Last news in Fakti

20 Април, 2018 11:46 13 745 70

НАТО към Турция и Гърция: Оправяйте се сами!

  • гърция-
  • турция-
  • нато-
  • членки-
  • спорове-
  • йенс столтенберг

Алиансът не взима страна в спора

НАТО към Турция и Гърция: Оправяйте се сами! - 1
Снимка: Турски въоръжени сили (TSK)

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Турция и Гърция трябва да се справят с различията си на двустранно ниво и в дух на добросъседски отношения, предаде гръцкото електронно издание „Екатимерини“.

„НАТО е отговорът на много проблеми, но НАТО не е отговорът на всички проблеми“, заяви Столтенберг. По думите му Анкара и Атина трябва да решат сами споровете помежду си.

„Гърция и Турция са ценни съюзници и членки на алианса, които по различен начин допринасят с участието си в мисиите, операциите и колективната ни отбрана, което ние приветстваме“, каза още генералният секретар на алианса, предаде вестник „Та неа“.

Както е известно, двете страни са членки на НАТО, но напрежението между тях през последните две години се увеличи неимоверно. Гръцкият министър на отбраната дори нарече Турция „враг“. Между двете страни продължават споровете за острови в Егейско море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    115 10 Отговор
    монито паси увиваше го.ната в станиол и ни уверяваше, как турция ке ни пази!!
    Колективга безопасност!???

    Коментиран от #42

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Четвърти пол

    92 4 Отговор
    И нас еврейското НАТО ни пази.
  • 4 А така

    195 11 Отговор
    Стана ли ви ясно сега как ви пази “батко” ви НАТО, а? Я елате пиленца при батко и се бийте помежду си сладко, сладко! Честито! А има ли по-слаб член от България в този съюз? Не?! Следователно, вече няма България! Ей, ама друго са си евроатлантическите ценности, не като ония - комунистическите, дето ни учеха да обичаме народ, родина и разни такива “тъпи” неща?

    Коментиран от #43

  • 5 Иванов

    128 7 Отговор
    Тази статия я изпратете на Цвъки, щото този глупак си мисли, че Нато щяло да го пази. От марсиянците, може би?!
  • 6 Гост

    111 4 Отговор
    Ей така ще ни предадат някой ден и нас дано не съм прав
  • 7 София

    38 53 Отговор
    По добре турция да ни пази , и няма да има нужда от нищо. Те и без това са във варна , остава и в бургас и това е. Е събрахме 300 души войска от които 160 са безработни от махалата, кви самолети ще купим ? Ами подръжката им струва милиони , а и къдеса хората? Останали някой читав тук още?

    Коментиран от #10, #54

  • 8 Без име

    47 67 Отговор
    Сега на Гърция е "спукана работата", огромна Турция, ще мине като валяк върху малка Гърция!

    Коментиран от #57

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Варна

    44 15 Отговор

    До коментар #7 от "София":

    К`ва Варна бе пич?
    В София са повече рязаните карабини! - Тук имат една стара джамия с размерите на апартамент, която в повечето време е празна. Мангалите са при Вас - не тук!
  • 11 SAAB

    68 3 Отговор
    Ето ви една червена лампичка :) Когато "аскера " влезе да ни пази от руснаците ........НИКОЙ няма да го гони !
    Ето как ни отмъкнаха без бой .......
    Ние сме НАТО-вци , като турска провинция .......:)
  • 12 Неутрал

    48 4 Отговор
    Член 5 в НАТО? Сега това вече не е валидно? НАТО скочи в устата си.

    Коментиран от #16

  • 13 Юриста юри

    65 5 Отговор
    Евроджендърска работа. Всеки се оправя сам.
  • 14 СССРБАРЕТА

    89 8 Отговор
    И сега какво стана България влезе в НАТО да се защити от Турция!!! НАТО ни скара с Русия която реално Можеше да ни защити и ако се наложи НАТО няма да ни защити и Русия няма да ни защити!!! Няма по-големи дървари от нас! Когато НАТО нападна Сърбия сърбите паднали на колене почнаха да вадят съветските ракети и да ги трият от прахта защото само те можеха да ги защитят донякъде!!! Тогава се сетиха да оправят занемарените отношения с Русия!!! Така и ние един ден ще правим!!!
  • 15 Евроатлантически ценности - "безценни" !

    70 7 Отговор
    Ми те кат почнат да се оправят да не вземат и вас да понагъзят ?
    Иска ли още някой "партньорство" с НАТО !?!?!?
    Утре, ако ни налазят фесовете вероятно пак така, ще кажат....да се оправяме ????
    Истната е че за пореден път доказахме, че не можем да си подбираме съюзниците !
  • 16 Kcaniba

    53 4 Отговор

    До коментар #12 от "Неутрал":

    след 1991 година нато е фейк!
    Като кръстоносците грабили 150 години Европа, след като са изгубили светите земи!!
    Няма ли СССР - няма нато!
    Де факто, нато го няма, просто то още не го осъзнава!
    България посричедством нац предателите, като еврейчито масона монитопаси , сама си сложи примката и влезе в капана на мъртвородената нато.

    Коментиран от #23

  • 17 НКВД

    48 9 Отговор
    Много смешната организация НАТО
  • 18 The TRAPPER

    71 12 Отговор
    Абе хора , Понеже съм малко глупавичък , - Може ли някой да ми каже какъв К..Р търсим във нато ? Не може ли да се направи един референдум и народа да избере- нато или Русия ? Защото тия нашите продажници ни съсипаха държавата !
  • 19 бббббб

    42 4 Отговор
    Утре Доган като ни изплющи поне ще знаем, какъв ще бъде отговора на любимото прехвалено НАТО.
  • 20 ПЕНСИОНЕРА

    18 45 Отговор
    Еееее ама кой ни напада сега??? Ние не се заяждаме с никого, нещо като швейцария сме на балканите. Ако почнем пак да сменяме имената на турците 100 % ще ядем кютека, но тези неща са отминали вече.
    Ние сме добронамерени към всичките си съседи, нещо повече даже сме инициатори за разбирателство и приятелство. Е кое е лошото? Кво по хубаво от това? Гърците да се оправят сами , ние няма да им бъдем бавачка на хилаво бебе което е палаво и постоянно хленчи че пак го бият. Ами самите гръцки министри да влезнат в час, не може министри да бръщоляват врели некипели. Според мен политиката на гн. Борисов е добър и печеливш.
  • 21 Константинопол

    42 11 Отговор
    Ще има кой да се намеси и той се казва Русия!!Винаги силния командва парада.А кой във момента е най силния РУСИЯ!!!Факт.
  • 22 Ахаха

    35 3 Отговор
    Най-големите измамници са от НЪТУ!!! Единствената им цел е да окупират държави като БГ, но когато стане въпрос за защита от тях получаваш само един среден пръст!!! В момента масово използват химично и биологично оружие срещу Литва и БГ понеже са съседи на Русия и Турция и искат да използват териториите им за война. Затова Литва и БГ са 2ри и 3ти по смъртност в света
  • 23 Неутрал

    25 2 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    България не е трагична, трагична ще бъде Македония, в която предателите искат да променят името си, за да влязат в НАТО. Тогава НАТО ще принуди Македония да купи екранирани камиони (AMPV), камиони (Mercedes Benz с екранирани кабини), транспортни средства (GTK Boxer и PUMA IFV) и вероятно танкове (KMW Leopard 2A7 +). Милиарди евро само за сухопътни войски и къде е военната авиация.
    (Това с военно оборудване от Германия е моята фантазия :)).
    Независимо от това, Македония ще има външен дълг за следващите 100 поколения.
  • 24 Да бе

    27 12 Отговор
    Всичко се прави умишлено.Запада и САЩ искат да пламне война между Турция и Гърция това е истината .После ще видите какво ще се случи със Турция.

    Коментиран от #31

  • 25 Дикембе Мутомбо

    22 19 Отговор
    Ще дойдат времена, когато ще трябва да си сътрудничим и с Турция. Поне са от нашата раса, цивилизовани са и имаме много общи черти.

    В дългосрочен план, истинската заплаха идва от Африка и тамошната увеличаваще се сган, за която скоро един континент и неговите ресурси няма да са достатъчни. Отделно, вижте какво става в ЮАР.
  • 26 Антон

    34 3 Отговор
    Дано сега всички пишман български ястреби и защитници на евроценностите да разберат нато колко струва. Да ни пази Господ някой съсед да не започне терор срещу нас , защото както виждате те Гърция отсвирват, на която ес-то вкл.ние отпускаме милиарди евро, та какво остава за клета България!
    И дано на повече хора им просветне че сме в ес и нато не защото сме ценни или желани партньори. Ние сме там едиствено за да не бъдем в орбита на влияние на Русия и да служим на западните лицемери да постигнат плановете си.
    А ако не искаме и се противич на европейската политика ще имаме събития “жълтите павета” на които ще се случи аналогия на майдана. Да точно така, сами си го наденахме и сега ще чакаме нато да ни пази.

    Коментиран от #35

  • 27 Шербетчи дайь

    16 23 Отговор
    Гьрците добре помнят как моите деди ги караха да играят сиртаки вьрху жар в Измир преди няколко десетилетия ако искат пак да играят нека заповядат но тоя пьт вероятно хоро ще играят

    Коментиран от #30

  • 28 email

    31 3 Отговор
    Това отношение от страна на НАТО е повече от показателно за правотата на изразяваното вече много години мнение на някои хора, че НАТО по никакъв начин няма да ни защити нас (България), ако Турция или кой да е член в алианса има някакви претенции към нас съпроводени с военни действия! Тогава за какъв ЧЕП ни е това НАТО??? Да ни пази от Русия? Много се съмнявам, че и тогава ще си мръднат пръста просто ще станем удобната територия за водене на военни действия!
  • 29 ЕДИН ЗА ВСИЧКИ - ВСИЧКИ ЗА ЕДИН

    35 8 Отговор
    ОБЩОТО АГНЕ ВЪЛЦИ ГО ЯЛИ ! АНАТЕМА ЮДА ! ПРОДАЖНИ ! ВЪН ОТ ЕС И НЕЗАБАВЕН СЪЮЗ С РУСИЯ ! ОКЪСАХМЕ Я ОТ ВСЯКЪДЕ ОСВЕН В КОРУПЦИЯТА. ДЪРЖАВАТА СЕ РУШИ НА ЧАСТИ, ПРАВИТЕЛСТВОТО Е КРИМИНАЛНО И АНТИБЪЛГАРСКО ! ПРЕДАТЕЛИ ОБИРАТ И РУШАТ ДЪРЖАВАТА.! ВРАГОВЕ НА НАРОДА БЕЗЧИНСТВА ДНЕС ! ВЪН ОТ ЕС И СЪЮЗ С РУСИЯ ЗА ДА СПАСИМ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ !
  • 30 Реално

    25 11 Отговор

    До коментар #27 от "Шербетчи дайь":

    Ти май още си живееш със спомените от минали времена.Сега времената са други не се знае какъв жокер имат Гърците.Тъй че натискайте си потурите щото тоя път няма да имате време да ги облечете.
  • 31 Daaa

    10 8 Отговор

    До коментар #24 от "Да бе":

    Така е!!! Но основната война ще е на територията на БГ, защото ние сме най -близо до Инстанбул!!! В БГ се очакват поне 2 милиона жертви
  • 32 Светослав

    9 28 Отговор
    Не бих казал, че разбирам. Но кого трябва да защитава НАТО като разногласията са си между две страни съседки и са територялни. Ако вземат страна се намесват пряко в решаване на териториални въпроси, съвсем логично е. Кое не разбирате не знам.
    А вие пияни ли сте по обяд. Да ставаме приятелчета с Русия. В момента почти цял свят са в скандал с тях, територялно се намираме в Европа и граничим с най-силната в членка на НАТО в Европа.
    Вие май спите блажен сън в носталгия от младините ви.

    Коментиран от #36, #39, #40

  • 33 Хахаха

    23 4 Отговор
    Така се гарантират правата на страните в НАТО
    ХАХАХА
    Вече разбораме защо царчето и еврейчетата ни накараха да унищожим всичко
    Късметлии сме
    Хахаха
  • 34 патриотъ

    33 8 Отговор
    Господа,престанете да се джавкате и се постарайте да изгладите различията във възгледите си,защото положението е по-сериозно,отколкото изглежда на пръв поглед и много от вас не си дават сметка за това!Хората,които милеят за България,трябва да се обединят и да се търси начин за спасението ни като народ и държава.Много от вас не разбраха,че Нато е създадено и финансирано в по-голямата си част от САЩ, да защитава американските интереси,а не да ни пази нас.Турция в името на Ердоган отдавна има имперски амбиции и претенции към гръцки и български земи.Неотдавна Ердоган в пряка реч се изрази за Кърджали и това е напълно сериозно.И в момента е в състояние на война с Гърция,след което може да последва и България.Гърците имат армия и техника и могат да се съпротивляват,но ние нямаме нищо-ни армия,ни техника,ни авиация.За няколко часа ще ни превземат и Нато няма да си мръдне пръста.Това са западните ценности-всеки да се оправя сам,а западна Европа и Америка да си правят далаверите за наша сметка и на наш гръб и на нашите пари.Щастливия сън от демокрацията свърши и идва горчивата действителност!И тия наште герберасти първи ще вдигнат чуковете от Бг при едно военно положение и ще си живеят живота на някой остров с награбените парички,а народа ще го отнесе целия!

    Коментиран от #46

  • 35 НАТО ВЕЦ

    23 2 Отговор

    До коментар #26 от "Антон":

    Е, ние и "майдан" имахме 1997г.
    И като "победиха""здравите сили", и като ни "понесе" една "демокрация", та до ден днешен ни влачи.
  • 36 любопитен

    9 4 Отговор

    До коментар #32 от "Светослав":

    Само дето не е териториЯлно! Два пъти го изписваш грешно и трябва да приемем поста ти сериозно?
  • 37 Българина

    16 7 Отговор
    Ние ще получим същия отговор когато вземат Вишеград сега Кърджали..... Само да не забравите тогава да напомните на нато, тази имагинерна организация, за чл 5! наближава време предателите оставили ни без армия и скарани с Русия заради ЮП и Белене да увиснат на въжетата на дърветата на жълтите павета

    Коментиран от #38

  • 38 КИРО С БИРО

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Българина":

    Б. Димитров каза че ние ще получим братята мекадонци, и ще се велика българия. В природата не се губи нищо, казва законът на джунглата . Айде наздраве че ми се доспа , а още съм на трета ракия заради вас.
  • 39 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #32 от "Светослав":

    сега вземат страна. с ненамесата. вземат страната на турция. турция иска територии от гърция. не сме чули да иска гърция от турция. в този случай ненамеса озночава подкрепа на турция

    Коментиран от #41

  • 40 Реалист

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Светослав":

    Нищо не разбираш наистина. Границите между Турция и Гърция са отдавна уточнени в международни договори.
  • 41 Дааа

    8 7 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Ами има кой да се намеси и ще се намеси при нужда.Русия няма да изостави Гърция.А защо ли Ципрас говори по телефона преди месец със Владимир Путин!!!!Може би случайно.

    Коментиран от #44, #50

  • 42 Доктор Ох Боли

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Монито Паси е за такива като тебе.... ха ха ха... Да гледат и да не верват на ушите си... .ха ха хах.....

    Коментиран от #51

  • 43 Доктор Ох Боли

    0 10 Отговор

    До коментар #4 от "А така":

    .... ха ха ха.....Ти хапчетата глътна ле?....... ха ха ха..... Кой ти даде на тебе толко плюса кой.....? ................ ха ха ха..... аааааааааааа....
  • 44 Доктор Ох Боли

    1 6 Отговор

    До коментар #41 от "Дааа":

    .... ха хаха....... Може би ти чу разговора а?..... ха ха хах.........аааааааааааааа.....аааааааааааааа......аааааааааа.... Лекраствата ..... спиешну....
  • 45 НАТО Е ИНСТРУМАНТ НА САЩ

    10 0 Отговор
    ВЛЕЗАЙКИ В НАТО, ТИ ПАДАТ ГАЩИТЕ ! НАТО НЕ ГАРАНТИРА НА НИКОГО ЗАЩИТА АКО ТОВА НЕ Е УГОДНО НА САЩ ! ТОВА ЧЕ ЦВЕТАНОВ ПОДКРЕПЯ РЕФОРМА В АРМИЯТА Е ДИРЕКТИВА СПУСНАТА ОТ САЩ. ДАВАТ НИ ЩЕДАЪ ЗАЕМ, СКЪПА ТЕХНИКА И ОГРОМЕНИ ДЪЛГОВЕ ЗА ДАНЪКОПЛАТЕЦА. ЕТО КАКВО ДОНЕСЕ ЗАКУСКАТА НА ЦВЕТАНОВ ВЪВ ВАШИНГТОН - ЗАДНА ПРАЖКА ПО ХАЙДУШКИ. А АЗ МИСЛЯ ЧЕ РЕЦЕПТАТА ЧАУШЕСКУ МОЖЕ ДА НАМЕРИ И У НАС МЯСТО ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ ТЕЖКО УСЛОЖНЕНИЕ ! ТИ БЪЛГАРИНО С ТВОЙТА ГЛАВА ИЛИ ШИКАЛКА КО Ш КАИШ А ? ЗА 30 ГОД. НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ НИ ЛЪЗГАТ И ТО НА СУХО ?

    Коментиран от #47, #48

  • 46 jfoxfk

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "патриотъ":

    Нямаш и представа колко си прав.
  • 47 Доктор Ох Боли

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "НАТО Е ИНСТРУМАНТ НА САЩ":

    .... добре де ..... ама що руснаците ше продават на Турция С -400 ?.... За кво е на Турция С-400?... Срещу кого?.... ха ха ха..... Обади се на Путин и... му кажи......"Нидей.... те са православни и ние също...остави ги голи и боси.....".... ха ха ха......
  • 48 Доктор Ох Боли

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "НАТО Е ИНСТРУМАНТ НА САЩ":

    ..и..... малко ше зема да разширя..... ха х аха...... Що нема за Сирия С-300 ... да не говориме за С-400 ... а?..... ха ха ха.....
  • 49 Ердоган

    5 2 Отговор
    Те навремето за това ги взеха гърците в НАТО за да не ядат пердах от турците уж защото са в един общ съюз и няма да ги закачат , но времената се менят и скоро гърка пак ще плува в морето
  • 50 Ердоган

    7 0 Отговор

    До коментар #41 от "Дааа":

    Що бе ти да не си им превеждал телефонния разговор , че си толкова запознат с нещата , аман от всезнаещи ганьовци пък накрая все гладни ходят
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "Kcaniba":

    ..... ха хаха......Ндей пипа звяра чи привърта..... ха хаха....аааааааааааааа....ааааааа...ааааа
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Кемпеса

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "София":

    Ми до това ни докараха управниците! Вълкът да пази овцете. А как ще ги опази, то е ясно. Сега турците ще опънат византийците и НАТО нищо няма да направи, защото нещата са като параграф 22. После ще се огледат у наще дупета. Ако е жив ревльото ще плаче пак, ама от остра болка отзаде.
  • 55 Барчо

    9 0 Отговор
    Гледам че "ония гейзери" дето фалеха НАТО си траят да коментират тази статия. До сега щом стане въпрос някой да каже истината за тая америчка организация и се започваха едни разни приказки колко сме защитени, колко трябва да сме горди че сме там, колко руснаците са лумпеняци и т.н. Сега си трайкат като шушумиги. Къде сте бе? Като ви разправях, че тоя член ще ни е отзад се подигравахте! Сега се скрихте по кенефите и в може вече да си правите сюнет, че да се направите на по-големи турци от турците!
  • 56 зулус

    10 0 Отговор

    До коментар #53 от "Проблем":

    При добро желание НАТО може да се намеси и да разреши конфликта много бързо -застава като рефер по средата без да взема страна в спора,блокира военните действия и на двете страни и ги праща да преговарят докато се разберат...да ама не го правят! С пасивността си предизвикват вакуум...ама природата не търпи вакуума!!! Турция от върли натовци се обърнаха и взеха да гледат към Русия...на Гърция като и спретнаха финансова криза Русия веднага им предложи финансова помощ...
  • 57 Коко

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Без име":

    Ще мине ама парво трябва да пита Путин че иначе ще има икономическа блокада
  • 58 Валери

    2 0 Отговор
    Точно това ще чуем и ние, когато туркия окупира южна България.
  • 59 gnida

    4 1 Отговор
    Дави с.ра на натото , утре , ако читаците ме заплашат , от кого да искам подкрепа ? Рашаните няма да помогнат- баце се окендза и плати натовци да ми вардят небето !!!! Ама нали сме фенове на ибрикчийските евроатлантически ценности !
  • 60 citizen

    8 0 Отговор
    Сега Монито Паси и Хубавото Наде да си измият еврейските дупета и да идат да пазят границата с Турция. Нали те съсипаха армията ни. Да ходят те да пазят Родината сега от аскера. Ще им пратим цистерна с вазелин.
  • 61 Дългият

    8 0 Отговор
    Стана ли вече ясно че ако не дай Боже Турция ни нападне...пак ще се молим на Русия да ни спасява...
  • 62 hahoman

    3 2 Отговор
    😆 нас имали за какво да ни напада някой? и за какво ще напада,какво имаме,петрол острови ,скъпоценни камъни,злато.
    Държавата няма пари за пътища,здравеопазване .От голия какво ще крадеш? Пиийте си водичката и си мечтайте за втора Швейцария на бълканите
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Миташки

    6 0 Отговор
    Нашета армия май е само от запасняци....
  • 66 среднощен

    4 0 Отговор
    В този свят надеждата произтича от обещания за добро бъдеще. В думите "..., но НАТО не е решение на всички проблеми" се долавя, по-скоро, егоизъм и безразличие! "По плодовете им ще ги познаете"! Това е най-добрата отправна точка за избиране на правилна позиция! Мъдростта народна ни напомня- "Щом мечката играе при съседите..."!? Иначе от политика не разбирам. Лека нощ.
  • 67 jfoxfk

    6 0 Отговор
    Дано на някой тук им дойде акълът в главата. Че ако нещо се случи с България никой няма дори да си го премести в другия крачол.
  • 68 незнайко

    1 0 Отговор
    НАТО кого да защитава сега ??? Хак им е да видят какво става, когато и двете държави са техни марионетки !!! ОПРАВЯЙТЕ СЕ САМИ !!! Голям смах .
  • 69 факт

    2 0 Отговор
    ДА МУ ПИКАМ НА АЛИАНСА
  • 70 Гого

    1 0 Отговор
    И каква е ползата от НАТО тогава?
Новини по държави: