Last news in Fakti

14 Април, 2018 20:24 13 392 15

Ударите срещу Сирия са фарс

  • сирия-
  • удари-
  • сащ

Различни мнения за атаката на Запада

Ударите срещу Сирия са фарс - 1
Снимка: БТА/AP

Ударите на западните страни срещу Сирия са фарс, щом сирийският президент Башар Асад остава на власт. Това заяви представителят на опозиционната група Мохамад Алуш, цитиран от France 24.

Групировката владее част от градовете, намиращи се в близост до Дамаск. Един от тях е град Дума. В него се смята, че сирийските сили са извършили химическите атаки.

Според Алуш е фарс да удряш инструмента на престъплението, докато престъпника е оставен на мира.

В същото време Саудитска Арабия и Катар подкрепиха действията на САЩ и техните съюзници.

Ливанският президент Мишел Аун осъди ударите, нанесени на суверенна държава като Сирия. От Египет изказаха дълбоко безпокойство от случващото се в Сирия.

Иран вече осъди ударите. Очакват се разговори между правителствата на страните в региона.

През следващите дни ще има заседание на Съвета за сигурност на ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тероризъм

    91 7 Отговор
    Ето още едно потвърждение, че тези удари целят да подпомогнат терористите, въоръжавани и обучавани от западните служби в Сирия!
  • 2 СССРБАРЕТА

    59 7 Отговор
    Международната мафия и терорът които тя налага отново спечелиха!!!
  • 3 МохаАхмак БабАлуш

    56 6 Отговор
    КАУН АХМАК АЛУШ, НА 100 РАКЕТИ, 70 СА ОУТ - В ПРОЦЕНТНО ОТНОШЕНИЕ, УМНИТЕ РАКЕТИ 2/3 ТИ са АДИО РИО ! ПРИ ТОВА ЧЕ СИРИЙЦИТЕ САМИ СЪС СОБСТРЕНИ СИЛИ СА ГИ СБИЛИ СЪС ПВО С.ЕДСТВА ОТ ПРЕДНИЯ ВЕК. И БИХА УМНИТЕ РАКЕТИ НА САЩ ОТ ОТ 21ви ВЕК. АТАКАТА НА САЩ ТЕ ВБЕСЯВА НО И ГИ ОКУРАЖАВА, ДА СЕ ОБОРУДВАТ И БРАНЯТНОВИ СИСТЕМИ ПВО И БАСТИОН СРЕЩУ КОРАБИТЕ. АТАКАТА ПОКАЗА СЪЩИЯТ РЕЗИЛ КАКТО ПРЕДНАТА. РУСИЯ НЕ БЕ ОБЕКТ НА АТАКА И ТОВА Е ПОБЕДАТА НА КИФЛАДЖИИТЕ. НА ИНГИЛИЗА СА СБИТИ ВСИБКИТЕ РАКЕТИ. ИЗЛАГАЦИЯТА НА САЩ Е ПЪЛНА.
  • 4 Иванов

    5 20 Отговор
    Напълно съм съгласен с Мохамад Алуш. И понеже сутринта мойте приятели претърпяха инцидент, сега трябва да ги върна на сцената на живота.
    Дамаск, ракетни взривове, Чапай и Петка в Рая. Оказало се, че не били напълно мъртви и свети Петър ги върнал обратно в правителствената болница. Когато се събудили от припадъка и двамата започнали да крещят припознавайки докторите и сестри за Белите. Доктор Бакър ги успокоил, че са в болница и животът им е вън от опасност. - Какъв е този сценарии, какъв е този филм, простенал Петка, на когото Раят се много харесал. - Холивуд, Дейвид Линч, тихо промърморил докторът.
  • 5 Не толкова прост

    11 46 Отговор
    Що за пропаганда,били свалили 70%от ракетите,но целите поразени.Хахааа Г-да русофили,нали Путин заяви,че ще унищожават всучки установки които са изтреляли ракет(а при тази операция тива са миноносци,подводници и самолети с умни бомби)
    Русия е бедна и не толкова силна,и звучи като някой който е говорил как ще пребие еди кой си,и когато се връща в синини и отоци,разправя как само половината удари са го поразили! Хахаха
    Америка и съюзниците са като нацистите,а Русия е същият агресор(Чечения,Грузия) но един долар е 70рубли,а войната е скъпо удоволствие!Хахаа
    Русия помогна ли на Сърбия,когато я бомбардираха? Не разбира се! Само се разсърди на Запада.
    Така че,когато се перчиш че ще отвърнеш,а после пускаш как запада не успял,си "лъжливо овчарче"
    А иначе,всички големи сили са нацисти,защото унищожиха най-светската държава в близкият изток!
    Тези империи нямат наяване! Жестоки грабители!

    Коментиран от #6

  • 6 Хаха

    40 11 Отговор

    До коментар #5 от "Не толкова прост":

    Кои цели са поразени щото дори френски и британски медии казват за 70 на сто свалени ракети а останалите надеждно отклонени.пълен фарс.а Русия дето била бедна направи от сащ бананов слон и го остави на дървени трупчета в миналият век.то ако сащ бяха толкова богати щеше все някой да се съобрази с тях,а то никой не ги бръсне за слива.оставят ги да си преживеят перестройката.дано да не с катастрофален завършек.
  • 7 дявола

    9 31 Отговор
    естенствено, че това е съобщение за Русия, Сърбия и държави като България, коята се мастурбира с портрета на Путин

    Коментиран от #13

  • 8 Доктора

    9 47 Отговор
    Да си прост е най-тежкото заболяване! Как така САЩ всеки момент ще фалират,ще рухнат и т.н. И после същите шизофреници ревете,че янките били в конфликти и войни по целия свят,и били злото! Хахаха
    Как така някой е слаб,фалирал и т.н. а се бърка по цял свят и има 800 военни бази по света?
    87% от транзакциите и сделките са в долари. Световната банка и Ротшийлд и Рокфелер са в САЩ,а Русия също е обвързана със банковата система и валутните курсове. Марш в ТКЗС-то и си вземи Москвича и Ладата. И за лумпени като теб е задължително лечение и просвета. Има една държава която дава заеми на всички държави през двете световни войни,и това е САЩ! Същата тази държава възтановява страните от западна Европа след ВСВ. А СССР се срина заради скъоата война в Афганистан. А уж СССР беше силен и вечен. Хахаааа
    Г-н Мурзилка,ти си феноменален шизофрен!

    Коментиран от #14, #15

  • 9 ГОСТ

    29 2 Отговор
    Заседанието мина и резултата беше предизвестен. Защото три постоянни членки участваха в ударите като погазиха устава на оон който трябва да съблюдават за спазването му какво очакваш от съдия който не спазва законите.От 15 члена на съвета за сигурност 5 са постоянни а другите 10 си избират за определен мандат. Съветът за сигурност е натоварен със задачата да защитава мира и сигурността в света. В него са представени само 15 държави, от които 5 са постоянни – САЩ, Русия, Китай, Великобритания и Франция. Съветът за сигурност решава дали да се употреби военна сила, за да бъде потушен международен конфликт, или да се използват други средства. За да бъде взето решение, при гласуването е необходимо да се получи одобрението на 5-те постоянни членки и на още 4 гласа “за”. Заседанията на Съвета за сигурност се провеждат в Ню Йорк. Как тия не зачитащи устава се очаква да гласуват срещу себе си. Това оон е една голяма клоака което в тоя момент нищо не може да реши. Като прибавим към погазващите устава тия три страни и Холандия, Швеция,Кувейт и Полша който никога няма да се съгласни с другите. И като прибавим ветото от петте постоянни членки за какви решения говорим.
  • 10 Позитано 20

    4 7 Отговор
    ЗА ХОНОРАРИТЕ ВСЕКИ РАБОТЕН ДЕН СЛЕД 18,00ч.
  • 11 Рос7387

    4 2 Отговор
    Съвсем скоро ще те ще се разпаднат тогава ще говорим
  • 12 Рос7387

    6 2 Отговор
    Това ще доведе до разпад на САЩ тогава ще плачете
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост,само ви гледам сеира

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Доктора":

    Брат...доктор ли си ,не те знам от кой кенеф пишеш ама си големмммм смърдел,направо вониш...оди си удари сега една злобарка и си се кефи на фащ...инския театър
  • 15 чичо Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Доктора":

    докторе(нарочно с малка буква),нужен ти е Доктор от психодиспансера.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания