Last news in Fakti

28 Март, 2018 11:32 1 828 4

Буре с барут на Балканите

  • балканите-
  • косово-
  • сърбия

Размяна на реплики между Косово и Сърбия

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай призова Сърбия да спре да се опитва да нарушава териториалния интегритет на Косово, съобщи Gazeta Express.

Напрежението между Косово и Сърбия през последните дни сериозно се обтегна. Това стана, след като полицията в Косово арестува висш сръбски служител.

Преди това Прищина забрани на сръбски политици да влизат на нейна територия. Впоследствие беше арестуван Марко Джурич- ръководителят на правителствената служба в Косово и Метохия

Харадинай подчерта, че Джурич е бил предварително предупреден да не влиза в страната.

„Явно трябва да кажем ясно, че никой не може да използва търпението ни. Време е за диалог. Ние трябва да седнем на масата на преговорите. Той можеше да влезе в Косово във всеки друг ден, но не и в понеделник“, заяви Харадинай.

Сръбските власти вече обявиха, че ще вземат ответни мерки за ареста. Партията на сръбското малцинство в Косово „Сръбска листа“ вече се оттегли от преговорите. През днешния ден по спешност в Белград пристигна върховният представител по външната политика и сигурността на ЕС Федерика Могерини, за да говори със сръбския президент Александър Вучич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    15 1 Отговор
    А наш Бойко тръгнал да ги вкарва в ЕС.
  • 2 реалист

    9 2 Отговор
    А наш Бойко тръгнал да ги вкарва в ЕС.
  • 3 Член

    10 2 Отговор
    Такава държава кОсово не съществува.

    Коментиран от #4

  • 4 Бесен Язовец

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Член":

    Там е работата, че съществува, дори на олимпиийските игри участваха под собствен флаг и даже олимпийска шампионка си имат за разлика от нас.