Last news in Fakti

14 Април, 2018 10:33 1 102 14

Туск: ЕС поддържа съюзниците

  • сирия-
  • сащ-
  • удар
Туск: ЕС поддържа съюзниците - 1
Снимка: АР/БТА

Европейският Съюз поддържа съюзническите сили и „ще бъдем с тях на страната на правосъдието”. „Ударите на САЩ, Франция и Великобритания ни дават да разберем, че сирийският режим съвместно с Русия и Иран не може да продължава тази човешка трагедия, в крайна сметка безнаказано” казва в съобщение публикувано в Twitter Доналд Туск, председател на Европейския Съюз.

Рано сутринта в събота САЩ и съюзниците нанесоха ракетни удари над Дамаск в отговор на химическа атака в Източна Гута – нещо, което сирийските власти категорично отричат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    9 1 Отговор
    Селянина от Банкя нарече Туск - Тръмп! - Така че грешката Вие простена :-))
  • 2 ЗайоБайо

    7 1 Отговор
    На баба и трябват още бежанци
  • 3 Коко

    13 2 Отговор
    Циркат е пълен измислят си поводи и лаят първо Скрипал сега Дума явно на империята на злото наречена САЩ няма полза да има примирие в Сирия пуцат по празни обекти нали трябва да оправдаят такъв голям военен бюджет
  • 4 onq s konq

    4 12 Отговор
    Добре е да се разбере от русофилите че тази безобидна ракетна атака Е САМО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ТРАЙНО И НЕПОКОЛЕБИМО НАТОВСКО ПРИСЪСТВИЕ В СИРИЯ И РЕГИОНА към узорпатора на властта Башар и САМОНАСТАНИЛАТА СЕ РУСИЯ.Естествено че подобни ракетни атаки РЕГУЛЯРНО ще има и в бъдеще,като повече няма да се търси хим. оръжие,а наличието му ще бъде установявано ПО ПРЕЗУМПЦИЯ!

    Коментиран от #14

  • 5 Kcaniba

    4 8 Отговор
    Не само ЕС ,а и целия свят приветства ударите срещу режима и поддържниците му! Трябва да се сложи край на геноцида над сирийския народ! Асад и ментора му в Хага!
  • 6 Румяна Костова

    5 1 Отговор
    Е,чакайте малко се!Първо да се изкаже ОЗХО,която от днес започва да събира доказателства за предполагаемата химическа атака.Бъдете търпеливи да събере проба от почвата,да изчегърта мазилка от сградите,да разговаря с лекарите от болниците,уж приели пострадали!И тогава бъдете солидарни!

    Коментиран от #8

  • 7 Боздуган

    2 5 Отговор
    Гооолям сраааам за Путя . Ко ши прайм ся.

    Коментиран от #11

  • 8 ЗайоБайо

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Ама, Руми, те знаят вече комисията какво ще намери или по-точно че няма да го намери, затуй бомбят. Пестят време
  • 9 ДОБРЕ ЧЕ НЕ РАЗЧИТАТ НА НАС

    0 5 Отговор
    Изродите Асад, Хаменей и Путин си намериха майстора за уродливите си жестокости. Сирийците ще са вечно благодарни за спасените от химическите отровители. Щяха да са избити, ако зависеше от наще тюфлеци Борисов-Пеевски-Каракачанов и почетната, мюсюлманска свиня Ахмед Доган.

    Коментиран от #12

  • 10 нормален

    4 1 Отговор
    туск е чифут
  • 11 нормален до бос доган

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Боздуган":

    Момче, запомни едно - Русия рядко започва войни, но винаги ги завършва. Това се е случвало далеч преди да има изобщо САЩ.
  • 12 Румяна Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДОБРЕ ЧЕ НЕ РАЗЧИТАТ НА НАС":

    Сега гледам репортаж на руския кореспондент Евгени Подобни от Сирия колко са благодарни сирийците.Излизат на демонстрации против Америка и носят портрети на Асад.
  • 13 дртфх

    3 2 Отговор
    Поредното соросоидно изказване! На човек, сложен начело на Ес от САЩ! Дори самите поляци не го искаха.
  • 14 Ник

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Самонастанили са само Американците! - Сигурно си забравил, че Асад извика руснаците официално!

    Второ: - Атаката наистина е безобидна!
    103 ракети на общастойност над 200млн. долара за трима ранени... - Да бяха изпратили един камион китайски фоерверки щеше да има повече ефект.

    Надявам се утре САЩ да обявят любимият ти Борисов и Цецо физкултурника за "Персона нон Грата и да бомбандират София със 103 ракети. - Ако ефекта е същият, то не знам да ли ще успеят да счупят някой клон на магнолиите на бай ХоЙ