Last news in Fakti

26 Април, 2018 07:03 2 409 0

4.5 по Рихтер стресна Вранча

  • земетресение-
  • румъния-
  • вранча-
  • трус-
  • стресна

Няма данни за пострадали хора

4.5 по Рихтер стресна Вранча - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение с магнитуд от 4,5 по скалата на Рихтер беше усетено в сеизмичната зона на Вранча в Румъния изминалата вечер, предаде агенция „Аджерпрес”.

Няма данни за пострадали и нанесени материални щети. Към момента не е известно земетресението да е било усетено у нас. Според Националния изследователски институт по геофизика на северната ни съседка дълбочината на земетресението е около 145 километра.

За тази година това е вторият най-силен трус до момента. На 14 март Вранча се разтресе от 4,6 по Рихтер. През миналата година имаше и трус със сила от 5,0 по Рихтер, който беше усетен и в столицата Букурещ, съобщи Би Ти Ви.

Агенцията отбелязва, че най-силните трусове в Румъния за последния четвърт век са от 1990 година. На 30 и 31 май през същата година бяха регистрирани земетресения от, съответно, 6,9 и 6,4 по Рихтер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: