Last news in Fakti

24 Април, 2018 13:14 13 864 33

Сирия - най-големият провал след Втората световна

  • сирия-
  • втора световна война-
  • провал-
  • война-
  • филипо гранди

Гражданската война в Сирия започна през 2011 година

Сирия - най-големият провал след Втората световна - 1
Снимка: Shutterstock

Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди определи войната в Сирия като „най-големия политически провал след края на Втората световна война“. Той каза това на втората международна конференция „В подкрепа на бъдещето на Сирия и региона“, която се провежда днес и утре в Брюксел.

При откриването на конференцията, в която участват 85 страни и организации, Филипо Гранди заяви: "Свидетели сме на един от най-големите политически провали в периода след Втората световна война. Затова е важно сега, когато се опитваме да преодолеем този провал, да видим как да поддържаме силите на тези, които страдат, по най-добрия начин при тези обстоятелства – било бежанци или не."

След 7 години конфликт хуманитарната ситуация в Сирия продължава да се влошава, подчерта еврокомисарят по въпросите на хуманитарната помощ и управлението на кризи Христос Стелианидис и добави, че над 13 милиона сирийци се нуждаят от хуманитарна помощ.

В тази връзка еврокомисарят по разширяването и политиката на добросъседство Йоханес Хан заяви: "Ще работим така че въпреки всички основания за отчаяние, да продължим да поддържаме отворени пътищата за надеждата", предаде БНР.

Конференцията има за цел да мобилизира хуманитарна помощ в Сирия и в съседните държави при влошаващата се ситуация с навлизането на страната в осмата година от войната. 13 милиона сирийци се нуждаят от такава помощ, а над 5 милиона са напуснали страната от началото на военните действия.

През днешния ден фокусът ще бъде поставен върху диалога с неправителствените организации от Сирия и региона, като в конференцията ще участват представители на над 200 такива организации. Европейският съюз е най-големият донор за Сирия и региона. За миналата година той е осигурил над 5 милиарда евро, а до края на 2020 година се очаква да даде още близо 3,5 милиарда евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенчо

    14 162 Отговор
    Вината е на алчния Пут-ин и неговите слуги, империята на злото се провали за пореден път.

    Коментиран от #6, #8, #10, #16, #23, #25, #29

  • 2 Един ....

    146 15 Отговор
    "Провал" , защото Сирийската армия ,с помощта на Русия , разби създадената от Запада "Ислямска държава" ! Провал на САЩ и слугинаж в опита им да унищожат и разграбят суверенна Сирия !
  • 3 Гост

    134 10 Отговор
    Пенчо, Пенчооо, вземи се образовай моето момче! Виж през 2011 кой е започнал, малоумичето ми. Кой направи арабските пролети. Ма що ти ги казвам тез неща?! Нищо няма да влезе в тъпата ти кратуна! На теб са ти казали да плюеш и ти само това правиш. Давай моето момче, важно е центове да капят!

    Коментиран от #5

  • 4 ха ха ха

    120 5 Отговор
    Има провал, но той е на САЩ, да унищожи Сирия... но пък, успешно ще унищожи Европа ;)
  • 5 куку руку ку

    75 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Той пише това, за което му се плаща. Тарикат е пенчо, тарика-а-ат... ама селски.
    (не мога да се насиля да му напиша имИтУ с главна буква.)
  • 6 Даскал

    71 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пенчо":

    "Пенчо бре , учи ! Пенчо си мълчи .Пенчо бре , чети ! Муси се сумти..... Пенчо не чете."
  • 7 за тия дето много знаят

    26 1 Отговор
    айде да проверите в уикипедия на сирия икономиката и на какво се държи, после ще обвиняваме
  • 8 Българин

    62 8 Отговор

    До коментар #1 от "Пенчо":

    Пенчоо, Пенчо, чеп за зеле не ставаш баце!!!
  • 9 Ботев

    63 2 Отговор
    Защо ли си мисля, че основната цел на САЩ (отслабването на ЕС), подкрепена донякъде и от Русия се реализира на сирийска територия (засега). Голямата американска мечта да направят Украйна полигон, използвайки механизма на НАТО и всичко, което могат... Блажените американци така са свикнали да правят пари... Ние ще се лутаме между чука и наковалнята!
  • 10 мънъф

    48 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пенчо":

    Пенчо, пенчоо . На дедо нежния джендарчо. Дедо шта напрай мумиче.
  • 11 патриотъ

    66 5 Отговор
    Хаоса и войната в Сирия го създадоха американските лешояди,но претърпяха пълен крах и сега се опитват да дават оценки.Сирия в момента по малко се възстановява с помощта на Русия и това прави американците бесни от безсилие.Пък що се отнася до хуманитарната помощ,освен Русия,никой друг не е оказал такава.Това са крокодилски сълзи,лъжа и измама!
  • 12 Stefan

    27 3 Отговор
    Не съм съгласен българските граждани и Европа, и по-точно работещите хора да палщат помощи на африкански и азиатски държави. Политиците да заемат твърда позиция и да не плащат.
    Има си ООН. Защо не направиха демилитаризирана зона в Сирия?
  • 13

    42 5 Отговор
    Продавайки оръжие на умерените главорези България е сред виновните за кръвопролитията в Сирия.
  • 14 ПенаОтНощнатаСмена

    46 4 Отговор
    световния терорист ФАЩ гризна дръвцето :D
  • 15 123;)

    4 30 Отговор
    Прав си Джамбаз,най голямата изцепка на Кемъл!
  • 16 Пенчо

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пенчо":

    Плагиат краварски,измисли си ник.
  • 17 Жабок

    32 3 Отговор
    Абе хора на някой еня ли го е за децата .Ами тези които са родени в конфликта нали за тях нормален живот ще им е сегашната ситуация а именно бомби авиация без храна и вода .Кой ако не ония зад океана които си продават оръжието и така им върви икономиката а ние другите гледаме и не вярваме на очите си.Къде е ООН защо сега всичко ще съборим а после ще въстановяваме. ами убитите?ами пръснатите по света ами осакатените ?Един е живота и то какъ?
  • 18 Подводница

    30 4 Отговор
    Гнусните амери газ пикат.Не им стана номера и са като бесни псета.Биде тая,америка да е монополист в света.Но така е власт с кръв се взима и само с кръв се дава.Лошото е,че е кръвта на невинни хора.
  • 19 Мунчо

    29 1 Отговор
    Провал я! Е Либия колко бързо се оправи. Верно сега има три Либии и враждуващи групи, хората страдат и умират като при гражданска война, ама поне в новините ги няма като жертви.
  • 20 Немец

    37 4 Отговор
    Конфликта в Сирия го започнаха САЩ.
    Причините за това са няколко:
    - дестабилизиране на близкият изток
    ( т.н."арабска пролет")
    - финансов удар по ЕС
    - разширяване на монопола върху петрола
    - бежанска вълна към Европа
    Последното е от изключителна важност в далечна перспектива за Н.С.Р.(Новият Световен Ред).Целта е размиване на националната идентичност в ЕС.Това е единственият начин Европа да стане като САЩ- там всички са американци докато сега в ЕС не е така,а всички знаем, че световното правителство ще се сформира след обединяването на ЕС и Северна Америка...
    Само дето Путин им обърка плановете (поне за сега)
  • 21 Гост

    14 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Затова е важно сега, когато се опитваме да преодолеем този провал, да видим как да поддържаме силите на тези, които страдат, по най-добрия начин при тези обстоятелства – било бежанци или не."
    Един вид, те нека си страдат, ама да направим страданията им по-поносими, да страдат по-дълго и по-мъчително! Е, няма такова лицемерие! Тази организация е за закриване! Все едно гледам нашит КАТ! Абсолютно ненужна и безполезна институция!

    Коментиран от #24

  • 22 гражданин

    2 26 Отговор
    Свинарите се разгрухтяха!А кой направи войната в Чечня, Грузия?!Нас кой ни управляваше от 44г до 89г?!Не беше ли Свинария наш управник?!От 90г до 2008-9г кой ни беше пак управник?!Не беше ли пак Свинярия?!96г кой ни фалира за втори път както през 90г?!Не беше ли Свинария?!Беше?!Сега Свинария не може да вземе властта у нас и в Сирия и на др.автора на статията Джамбазов му е неприятно и на коментаторите му също!В Украйна Свинария направи и там война и народа излезе на Майдана да гони свинарите, а пРезидента им се ската веднага в Свинария!

    Коментиран от #32, #33

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Туземец

    0 15 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Ти го тълкуваш така щото си прост(о) путинофил.Явно не познаваш живота в цивилизованите страни.

    Коментиран от #26, #30

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Туземец":

    Че сте туземец... Ясно!!! Поне не го афиширайте!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 руснак

    3 1 Отговор
    Още от Виетнам са така.
  • 29 трол

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пенчо":

    Що си събрал толкова негативен вот бе Пънчо. Май ти обърках името. Какво друго да те питам, незнам!
  • 30 трол

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Туземец":

    Моля Ви уважаеми Туземец да посочите 2-3 от цивилизованите страни , който познавате, та нии простите да се вдъхновим от тях и даже да напишем хвалебствен коментар. Тръпна в очакване!
  • 31 соросоидни кърлежи

    5 0 Отговор
    Сирия било провал, а Ирак и Либия голям успех..за света..кой брои милиони убити и останали без дом, дребни неща са това.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания