Last news in Fakti

20 Април, 2018 18:30 3 276 28

В Русия вече по-рядко се пие алкохол (ВИДЕО)

  • русия-
  • алкохол-
  • алкохолизъм

Според експерти основен фактор за този спад е професионалната политика на здравното министерство в Москва

В Русия вече по-рядко се пие алкохол (ВИДЕО) - 1

По данни на Световната здравна организация хората в Русия вече доста по-рядко употребяват алкохол, пише "Комерсант".

Според експерти на вестника основен фактор за този спад е професионалната политика на руското здравно министерство - то ограничава времето и местата за продажба на алкохолни питиета, както и възможностите да бъдат рекламирани в медиите.

В перспектива руската практика може да послужи за пример на много други страни с подобни проблеми, смята СЗО.

"Намалената употреба на алкохол през последните години в Русия е сред най-важните за нас резултати в този регион", заявява пред "Комерсант" Карина Ферейра-Борхес, оглавяваща програмата "Алкохол и забранени наркотици", лансирана от Европейския офис на СЗО. "В бъдеще бихме желали да направим опита на Русия достъпен и за други страни със сходни предизвикателства", допълва тя.

По данни на СЗО през 2016 г. употребата на алкохол в Русия е достигнала 11,1 литра спирт на човек годишно. Това е минимумът за 27 години - през 1991 г. е регистрирано ниво от 12,2 литра. Върхова стойност е отбелязана през 2006 г. - 17,1 литра спирт на човек за година, добавя изданието, цитирано от BBC.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уПППППСсссссс

    21 2 Отговор
    Затова пък у нас се пие все повече\\\ айде наздраве пичове--петък вечер е...

    Коментиран от #5

  • 2 УШАНКИТЕ СА ОПАРИЧИХА И ОДЕСОЛОНА

    19 5 Отговор
    ГО СМЕНЯТ С ВОДКА И БИРА А ТЕЗИ НАПИТКИ НЕ СА БРОЯТ АЛКОХОЛНИ.......
  • 3 Kcaniba

    13 13 Отговор
    за сметка на това, у фащ се увеличи консумацията на хапове и памперси!!!
  • 4 Кики

    15 10 Отговор
    По евтино излиза спирачна течност та за това.
  • 5 а така дееее

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "уПППППСсссссс":

    Наздравееее-аз от сутринта празнувам петък.Биричка до обяд-после мастичка а сега почваме домашарка ракийка със салатката.Да ви е сладко на всички в петък вечер.
  • 6 русия е джудже

    15 15 Отговор
    "В Русия вече по-рядко се пие алкохол"

    Нормално..алкохола вече е изтъркан в руската кочина.В момента на мода там са препаратите за вани и антифриза.Ватниците все още се борят да влезнат в 21-ви век.

    Коментиран от #7

  • 7 Гюрза

    9 10 Отговор

    До коментар #6 от "русия е джудже":

    В щатите краварите в у-ща и университети смесват,,листерин,,с алкохол..и като ги хване се гърмят на поразия.А тук с него като малки отбиват,,жужетата,,та да се запръчат.

    Коментиран от #21

  • 8 Бесен Язовец

    14 10 Отговор
    На снимката е любимата напитка на наште русуфили, бояръшник !

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Рубладжийче

    11 9 Отговор
    Това е истина, руснаците наблягат на хигиената, дори хората без баня харчат за лосион за вана.
  • 11 onq s konq

    8 4 Отговор
    Е може ли тоя "Комерсант" да твърди,че ограничаването на рекламите за алкохол е причина за намаляване на пиенето на руснаците,след като ТЕ ДЕНОНОЩНО СИ МИСЛЯТ ЗА БУТИЛКАТА?Това е все едно човек ако не гледа колоездачни състезания ,изобщо да забрави как се кара колело!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пешо

    9 4 Отговор
    За туй пък се пие повече Бояришник, товарищи! Сами не си вярвате на лъжите.
  • 14 Българин

    6 3 Отговор
    ЗАЩОТО ВСЕ ПО РЯДКО ИМ СТИГАТ ПАРИТЕ, ЗА АЛКОХОЛ НЕ ОСТАВАТ !
  • 15 Бесен Язовец

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гюрза":

    Вземи първо се научи, поне малко от малко да пишеш що годе грамотно по български и после влез тук да тролиш ! А ако имаш як сърбеж и не можеш без да тролиш, сайтове руски колкото си искаш, върви там да тролиш ! То тук и без теб е пълно с руска платена петушня, но другите поне са малко по грамотни от теб. Гюрза, ха-ха-ха, петух !
  • 16 Кольо

    7 4 Отговор
    Ватенките преминават на МЕТАН имали в изобилие,а скоро пари за алкохол не се отчакват . ПУТКИН така наредил !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 патриотъ

    9 6 Отговор
    Руснаците в сравнение с англичаните,поляците,финландците и словаците са пълни трезвеници.Можем да прибавим и германците,шведите,норвежците и дори чехите.Всичките тия пият като за световно и никой не може да ги стигне.Така че,присмял се хърбав на щърбав и не се опитвайте тука да плъзгате подобни тези и измислици,защото това въобще не е вярно.Пък няма да казвам колко алкохол се пада на глава от населението в Бг.А бояришник пиеха бездомниците и скитниците,когато се продаваше,това е вярно,но такива индивиди има много повече на запад,огледайте се ако имате тази възможност и сами ще видите истината!А нормалните руснаци пият нормални питиета и в нормални количества,можете да бъдете сигурни!

    Коментиран от #20, #22

  • 19 мит

    5 5 Отговор
    Много хора не знаят, но до почти до края на 19век руснаците са били най-малко пиещия народ в Европа. В миналото вино и твърд алкохол-самогон се е правил само в южните части на Русия, а на север са си го позволявали само дворяните и богатите. Приказката "да се напиеш като казак" идва точно от това време , защото руснаците на север не са разбирали , какво е това, а само слушали истории за това, как казаците на юг пият нещо от което си губят ума след това..Затова при тях не е изградена напълно имунната система за носене на алкохол и се напиват от много малки количества, а не защото много пият.
  • 20 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #18 от "патриотъ":

    Да бе смешко, остава и да ти повярваме че в русия някога е имало демокрация. Защо изобщо ни занимавате с тези пияни боклуци руснаците. Я вървете на майната си тези глупави статии.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Подводница

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "патриотъ":

    Ха така,живял съм и в англия и в Белгия.Най жестоко напили се хора-почти до смърт,съм виждал в Белгия.А за английския кенеф да не говорим.Там това е национален спорт.Не ми говорете за руснаците,защото не знаете как къркат поляците.Та мечтата на всеки руснак била да умее да се напие като поляк.Писна ми от тъпаци в тоя форум дето от собствения си кенеф нос навън не са подали а, лаят ли лаят против тоя или оня.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания