера ги слагам в друга графа).Като управляваща партия,единствено Ердо ги покани на маса за споразумение-дори имаха напредък,когато това не се понрави на американците.И както по целия свят са на всяка манджа меродия,но с горчив привкус.А аскера е от народ,който ляга пред танковете за да защити своятя демокрация.Не вярвам ти би ли си мръднал пръста,за своята демокрация освен на клавиятурата.Та нали американците възкачиха Ердо на трона за да контролират "умерения ислям" по целия свят.А когато ги изпързали ,стана неудобен като Кадафи и Садам. Ер-доган излезе костелив орех .Опита за преврат беше заплануван и задействан от янките,но видяха с какъв народ си имат работа.Ердогчо стана неудобен (диктатор) защото каза,че света не се състои само от петте членки на ООН имащи право на вето.

    Коментиран от #34

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ИСТОРИЯ

    7 12 Отговор
    Да би мирно седяло не би чудо видяло,Сега мисирките ще видят кон боб яде ли ,Хей хора карайте по полека с помаците в сайта да не вземе някой да получи удар
  • 31 българин

    13 9 Отговор

    До коментар #23 от "ХАСАН":

    до Хасан, Хасане, ние Българите народи никога несме поробвали и избивали други народи че да ни правят атентати сега. напротив, живеем със всеки приятелски. никой от нашите революционери не е искал етническо прочистване а да сме равни пред закона.

    Коментиран от #37, #40, #47, #69

  • 32 ПЕЕВ

    14 8 Отговор

    До коментар #20 от "ivan4o":

    ЗАЩО СИ СЕ КРЪСТИЛ ИВАНЧО БЕ РЕЗКО.

    Коментиран от #42

  • 33 история

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "ХАСАН":

    След Априлцкото въстание следва освободителна война.
  • 34 някой

    7 9 Отговор

    До коментар #27 от "malkom x":

    Ако не беше Путин да предупреди Ердоган за преврата щеше да видиш лягане пред танкове.Ако беше много демократичен турския народ нямаше да избира ислямисти на власт,които вкара Турция във враждебни отношени с цял свят.

    Коментиран от #38, #39

  • 35 анадол

    8 7 Отговор

    До коментар #23 от "ХАСАН":

    Да припомням ли история- гара Буново вагона за майки с деца- най изродския атентат, на терористите им вдигнаха паметник ,на които отидох да се изходя специално по голяма нужда .
  • 36 Хмм

    11 7 Отговор
    Избягаха като кучета а щели партизанска война да започнат! Няма как. Загубиха!
  • 37 Ор...

    4 8 Отговор

    До коментар #31 от "българин":

    Не си знаеш историята .Калоян защо го наричат Ромеоубиеца,защото е избил цялото ромейско население в горна Тракия.И през 1912 не сте правили етничало прочистване.
  • 38 malkom x

    6 5 Отговор

    До коментар #34 от "някой":

    Абсолютно си прав,че Путин е предупредил Ердо за престоящия преврат. А това какво общо има народа да възпре танковете и да защити своя демократично избран президент, който е първия избран от народа.Путин и Ердо рабраха за задкулисните игри на янките и затова се случи стопяването на ледовете помежду им,които бяха обтегнати до краен предел след сваления руски самолет. Немога да те разбера какъв ти е проблема след като някой по своя воля реши да избира ислямист за президент или избере исляма.Или става недемократично защото не е спрямо твоето виждане или това на американците.Да си враждебен с янките е не демократично,а да си враждебен с русите е много демократично така ли?

    Коментиран от #55

  • 39 malkom x

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "някой":

    А за да разбереш кой от целия свят е сТурция,виж кои държави са търсили Ердо по телефона часове след неуспешния преврат!
  • 40 koпа

    7 5 Отговор

    До коментар #31 от "българин":

    Така наречания "възродителен процес"какво беше.

    Коментиран от #46, #58

  • 41 Борис

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Велики Славяни":

    Чекай да ни дадат на нас нещо,надай се коньо за зелена трева.Те се мъчат да ни затрият ти за даване говориш.
  • 42 ivan4o

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "ПЕЕВ":

    80те ми го даде името бай тошо
  • 43 Някой си там

    9 5 Отговор
    Турската армия постигна целта си,евала!

    Коментиран от #61

  • 44 Сачо

    5 8 Отговор

    До коментар #14 от "анадол":

    А знаеш ли че ти като беше в казармата,аз скъсвах майка ти отвсякъде,и то пред баща ти,

    Коментиран от #45

  • 45 анадол

    3 9 Отговор

    До коментар #44 от "Сачо":

    Не можеш и да си представиш на колко къдъни съм посял Бългорски гени а ти само можеш да злобееш и мечтаеш МНОГО МЕ КЕФИ ДА ДРАЗНЯ МЮСЮЛИ

    Коментиран от #48

  • 46 МЕСИ

    2 6 Отговор

    До коментар #40 от "koпа":

    ТОЙ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАПРАВИ ПОНЕ ПРЕДИ 70 ГОДИНИ СЕГА РЕЗАЦИ НЯМАШЕ ДА ИМА
  • 47 Някой си там

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "българин":

    Знаеш ли приятелю кое е жалко?
    Че нашите революционери ние сами сме ги предали и то неведнъж!
    Какво е казал турския паша на Левски:
    "Докато те превозваха пратих само 3 заптиета да те вардят,а можех 300,направих го за да те освободят твоите приятели,но бях убеден,че няма да си мръднат пръста.Сам виж за какъв народ си тръгнал курбан да ставаш"
    Пиша факти във "Факти" :)
  • 48 Хахото

    7 4 Отговор

    До коментар #45 от "анадол":

    А,аз да не ти казвам колко българки сам опрашил с русата си коса и сините си очи :)

    Коментиран от #49

  • 49 анадол

    2 7 Отговор

    До коментар #48 от "Хахото":

    Ти си бил помак не си турчин
  • 50 Yavuz

    9 1 Отговор
    PYD-PKK не представлява кюрдите, това са от цял свят събрани подобно на ДАЕШ престъпници. За партизанска война в Африн нямат никакъв шанс. Друг е въпросът че планините около гр.Африн в близост до Турция бяха осеяни с тунели и подземни складове с цел да се прехвърлят терористи и въоръжения на турска територия за водене на партизанска война. При тази операция загубите на PYD-PKK са над 5 хил.терористи,повечето докарани от Кандил-Ирак.

    Коментиран от #56

  • 51 око

    2 6 Отговор
    Турците са истинските византийци. Смениха религията а всичко останало е същото. Те са хитри, лъжци, ароганти, агресивни, фанатици, безскрупулни, те са византийци.
  • 52 Хахото

    5 2 Отговор
    :)турче съм си

    Коментиран от #54

  • 53 Кара Кольо

    3 6 Отговор
    Не мислете че Русия и Турция ще бъдат вечни братя , Путин има замисъл.... Ердоган го мислих за по умен политик -твърде предсказуем е . Руснакът го дебне ! Кюрдите са твърде голям залък за Ердоган - ще се задави....
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 някой

    1 4 Отговор

    До коментар #38 от "malkom x":

    По своя воля германците са избрали Хитлер.Щеше да видиш какъв е проблема ако беше спечелил войната.След евреите следващите планувани за лагерите са били ислямистите.Така че "демократичното" за едни не е много здравословно за други.

    Коментиран от #67

  • 56 менте нюз

    2 5 Отговор

    До коментар #50 от "Yavuz":

    Нали уж 3000 бяха.Ти взе да лъжеш повече и от Ердоган.Я кажи колко съюзници на турците от ИДИЛ дадоха фира,че никъде не ги споменава турската пропаганда.
  • 57 гост

    10 2 Отговор
    Кюрдските терористи за пореден път доказаха че са кръгла нула без подкрепата на ФАЩ

    Коментиран от #60

  • 58 история

    5 6 Отговор

    До коментар #40 от "koпа":

    Какво беше?Бай Тошо със закъснение реши да сменя имена.Ако беше решил по турски да действа сега нямаше да ви има въобще.
    Примери много милион и половина арменци,300 000 прогонени и избити българи,гърци сега кюрди.Това са все турски геноциди.И то само част от многото.
  • 59 Кара Кольо

    3 3 Отговор
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ef/Gegenw%C3%A4rtiges_Kerngebiet_der_kurdischen_Siedlungsgebiete.jpg Днес кюрдите наброяват, по разни оценки, от 29 до над 40 млн. души. В Турция живеят 14 – 20 млн, в Иран – около 5,4 – 7,5 млн., Ирак – около 4,5 – 7 млн. и Сирия – около 1 – 2 млн. Близо 2 млн. кюрди са разпръснати по Европа и Америка.... Ердоган си сложи сам главата в торбата , тази битка няма да я спечели!
  • 60 факти

    4 7 Отговор

    До коментар #57 от "гост":

    Те и турците са кръгла нула без оръжията и парите на САЩ,Германия и Русия.

    Коментиран от #64, #66

  • 61 ала бала

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "Някой си там":

    Какво постигна? 2 месеца бомбене и не се знае колко жертви за да минат 30 километра.Сега войната продължава със засади и атентати.Приказки само за пред простите фесове избиратели на Ердоган.
    За 40 години война в Турция срещу кюрдите какво постигнаха?Едно голямо нищо поне 5000 убити от силите на реда 2000 кюрдски села унищожени.И пак си продължава войната.
  • 62 Грую

    2 2 Отговор
    Дано все пак турския президент да не е забравил, че въпросните "терористи" населяват и представляват не малка част и от Турция и да се е получил от нашия така наречен "възродителен процес", че населението на държавата трябва да се приобщава към държавността, а не да се тероризира, защото буквалния превод на думата "терор" означава страх, а колкото един държавник се опитва да сплаши населението на държавата, която управлява или част от него то толкова повече му се клатят краката като управник. Това е стар изпитан във времето държавнически и политически закон!
  • 63 Сачо

    7 1 Отговор

    До коментар #54 от "анадол":

    Анадол,аз не злобея и не се дразня на такива глупаци и чикиджии като теб,Аз ти казвам истината,само с българки имам връзка и ги опрашавам над 20 години,Аз не правя разлика между българи и турци,просто така се случва че все българки си харесвам,Повечето са омъжени,и така че може и ти да си от моето семе,
  • 64 Кара Кольо

    2 7 Отговор

    До коментар #60 от "факти":

    Публикувано във факти.бг: Те и турците са кръгла нула без оръжията и парите на САЩ,Германия и Русия. Малко исторически факти - Османлийте при идването на Малоазийският П-в са били във много малка част въоръжени като номадски народ със оръжие и доспехи . Стъпили на Балканският полуостров вече са били 80% паплъч, боси ,голи ,камилари и със тояги , но огромни на брой, след падане на градове и крепости са плячкосвали оръжие , доспехи, ....всичко носимо. Има следният факт които съм чел преди доста години , плячкосаните оръжия от Християнските Царства в последствие са били преработвани от ковачи във ятагани и прочие. Поради номадският им начин на живот е нямало как да се занимават със рудодобив , мародерството им е просперитета и до днес...!
  • 65 Някой си там

    6 1 Отговор
    Абе какво значение има чий оръжия използват,мн държави по света ползват оръжие закупено от др държави и си боравят с него! Важното е че с това оръжие прогониха мишоците и превзеха града.
    А,и ги съсипаха с местно производство топове и снаряди..бегай се образовай малко чиляк
  • 66 Някой си там

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "факти":

    Прочети коментара ми Ганю :)
  • 67 malkom x

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "някой":

    Чакай,чакай малко!По кое определяш,че твоята демокрация по хманна от на другия...който е направил своя избор без да накарни някого. В случая кой е по-агресивен и по-недемократичен,защото обвиняваш един народ че са си избрали президент имащ ислямски възгледи. Не може превантивно да обвиняваш някого,че в бъдеще би станал като Хитлер. Всеки е невинен,докато не се докаже противното..
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ХАСАН

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "българин":

    Къде са българските евреи и синаноги?? Къде са българските арменци които живееха от векове по тия земи? Остана ли нещо от гърците по българските земи??Какво бяха събитията през 1984-85г ако не насилствена асимилация?Какво бяха събитията през 1989г ако не етническо почистване? ..
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Еее

    3 0 Отговор
    Господа от весниците спрете да пишете лъжи и да мамите хората с ваште платени измислици,вие много добре знаете каква е истината там не се правете на луди.
  • 74 Ред

    0 0 Отговор
    Кюрдите си проспаха образуването на своя държава при разпадането османската империя те трябва да са ядосани на Франция и Англия кадето по това време определяха границите на държавите от близкия изток.за да има кюрдска държава поне три държави трябва да се отцепва земя и как ще стане това трябва да има бъркотия в района и ако това се получи вероятноста не
  • 75 Някой си невеж

    1 4 Отговор
    На тъпия турчин със промития мозък не може да се набие акъл,той си знае Ердоган иТурция. За турчина съществува единствено история на която му е удобна да знае а не реалността.Защо отричат арменския геноцид,защото не е удобен да го знаят,да убиваш във индустриален мащаб деца и жени що за "човек" би го сторил? Българите бягащи от Беломорска Тракия изклани от турците(или е измислица)? Във Африн отново цивилни жертви,деца и жени но това не се показва по турските новини. Подло и долно племе са турчелята но и тяхното време ще дойде.Поживьом видим!
  • 76 Някой си невеж

    1 3 Отговор
    Темите за Българските въстания,освобождението и геноцидите съм я отварял пред български турци и всичко мълчи,защото няма какво да кажат в защита на истинската история.Нямаше го Ердоган да ги защити със 3000 убити кюрди. Турци ... живеете със мисълта,че Русия и Турция ще се обединят в единна мощна военна машина и света ще падне във краката ви.Прости сте като цървули!!! Кажете кога е имало обединение между християни и мюсюлмани в единна империя ? И да е имало колко е просъществувала? Това че Русия и Турция имат икономическа връзка не ви дава право да вкарвате Русия в графа "мощен военен съюзник"! Две войни са водили сегашните "съюзници" има ли гаранция,че няма да има трета? Наивници промити.
  • 77 чалма тв

    0 3 Отговор
    И двете страни да се трепят , а България да продава оръжие на тях, както го правят всички държави-бизнес.Може би звучи не хуманно , но най яркия пример са САЩ , хем на турци ,хем на кюрди.Моето мнение че исляма с нищо не е допринесъл в качествено развитие на човечество,освен количество и сляп го вижда...Нека тука пишещи хасани и синани да посочат едно нещо , с което могат да се гордеят...0
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания