Last news in Fakti

28 Март, 2018 09:52 10 388 35

САЩ сдържат Русия с локална ядрена война

  • сащ-
  • война-
  • русия

Военните настояват за създаването на маломощно ядрено оръжие

САЩ смятат локалната ядрена война като средство за сдържане на Русия, съобщи „Известия“.

Смята се, че в момента има предложения за създаването на маломощни ядрени глави за морските ракети „Трейдънт 2“. Плановете обаче се посрещат скептично от Конгреса. Създаването на такива ракети се обяснява със сдържането на Русия.

Според американските военни навлизането на тези ядрени глави на въоръжение, за да балансират ядрената стратегия на страната с тази на Русия.

Проблемът е, че използването на ракета „Трейдънт“ би могло да активира сигналните системи на най-високо ниво. Не е възможно да се различи какъв снаряд точно пренася тя, като това може да доведе до пълномащабна ядрена война.

Според експерти по този начин системата не решава проблемът за ядрено сдържане на регионално ниво.

Смята се, че в момента Русия разполага с 11 системи за противодействие на маломерно ядрено оръжие. В момента в САЩ се проучват възможностите за отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    85 2 Отговор
    мно са прости тея амита
  • 2 БУРАТИНО

    86 5 Отговор
    Поредното тъпашко хрумване на през океанските каскети.Какво означава маломерно-или го вадиш или не.С пинчер не се ходи на кучешки боеве.
  • 3 Питащ

    63 2 Отговор
    Те са с огромна територия...каква локално. Това да не е Косово?
  • 4 Kcaniba

    64 5 Отговор
    Нява сентс май!!
    Ще създаваме скъпи проекти срещо Русия за да искараме пак некой милиард!!!
  • 5 Morgoth

    68 1 Отговор
    Нищо локално не може да има в един ядрен конфликт. Там е всичко или нищо. Почне ли се излитат всички ракети, защото който не стреля навреме може изобщо да няма шанс да стреля. Види ли се притисната в ъгъла една от големите сили познатата ни цивилизация свършва.
  • 6 ЪРП

    74 5 Отговор
    САМО КАТО СИ ПОМИСЛЯ ЗА "УМСТВЕНИЯТ ИМ КАПАЦИТЕТ" НА ТЕЗИ И НАПРАВО МИ НАСТРЪХВА КОСАТА!!!!!!!
    СПОСОБНИ СА ДА ЗАЛИЧАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТ ТЪПОТИЯ, БЕЗ ДА ИМ МИГНЕ ОКОТО!!!!!!!!!!

    Коментиран от #12, #29

  • 7 реалист

    60 1 Отговор
    Локална ядрена ,а и конвенционална война между двете велики сили е не възможна,такава хипотеза не съществува.Военен конфликт между САЩ и Русия е края на човечеството.
  • 8 jfoxfk

    72 4 Отговор
    По голяма глупост едва ли може да се измисли. Значи стреля стратегическа подводница на САЩ със стратегическа ракета, а руските стратегически сили я ... чакат да падне на тяхна територия за да видят дали е маломощна или не?!? И като видят че е ... само локална НЕ ОТВРЪЩАТ НА УДАРА?!?! В американските щабове болни ли са??

    Коментиран от #13, #31

  • 9 Съюза

    46 4 Отговор
    Знаех ,че са тъпи янките ама чак толкова, за сметка на това русите слагали по две ядрени глави на един носител след случая скрипал предателя ,че бая обширна тая USA
  • 10 ЗайоБайо

    51 5 Отговор
    ХОРАТА СА В НАЦИОНАЛЕН ТРАУР,ТИЯ АМИ ТА НЯМАТ ЛИ ЧУВСТВО ЗА ЕЛЕМЕНТАРНА КУЛТУРА БЕ!!!!!!
  • 11 Гост

    50 4 Отговор
    Къде отидоха договорите за разоръжаване, не на ядрените оръжия и други празни приказки. Едни може да развиват , Кимчо не може....къде са стандартите?! - Няма! всичко в този свят е пошло, лицемерно, двулично! Едни са по-равни от други! това . Затова трябва да е силна една държава
    руснаците имат всичко необходимо да доминират, но политиката им е калпава. вместо да хванат тея рускини и да ги напръцат да родят по 10 чевета да снат 1млрд. и целия "миролюбив" запад шъ клекне без война. Не знам кой определи и запада като миролюбив?! колко войни е сътворил той , с какви мащаби, какви са последствията от тях и колко Русия. Само САЩ за кратката си история е сътворила повече войни от Русия.
  • 12 Бесен Язовец

    8 39 Отговор

    До коментар #6 от "ЪРП":

    Ти тях не ги мисли, вместо да бълваш тук тъпотийки по добре се погрижи за своя си умствен капацитет и да знаеш, че според последните изследвания на учените от РАН ( руската академия на науките) този който пише с големи букви в нета, има малък маткап в гащите си.

    Коментиран от #14

  • 13 падналия ангел

    26 4 Отговор

    До коментар #8 от "jfoxfk":

    Е на нея ще има надпис-"от маломерните съм".
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бесен Язовец

    4 15 Отговор

    До коментар #14 от "ЪРП":

    Ти разбира се можеж да си тролиш тук безмислените тъпотийки, колкото ти влезе, но знай, че колкото и да пишеш с големи букви, маткапа ти няма да порасне, мозъчни гънки също няма да ти се образуват.

    Коментиран от #33

  • 16 Гост

    38 4 Отговор
    Ще има война, натам са тръгна ли нещата. Някой държави са натрупали борчове, които не могат да платят и имат нужда от зануляване.
  • 17 Само главичката

    8 3 Отговор
    ... то не се брои ако вкараш само главичката - НАЛИ
  • 18 Бисер

    16 1 Отговор
    Ееее,щом е така,руснаците ще простят.И ще замерват с по-мощни пиратки.
  • 19 Румяна Костова

    16 2 Отговор
    За маломощно ядрено оръжие американците си мечтаят не от днес и вчера.И те искат да го използват не на територията на Русия непременно,а например там,където двете държави имат интереси.Сирия като най-популярни вариант.Обвиняват за пореден път Русия и Асад в използване на химическо оръжие,настройват общественото мнение и ги наказват с атомна бомбардировка,радиус там 10 км.А руснаците ще стоят и гледат .
  • 20 Румяна Костова

    3 3 Отговор
    За маломощно ядрено оръжие американците си мечтаят не от днес и вчера.И те искат да го използват не на територията на Русия непременно,а например там,където двете държави имат интереси.Сирия като най-популярни вариант.Обвиняват за пореден път Русия и Асад в използване на химическо оръжие,настройват общественото мнение и ги наказват с атомна бомбардировка,радиус там 10 км.А руснаците ще стоят и гледат .

    Коментиран от #28

  • 21 лански

    6 1 Отговор
    Проблема е ,че Русия все пак е в Европа,колкото и да са диви азиатци и това ограничава САЩ да ползва ядрена мощ,пък и ако бонбите са в Румъния примерно,трудно ще бъдат уловени от каквито и да било системи,докато ако са от САЩ или съответно Русия ,със съвременните прехващания,ще има по голям шанс да бъдат прехванати ..
  • 22 Румяна Костова

    17 1 Отговор
    Икономичиските санкции не катурнаха Путин,нито аферата с продалият се шпионин,нито смешната опозиция в лицето на Навални и Собчак.Да се надяват,че използването на смъртта на 40 деца ще свърши работа могат хора с IQ под 50
  • 23 ленин

    4 17 Отговор
    Никакви бомби няма да правят американците,просто са задействали плана Рейгън 2 ,да накарат пияндетата да се охарчат за въоръжаване и при тази потънала икономика ,не знам каква перестройка трябва да правят да избегнат гражданска война ..а и Европа и целия цивилизован свят им съдейства за това де ..
  • 24 Антон

    24 2 Отговор
    Това американците са редко просто животни.
    Ако си мислят че атака с ядрено оръжие на регионално ниво няма да има глобални последствия са в жестока заблуда.
    Само момента в който бъде изстреляна каквато и да било ядрена ракета или бомба от която и да е държава означава заличаването на цели градове, и цели европейски държави само в рамките на 20-30 мин.
    Американците си играят с огъня но накрая всичк ще сме опарени. Тях няма да ги размине, дори е много вероятно да изчезнат като нация, а релефа в сащ ще бъде промен.
    Не завиждам на оцелелите след първия удар. Предпочитам да бъда изпарен, отколкото да умирам от радиация седмици наред без чиста храна и вода.
    Дечурлигата които си мислят че едните ще изпепелят другите и с това ще се приключи, очевидно са оше някъде в 3-4 клас.
    И ние сме съюзници на тия ......
  • 25 ПътЪнка

    1 7 Отговор
    До "ЪРП"
    Една от човешките черти е слабоста към самонадценяване.
    Защо мислиш, че си по-умен от другите ... или просто така си драскаш по клавиатурата?
  • 26 Analizator

    11 2 Отговор
    Ей добре са тези милиардери имат си подземни ядрени бункери с всички екстри вътре способни да издържат над 100 години.. Тромпета има такъв ще стои вътре и ще наблюдава мислейки се за американски бог... Жалко за хилядите невинни души които ще се гърчат под ядрената гъба и апокалипсис ужас
  • 27 М. Стракаааа

    5 2 Отговор
    Звучи, като малко бременна жена. Една жена или е бременна или не.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 АК47

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "ЪРП":

    И от лакомия
  • 30 Говедоидна шизофрения

    5 2 Отговор
    е обзела говедарското царство. От страх е.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 БОБИ

    3 1 Отговор
    СЛЕД тази воина зануляване няма да им ще бьде направо ЗАЛИЧАВАНЕ
  • 33 маЦква

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Добрата новина е, че колкото и да тролят тук 1-2 рАЗИЯтски еничери с по няколко ника и IP-та, днес социологично проучване показва, че 60% от българите НЕ ХАРЕСВАТ рАЗИЯ, а 48% има доверие на НАТО. Като сложим коефицент "корекция продажна БГ социология", реалният брой на БГ рубладжиите клони към 2-5%. Фоновият шум, колкото и да се пънат, не се брои. А честито!
  • 34 коня на оня

    0 0 Отговор
    надявам се извънземните да се намесят преди тея хухавели да са ни докарат до самоунищожение
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.