Last news in Fakti

10 Април, 2018 07:48 9 008 10

Военно положение на границата

  • сащ-
  • мексико-
  • граница-
  • енрике пеня нието

Три американски щата обещаха да предоставят 1600 войници за охрана на границата с Мексико

Военно положение на границата - 1
Снимка: БТА/АР

Губернаторите на американските щати Аризона, Ню Мексико и Тексас обещаха да предоставят 1600 войници от Националната гвардия за охрана на границата с Мексико, както поиска президентът на САЩ Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Общо щатите ще осигурят близо половината от поисканите от президента 4000 войници. Някои членове на Националната гвардия вече започнаха да пристигат на границата, докато щатите и представители на федералното правителство обсъждат какви ще са задълженията им.

Единственият граничещ с Мексико щат, който не е обещал да изпрати войски, е Калифорния. Нейният губернатор Джери Браун е член на Демократическата партия, за разлика от колегите си-републиканци в Тексас, Аризона и Ню Мексико. Браун неведнъж се е сблъсквал с Тръмп по отношение на имиграционната политика.

По-рано вчера Мексико обяви, че поради възникналите спорове ще преразгледа двустранното си сътрудничество със САЩ, включително в областта на търговията и сигурността, предаде AFP, цитирайки външния министър Луис Видегарай. Той уточни, че засега президентът Енрике Пеня Нието не е взел никакво решение.

Начинът на изразяване на президента Тръмп, тонът с който говори за мексиканците имат значение, отразяват се на отношенията и не можем вечно да запазваме мълчание, подчерта министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Costelo

    32 14 Отговор
    Тоест губернатора на Калифорния и властите в Мексико не са съгласни, че закона трябва да се спазва и че незаконната имиграция е ... незаконна :)
  • 3 Costelo

    11 8 Отговор
    Пет пари не давам за нацвъканите минусчета, но ми е любопитно да чуя аргументите на тези, които не са съгласни.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "Costelo":

    Костело, и ти не си дал аргумент, а становище. Какви са твойте аргументи?

    Коментиран от #7

  • 5 комунист идиот

    15 5 Отговор
    Въобще не ми пука за САЩ.
  • 6 патриотъ

    9 0 Отговор
    В САЩ всеки щат има различни закони и затова се получава така и това не е противозаконно.Във федералните закони е записано,че губернаторите на всеки щат имат право да вземат самостоятелни решения.
  • 7 Costelo

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ами аз смятам, че закона сам по себе си е достатъчен аргумент - пресичането на държавна граница без разрешение и на места различно от определените от страната е закононарушение.
  • 8 Айляклия

    3 1 Отговор
    Че Тръмпи не е у ред е ясно, ама и мексиканците могат малко да се съпекясат.
    Много лесно, вместо да си оправим страната, да ходят у странско !
  • 9 goni

    1 2 Отговор
    Какъв е смисъла от граници, ако не се спазват?!:) Не смятам че границите са нещо хубаво! Ама, засега по-добро не е измислено!:) Каквато и глобализация да има, граници пак ще има!:) И между другото на един друг език има две думи за граница! На едната дума смисъла го превеждат на български като ограничение!:) Ама, не е верно!:) Граница е ! Просто ни е бедно не само въображението!:) А, и езика!:)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.