Last news in Fakti

10 Април, 2018 21:25 10 699 50

Руски самолети откриха френски кораб край Сирия

  • русия-
  • франция-
  • сирия-
  • самолети-
  • фрегата

Напрежението се покачва

Руски самолети откриха френски кораб край Сирия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Руски бомбардировачи Су-24М в съпровод с изтребители Су-30СМ са открили френска фрегата Д650, която се е присъединила към американския ескадрен миноносец „Доналд Кук“ в югоизточната част на средиземно море, пише руският вестник „Взгляд", цитиран от „Фокус".

Д650, след като над нея прелитат руски самолети, се е присъединила към американския разрушител „Доналд Кук“ недалеч от крайбрежието на Сирия. Това е съобщено от иранския журналист Бабак Тагвай, който е публикувал в социалните мрежи и снимка на френския кораб, направена от самолет.

По-рано турските медии съобщиха, че руските военни самолети са прелетели най-малко четири пъти над американския ракетен ескадрен миноносец „Доналд Кук“, намиращ се в източната част на Средиземно море. Представители на Пентагона заявиха, че тези данни са единствено непроверени слухове.

По-рано Тагвай предупреди за вероятна атака по Сирия с ракети „Томахоук“ от борда на „Доналд Кук“. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви на свой ред, че Вашингтон има много варианти за военни действия във връзка със ситуацията в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 empire strikes back

    56 17 Отговор
    ПАМПЕРСИИИИ
  • 2 Драйвър

    39 100 Отговор
    Те голямо откритие са направили!Макрон от две седмици повтаря,че се присъединява към САЩ за атаки в Сирия "и след пет дни плаване,"Великата " Руска армия е открила Френски кораб в Сирийското крайбрежие,за съжаление 45 годишните съветските допотопни самолети който използва Русия не могат да засекат военна фрегата да минава ПРЕЗ ЦЯЛОТО СРЕДИЗЕМНО МОРЕ!Трябва да акостира в Сирийско пристанище за да могат да го ОТКРИЯТ руските "военни" :) Цирка е пълен,тежко им на Сирийците,който е бил "спасен" веднъж от руска армия-НЕ ПОВТАРЯ!

    Коментиран от #15, #26, #33, #45

  • 3 Kcaniba

    54 17 Отговор
    Китайската флота, обаме не се вижда...
    Шахматът е Евразийска игра.
    фащ и франция с бритгендърите играят покер все пак!
  • 4 El comandante

    80 26 Отговор
    доналд кук тоя път са подготвено имат памперси и за геронъофилите Слава России!!!ДГД соросоиди!!!
  • 5 Borislav Popov

    59 6 Отговор
    Ако стане патакламата - мисля че ще е тая нощ . Франсетата почнаха и те нещо да се натягат.

    Коментиран от #37

  • 6 Не знам

    63 12 Отговор
    Като знам последния сблъсък на Доналд Кук с руското реб, сега не знам къде ще акостират за спа и релакс и психопрофилактика
  • 7 Kcaniba

    48 13 Отговор
    щом Русия е спокойна, а гендърнята пищи и падлудява, значи амбразурата им съвсем е оакана... некъв краварски вабанк е играта..
    некъв ПОКЕРФЕЙС и оцапани гащи им е работата на англосаксите, жидомасоните и гендървасалите
  • 8 Рубладжийче

    26 69 Отговор
    Много са се възбудили руските памперси напоследък. Усещат, че ще гръмнат животното Асад а джуденцето ще квичи жалко и ще си трие сополите.

    Коментиран от #48

  • 9 ъъъ

    20 51 Отговор
    Поради липса на денги за памперси ще се пълнят ушанки

    Коментиран от #10

  • 10 Рубладжийче

    23 54 Отговор

    До коментар #9 от "ъъъ":

    Руснаците използват български русофили вместо памперси. Вършели същата работа и им излизали без пари.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЖДяш

    58 11 Отговор
    много промити соросойди.те руските оръжия са толкова стари , че всичките се обединяват в подлите си планове и пак нямат гащи директно да си кажат кви претенции имат. Франция Германия и Англия не са никакъв фактор те са марионетки на САЩ с какво разполагат пък франция или германия - никъкви армии .Разполагат с долнопробни лъжи и манипулации. Замислете се само тоя шпионин дето го отровиха с новичок , сега изведнъж дъщеря му се възстановява а сега и той ,пък това било разбираш ли страшно отровно.Найвниците дето искат да се демократизират вярват
  • 13 Иванов

    27 19 Отговор
    Никаква патаклама няма да стане. Просто избиването на сирийския народ си тече по план, докато не остане и един сириец в Сирия. И руското и американското ръководство са марионетки на Ротшилд или по- точно на ХаБаД и го играят добрия и лошия. Пийте си айряна и спете спокойно, но не забравяйте- Раят е само за евреи!!!
  • 14 Kcaniba

    31 8 Отговор
    гендърнята е в колапс
    пълнят с пълнени памперси амбразурата....
  • 15 Кълвач

    38 8 Отговор

    До коментар #2 от "Драйвър":

    Френските комици не са фактор, че някой да се интересува къде са. Нали си бяха забравили бомбите, когато Оланд прати самолетоносача да отмъщава за атентатите.
  • 16 Робот

    46 9 Отговор
    Злочестия ракетоносец Доналд Кук, дето руснаците на два пъти му спираха тока, пак ще стане за смях!
  • 17 Танас

    39 11 Отговор
    Трюмовете на френската фрегата са пълни с памперси, затова са се присъединили към Доналд Дък. Освен това, французите ще се содализират с американските си колеги в употребата на памперси.
  • 18 Пост

    24 38 Отговор
    Абе да ви питам от чисто любопитство... Как толкова обичате руснаците че толкова ги защитавате и как пряко сащ са ви засегнали че ги плюете.. Не заемам в момента страна просто от чисто любопитсво

    Коментиран от #19, #27, #28, #29, #38, #39, #42, #50

  • 19 гост

    28 11 Отговор

    До коментар #18 от "Пост":

    Мога да ти кажа над 2,5 млн. причини КАК, ама не искай да ги назовавам поименно. Бях ли достатъчно ясен?

    Коментиран от #23

  • 20 БъРу

    8 3 Отговор
    Голяма беднотия е във Франция, няма начин да стоят.
  • 21 СВОБОДНО ИЗПРАЗНИ СЕ !

    36 9 Отговор
    С РУСИЯ ДА СЕ ДРЪВЧАТ ИМА МНОГО МЕРАКЛИЯ, НО ЕДНО Е ДА ИСКАШ, ДРУГО Е ДА МОЖЕШ И ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО ДА ГО НАПРАВИШ. Н. ХАЙТОВ -не съм га казал аз. Аз си мисля че на РУСИЯ НЯМА ДА посегнат, щото може и да не успеят да си идат.

    Коментиран от #24

  • 22 НЕКА СЕ ПОМОЛЯТ

    16 6 Отговор
    САНТА МАРИЯ, ДОМИНУ, АЛИЛУЯ, ДОМИНУ ДОМИНУ..АЛИЛУЯ.
  • 23 гЬс

    24 9 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Аз сьм една от причините. 20 години роб в Европа

    Коментиран от #25

  • 24 111

    11 37 Отговор

    До коментар #21 от "СВОБОДНО ИЗПРАЗНИ СЕ !":

    Защо ,какво ще направят бояришниците ? Ще извадят 50 годишните изтребители и плаващия ковчег Кузя дето опуши целия океан ли ?

    Коментиран от #30, #31

  • 25 111

    17 32 Отговор

    До коментар #23 от "гЬс":

    Никой не те кара да си роб в Европа,където се намират най-развитите и богати държави.Винаги можеш да отидеш в Русия ,където ще живееш с няколко рубли на месец и стандарта на живот ще ти бъде по-нисък и от България.
  • 26 Ххх

    29 10 Отговор

    До коментар #2 от "Драйвър":

    Американска подлога! Трол долен.
  • 27 Ник

    34 17 Отговор

    До коментар #18 от "Пост":

    На кратко. Руската музика и текстове имат много общо с нашите. А мелодичността е уникална. Имат богата и изстрадана история. Само от Сталин и втората световна имат над 30 мил. жертви. Необятната земя и природа. Благодарение на тях, имаме космонавт. През комунизм са ни подарявали военна техника. Имали сме голям пазар на тютюн за Русия.
  • 28 Майна

    30 8 Отговор

    До коментар #18 от "Пост":

    Върнали са Източна Германия на германците. Маргарет Тачар е казала че един вид е грешка, че са го направили бе облаги. САЩ се месят на всякъде за пари.
  • 29 ГОСТ

    40 7 Отговор

    До коментар #18 от "Пост":

    Порови са малко в гугъла от 45 год. колко военни конфликта са предизвикали сащ за да си защитават техните интереси без да се съобразяват с която ида е държава или народ под разни предлози. Последен пример както сега вероятна или предполагаема хим. атака въз основа на снимки и тв сериал. В момента гледам пряко заседание на ООН където Русия предложи някой допълнения към предложението на Швеция за резолюция да се изпрати комисия на място за установяването дали е използвано хим. оръжие но Шведите веднага поискаха прекъсване за консултации а Русия настоява гласуването да стане сега а не след 2 или 3 дена макар че тяхното предложение беше отхвърлено те пак се съгласиха с другите с допълнение.Ако беше извършено хим. нападение защо ще настояват на момента да отиде комисия на място. Ето за такива работи не ги харесвам сащ защото постоянно лъжат и мажат.
  • 30 СКОРО ЩЕ ВИДИМ КОЙ ЩЕ ГУШКА МОМАТА

    31 9 Отговор

    До коментар #24 от "111":

    Миша МЕЧОКА или Игъл КОКОШКАТА. ТОЗИ КОЧ МАНЬОВЪР НА ДОНИ ПЕРЧЕМА, БЯСНИЯТ ПЕС И ДЖОН БОЛТАДЖИЯТА ТРЯБВА ДА ПОКАЖЕ ИМА ПО-ГОЛЯМА И ЗДРАВА ХУРКА. КОЙТО ЗАГУБИ, ГУБИ ЛИЦЕТО ПРЕД СВЕТА. ТОВА Е СХВАТКА НА ВЕКОВЕТЕ 20 И 21. ДА ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ НА БРАТЯТЯ РУСИ И НЕКА БОГ ДА Е СЪС ТЯХ. АКО РУСИЯ ЗАГУБИ И БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СЕ СТОПЯТ. НАС НИКОЙ НА ЗАПАД НЕ НИ ПРИЕМА. ОРИЕНТ СИ ОСТАВАМЕ ФОР ЕВЪР КАКТО БЛИЗКИЯТ ИЗТОК И ТУРЦИЯ. АНАДЪК. ШИНДИ ?
  • 31 КОМУ СИ НУЖЕН НА ЗАПАД БЕ ЧУШКОПЕК ?

    28 8 Отговор

    До коментар #24 от "111":

    КЪДЕ СЕ НАТИСКАШ ТАМ ДЕТО НЕ ТЕ ПУСКАТ? ШЕНГЕН ЙОК. ИНВЕСТИЦИИ ЗАВОДИ, ФАБРИКИ, ПРЕДПРИЯТИЯ - ЙОК. ВИСОК ЖИЗНЕН СТАНДАРТ - ЙОК. СВОБОДНО БЕЗ ВИЗОВО ПЪТУВАНЕ - ЙОК. ДЕМОКРАЦИЯ, ЗАКОННОСТ, КУЛТУРА, ЖИЗНЕН СТАНДАРТ - ЙОК. ОРИЕНТ И ТЪМЕН БАЛКАНСКИ СУБЕКТ. КЪДЕ В СЪНЯ СИ КАТО МАГАРЕ НА СВАТБА, НЯДЯВАЩО СЕ ДА ЛЯГА С БУЛКАТА. ПРОСТ, ПЪК МУ СЕ Е.Е !
  • 32 2018

    31 9 Отговор
    Много коментират руското оръжие но не знам кога са се появили на тоя свят ако са след 2000год. не знаят какво е казарма е как се държи автомат макар че задължителната наборна казарма беше премахната с закон през 2008год. Който е бил в казармата до 2000год. много добре знае за какво става въпрос. А що се отнася за оръжия никоя нормална държава няма да си покаже най новите а показва тия преди тях или по преди тях.Има една стара българска приказка мъж който ни е служил не е мъж и жена която не е раждала не е жена.
  • 33 Продавам раптори

    33 8 Отговор

    До коментар #2 от "Драйвър":

    Братовчед за франсета ми говориш.Ти наред ли си, или си пил американска водка;)Те в центъра на Париж се разхождат арабите с калашници, фрегата пратили:))))Смехът е полезен за здравето поне
  • 34 Ясновидка

    11 4 Отговор
    Който сее военни ветрове ще жене огнени смерчове и урагани.
  • 35 Голям прос

    12 4 Отговор
    Този Доналд Кук онзи "Доналд Кук" ли е? Абе, ВМФ на САЩ ще остане съвсем без личен състав. Сигурно не им харесват изгорелите газове от самолетите. Нали САЩ държат много за екологията и глобалното затопляне.
  • 36 Сссерем

    5 8 Отговор
    Голямо откритие като за нобелова награда,радарите ли са им дефектни че вече пращат самолети и хеликоптери да ги търсят които чат-пат падат,по добре да ползват гълъби.
  • 37 кучо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    прав си .натам отива работата
  • 38 jfoxfk

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пост":

    Защо мразя англичаните и американците? Ами ...
    1. Още през кримската война България щеше да бъде освободена, Англия се намесва и ... не става
    2. През 1878 год се провежда Берлинския конгрес под натиска на Англия. България е разделена на части. Ако се беше запазил Санстефанският мирен договор нямаше да има нито Сръбскобългарската, нито Балканската нито Междусъюзническата война, следствие от събитията през 1878г.
    3. Мирният договор в Ньой силно несправедлив за България е подписан под натиск от Англия, Франция и САЩ.
    4. През периода 1942-1944 България е многократно бомбардирана от англо-американската. Дори когато президентът Рузвелт настоява за спиране на бомбардировките Чърчил отказва, а американците като първи послушковци продължават да бомбардират.
    5. През 1944 в Ялта същите англоамериканци ни предават в лапите на Сталин ...
    Сега питам как да обичам американци и англичани?

    Коментиран от #41, #49

  • 39 гост на госта

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Пост":

    А кой бомбардира София, Русия???... май САЩ, м?

    Аре по научете си историята.

    Коментиран от #40

  • 40 Ник

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "гост на госта":

    Така е. И Пловдив е бил бомбандиран, със значително по малко жертви 44 души.
  • 41 Жика

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "jfoxfk":

    А по времето на турското робство Франция е най големия кредитор на султана.Франция е имала най голяма изгода от това османската империя да не се разпадне за да може султана да си плаща заемите.Франция е най виновна за това,че оставаме още 40-50 год.под РОБСТВО...

    Коментиран от #46

  • 42 садист

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пост":

    На такива, като тебе им се казва интелектуални мазохисти.
  • 43 Dimo

    2 0 Отговор
    Има разлика в това да се дръвчат на Русия и в това да посмеят да се сблъскат с нея.
  • 44 Dimo

    3 0 Отговор
    Много странна тишина днес след вчерашните изхвърляния на краварите че ще нападат.
  • 45 Босненеца

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Драйвър":

    Нещо не сте в час,сигурно и войник не сте ходили.Бил съм и в Босна и Херцеговина и Сомалия и Камбоджа и доста съм по-добре информиран кой с какво въоръжение разполага.Така че по добре не коментирайте
  • 46 jfoxfk

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Жика":

    Благодаря за информацията. Обаче сега направих справка в Уикипедия. То там информацията е непроверена ама пише, че заема е в размер на 5 млн британски лири. Не вярвам френските банки от онова време да отпускат заеми в британски лири. Та по-вероятно е заема да е отпуснат от Англия.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Рубладжийче":

    Хахахах тиии , ти си разкошен тип , един от най големите сиии , обожавам малките злобни коментари дето ти ги ражда умната главичка ей развеселяваш яко , яко
  • 49 Onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "jfoxfk":

    Не си само ти така , много сме
  • 50 НАЙДЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пост":

    САЩ эасягат пряко цемия свят със своите
    наивни и цинични онвинения.
    Специално аэ не иэпитвам омраэа с/у
    америк.народ а с/у правителството им
    което с идиотската си политика ще
    предиэвика световен военен конфликт.
    А към Теб имам два въпроса:
    1.Наистина ли вярваш че Асад след като
    на прсктика бе эавэел иэточна Гута е
    иэполэвал хим.оръжие с/у мирни жители.
    и ако отговорът ти е ДА то вторият въпрос
    е: Ти идиот ли си????
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания