Last news in Fakti

18 Април, 2018 08:59 1 500 3

Шефът на ЦРУ се е срещнал с Ким Чен-ун

  • майк помпео-
  • ким чен-ун-
  • северна корея

Готви се мирен договор между Северна Корея и Южна Корея

Шефът на ЦРУ е пътувал до Северна Корея , съобщи Time.

Визитата е станал наскоро. По време на посещение Майк Помпео се е срещнал със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Това беше обявено от двама източници от Белия дом.

През последните месеци Северна Корея потърси значителни подобрение на отношенията си с Южна Корея и Запада. През следващите седмици се очаква Ким Чен-ун да проведе среща и с президента на САЩ Доналд Тръмп.

Няма данни за разговорите между Помпео и Ким, тъй като източниците не са били упълномощени да говорят по темата.

В същото време излезе информация, за това, че в Южна Корея искат да заменят примирието от времето на Корейската война с постоянен мирен режим. Все още няма официален мирен договор, като двете страни все още се намират във фактическа война.

Тръмп вече е дал разрешението си за подписването на такъв договор. Това ще стане в момента, в който Северна Корея се откаже от ядрения си арсенал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 2 Отговор
    Абсурд, никога хамерите няма да разрешат мир там. На кого ще продава ракетните си системи за защита от Кимчо тогава. Много ми е интересно, ако въпреки Дони, двете кореи вземат че се обединят и станат държава, освен с мощна икономика и с ядрено оръжие, дали няма да се появи някаква "демократична" въоръжена до зъби опозиция, която да трябва да бъде усмирявана с "химически атаки".
  • 2 Кики

    0 1 Отговор
    Помпео не се е срещал с Ким, защото не е от неговия ранг. До като е жив Ким обединение няма да има - той не би могъл да понесе да гледа просяци, бездомни и клошари в страната си. След смъртта му не се знае нищо. Няма да има ядрено разоръжаване, докато не се почне да се уважава тази страна!
  • 3 анонимен

    0 1 Отговор
    шефът на ЦРУ би следвало да посети България :)