Last news in Fakti

17 Април, 2018 20:10 2 456 21

Турция се отдалечава с огромни крачки от ЕС

  • турция-
  • ес-
  • членство-
  • отдалечава-
  • извънредно положение

Брюксел критикува Анкара заради извънредното положение

Турция се отдалечава с огромни крачки от ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз обяви, че Турция не е постигнала напредък, а дори се движи бързо назад по пътя към членство в Европейския съюз, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Европейската комисия обяви в доклад за напредъка на страните кандидатки за членство, че Турция продължава да налага ограничения на опоненти и медии, и че не е постигнат напредък в борбата с корупцията. Брюксел призова Турция да отмени режима на извънредно положение, въведен след опита за преврат през юли 2016 година.

В доклада се посочва, че "мащабът и колективният характер, както и диспропорционалността на предприетите мерки... по време на извънредното положение, като масови уволнения, арести и задържания, продължават да предизвикват сериозни опасения". ЕК предупреждава, че годините на напредък в изпълнение на европейските стандарти в сферата на човешките права, свободата на изразяване и върховенството на закона са изгубени. Освен това демокрацията в Турция отслабва, докато президентските правомощия се увеличават.

След опита за военен преврат през 2016 година в Турция беше въведено извънредно положение, което продължава и до днес. Западните страни разкритикуваха турските власти заради масовите чистки и неправомерните уволнения и арести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор Ох Боли

    17 16 Отговор
    ....иначе казано ..... Евросъюза се приближава до Турция.... ха ха ха.... сичко друго е ..... ха ха ха....
  • 2 БУММ

    22 17 Отговор
    Драги ми двуличници от ЕС , Турция няма да ви ходи по гайдата и изпълнява всяка една ваша прещявка под един или друг предтекст. Те видяха какво стана с по бедни страни като БГ след влизането им като членки в саюза . Те неса черга да си бършите мръсните обувки. Европейските ви цености останаха в миналото хората искат спокоен и хубав живот , а не робски който предлагате.

    Коментиран от #4, #8

  • 3 vasik atanasova

    17 6 Отговор
    това са хубави новини
  • 4 до бумм

    19 7 Отговор

    До коментар #2 от "БУММ":

    така като те слушам да хвалиш хубавият живот в турция се обзалагам , че пишеш от там или смяташ там да емигрираш !! а за бедните страни които избират боклуци да ги управляват не е виновен ес а ИЗБИРАТЕЛЯ !! нито чехите нито словаците бяха по-добре от нас но дръпнаха напред след влизането в ес а ние ...спиммм

    Коментиран от #9

  • 5 българина

    14 14 Отговор
    Щом и Англия се отдаличава с огромни крачки,трябва да си помислим за бъдещето на ЕС,както знаем от историята англичаните щом правят нещо не е напразно да си го имаме на предвид като мислим за бъдещето на България.
  • 6 до българина

    18 5 Отговор
    и защо да вземаме за пример англия която от империя владяла половината свят се сви до остров и се напълни с пакита...та дори кмета на лондон е паки !!
  • 7 козата на ivan4o

    12 6 Отговор
    ако и европейците почнат да пият всекидневно по 7 ракйики, ще видият че в турция всичко е ок а у тях не е!
  • 8 Morgoth

    12 9 Отговор

    До коментар #2 от "БУММ":

    И както стана с България след влизането в ЕС? Увеличи си БВП с 50% въпреки световната икономическа криза. А преди това го удвои по време на предпресъединителните фондове.
    Ходи в Турция като те кефи.

    Коментиран от #10

  • 9 БУММ

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "до бумм":

    Прав си , но за съжаление народа дори не си избира те сами се преизбират. Цялата икономика и бизнес е в техни ръце , а ЕС знае че ни управляват наркодиларчета , мафиотчета и гъз00лисчета и си затварят очите. Може би и добре знаеш кой стои и дърпа конците на тия стари изкукуригали управници на ЕС. Там случайни няма.
  • 10 БУММ

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Ти някога работел ли си с евро средсва или само говорим наизуст . За разлика от теб аз съм работел с тия пичове от вън и знаеш ли какво ми каза един унгарски надзор "Виждам , че в БГ всичко се прави на половина , но ние несме прости да отпуснем втори път пари заради ваши грешки" . Да много неща нараснаха след влизането ни в ЕС , обикновения човек не го усети никак още сме просяците на ЕС по заплати и всичко което се сетиш.Колкото до това аз къде ще ида теб нете касае , защото моя живот е в моите ръце и аз решавам какво да направя с него . тъй че вземи си и ти твоя живот и отвори добре очи и виж реално нещата от живота.
  • 11 Турция вън от Европа

    10 5 Отговор
    Турция се отдалечава от ЕС заради такива като Хасан, мелезите турци развалят облика на Турция. Турците сами да се урегулират с една забрана на ДПС и ДОСТ и да спрат с илюзията за Европа. Европа за Турция е един пробит, недиварен и крив макарон.
  • 12 Турция вън от Европа

    4 4 Отговор
    Турция се отдалечава от ЕС заради такива като Хасан, мелезите турци развалят облика на Турция. Турците сами да се урегулират с една забрана на ДПС и ДОСТ и да спрат с илюзията за Европа. Европа за Турция е един пробит, недиварен и крив макарон.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 заради ердоган

    5 3 Отговор
    виж сега какво се случва ... да си турчин, да смятяш себе си за велик и да четеш че некадърниците македонци и албанци са близо до Европа а ти се отдалечаваш... леле шамар!!!! колко по зле от тва ?! xaxaxa
  • 15 MACEDONIA

    5 4 Отговор
    Най унизително е да те наричат български клошар ,поне индиец да ме наричат.
    Егати излагацията, и мамалигарите ни изоставиха. По всичко сме на първо място, отзад напред. По добре да си остана македонец , че ще ми намалят и пенсията ми.
  • 16 Юююбряяяяя

    4 3 Отговор
    Ако приемат Манафия във ЕС трябва да го прекръстят на ЕвроАзиатски... ЕАС И вазелина да е задължителен за всички политици!
  • 17 ivan4o

    5 6 Отговор
    вас ше пита Турското правителство ко да си прави у държавата, че кви сте вие бря, ви иба мамата опикана дендърска, вие оправете първо европа па после се тревожете за Турция. то друго и да искате не можете да направите. вие може се налагате на такива държави като бг.
  • 18 ссср

    7 3 Отговор
    Турция никога не трябва да бъде член на ЕС
  • 19 помака

    6 3 Отговор
    Явно турците са малоумни , не разбраха че никога няма да бъдат в Европа. Тя не иска мюсюлмани низши същества, не се ядосвайте мелези помаци но е истина.
  • 20 Бати Злати

    3 3 Отговор
    Според вас исляма принадлежи ли към €врогейските ценности?
  • 21 Бай село

    1 0 Отговор
    МЪЖЕ управляват ТУРЦИЯ не дават жените им да са робини и проститутки в европа..а при нас в бг какво е мъжете тираджий а жените ги е.ат по европа уж домашни помощнички били..
Новини по държави: