Last news in Fakti

19 Март, 2018 15:57 1 168 3

Пробив в преговорите между Лондон и Брюксел

  • великобритания-
  • ес-
  • преговори-
  • преходен период-
  • мишел барние

Преходният период започва догодина

Пробив в преговорите между Лондон и Брюксел - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският съюз и Великобритания постигнаха споразумение за преходния период след напускането на Обединеното кралство догодина, съобщи Мишел Барние, който е преговарящият от името на ЕС, предадоха британските медии.

„Постигнахме споразумение за преходния период”, каза Барние на пресконференция в Брюксел след преговори с британския му колега Дейвид Дейвис. „Преходният период ще бъде с ограничена продължителност”, каза още Барние.

Преходният период ще започне през месец март 2019 година – веднага след излизането на Обединеното кралство от блока. По думите на Барние има съгласие и за правата на европейските граждани във Великобритания, както и за британските граждани в ЕС след Брекзит.

Предстоят да се обсъдят важни въпроси. Един от тях засяга границата със Северна Ирландия. През 2016 година близо 52% от британските граждани гласуваха за излизането на страната от общността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Кънев

    4 0 Отговор
    Помня времето,когато Англия даваше мило и драго за да стане член на ЕС и никой не я искаше.Сега се връчи това е английската благодарност.

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Шотландия и Северна Ирландия в ЕС. Това е. Да правят референдум и да се отърват най накрая от английската "кралица" . Зо какво се биха толкова
  • 3 РЗС

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Димитър Кънев":

    Помниш? Те са член от 73, да помниш политика от тогава тр си 53 набор?
Новини по държави: