Last news in Fakti

29 Март, 2018 07:55 1 386 5

Виена ще сдобрява Лондон и Москва

  • австрия-
  • русия-
  • великобритания-
  • сергей скрипал-
  • карин кнайсъл

Австрия е готова да стане посредник за уреждане на разногласията между Великобритания и Русия във връзка със случая Сергей Скрипал

Виена ще сдобрява Лондон и Москва - 1
Снимки: БТА/АР

Австрия е готова да стане посредник за уреждане на разногласията между Великобритания и Русия във връзка със случая Сергей Скрипал, каза снощи министърът на външните работи на страната Карин Кнайсъл, цитирана от ТАСС.

"Ние сме открити за всички, и ако ни помолят за посреднически усилия, то с удоволствие сме готови за това, - каза тя по австрийския телевизионен канал ORF 2. - Посредникът никога не натрапва своите услуги, а за това го търсят отстрани."

Кнайсъл отбеляза, че Австрия е "контактно лице за всички участници". "Канцлерът Себастиан Курц ще отиде в Лондон на 30 юни и ще се срещне с премиерката Тереза Мей. Ето една от възможностите да се поддържат канали за диалог на високо равнище", добави тя.

Mинистърът посочи също, че "през 1995 г. Австрия влезе в ЕС като държава с неутрален статут".

"За нас е важно да провеждаме такава дипломация, която позволява да се поддържа диалог", подчерта тя.

Виена ще сдобрява Лондон и Москва

Обяснявайки защо Австрия не е изгонила руски дипломати в отговор на призива на Великобритания след отравянето там на бившия руски агент Сергей Скрипал, Кнайсъл каза, че Виена е седалище на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Ограничаването на дипломатическото присъствие на Русия в Австрия ще направи съвсем невъзможен диалога на терена на ОССЕ, който е един от главните пунктове за обсъждане на въпросите между Изтока и Запада, каза тя.

Виена ще сдобрява Лондон и Москва

При това Кнайсъл напомни, че Австрия от самото начало е изразила солидарност с Великобритания и е подкрепила решението на ЕС да отзове посланика си от Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трезвомислещи

    8 2 Отговор
    Поне Австрийците са разбрани хора.Но 30 юни е късно трябва сега да ги помирят че става лошо!
  • 2 ЗайоБайо

    12 1 Отговор
    Най-младия държавен глава показва нагледно как се прави политика.
    Браво, хер Курс.
  • 3 Бате Б

    5 0 Отговор
    Абе и на мен ми се въртеше нещо такова из главата, че изостана бая софра из Евксиноград . Хапки, мезета, срамота да се хвърля . Локум.
    Викам, що да не взема и да ги събера пак момчетата на едно афтърпарти, дет са вика, ама ей на, тоя младеж пъргав, изпревари ма .
    На мач, обач, ше му скрия топката ! Ако е ербап да се обади с неговия отбор Виенски Солисти ...
  • 4 Адолф

    2 5 Отговор
    Тая тъпанарка ще бъде уволнена скоротечно. Изобщо родени преди 90-та политици нямат думата.
  • 5 Патриот

    1 6 Отговор
    България ще го направи на половин цена. Тая идиотка не ѝ харесвало "Западни Балкани". Искала Западноюгоизточнаполуцентралнанеобособена Европа. Кретенка. Прадядо ѝ казвал Балканите са мръсна дума. После що младите им се повръща от ретропитеци. Като путкин. Същият боклук.
Новини по държави: