Last news in Fakti

28 Април, 2018 16:23 2 923 18

Москва: Ще изчистим Сирия от терористите

  • стафан де мистура-
  • башар асад-
  • сирия-
  • русия-
  • сергей лавров-
  • ислямска държава

Всеки път, когато се появи надежда за решаването на ситуацията в Сирия, по нея се нанася удар, смята Сергей Лавров

Москва: Ще изчистим Сирия от терористите - 1
Снимки: БТА/АР

Русия, Турция и Иран трябва да помогнат на сирийското правителство в Дамаск да прочисти страната си от терористи, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Reuters.

Той направи изявлението си на среща с турския си колега Мевлют Чавушоглу и иранския Джавад Зариф в Москва.

Западните страни се прикриват с изявления, че подкрепят суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Сирия, но "това са само думи, които, доколкото може да се съди, прикриват планове да я разделят и да преформатират Близкия изток", добави при откриването на срещата Лавров, цитиран от ТАСС.

Москва: Ще изчистим Сирия от терористите

"Мирът в Сирия, както показват събитията от последните седмици, явно не е нужен на всички", подчерта руският външен министър. Всеки път, когато се появи надежда за решаването на ситуацията в Сирия, по нея се нанася удар, подчерта той.

"Принудени сме да констатираме, че продължават опитите да се попречи на започване на диалог между сирийците, да се попречи на формирането на конституционна комисия", добави Лавров.

Москва: Ще изчистим Сирия от терористите

Той припомни, че решението за създаването й беше взето на конгреса на сирийския национален диалог в Сочи и е получило подкрепата на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и на неговия специален представител Стафан де Мистура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четвърти пол

    5 35 Отговор
    тоя глупак Лавров още ли не се е светнал, че войната в Сирия се води за бъдещето оцеляване на Ротшилдистан("т.нар. израел"). Какъв глупак!

    Коментиран от #17

  • 2 патриотъ

    28 5 Отговор
    Глупак си ти и не обиждай човека,защото благодарение на него и неговата търпеливост сме още живи,джендър!
  • 3 outlander

    2 39 Отговор
    Докато руските получовеци бомбардираха болници, училища и домове на невъоръжени хора, и то в райони, където нямаше нито един терорист, американците свършиха черната работа по изчистването на истинските терористи в Сирия и Ирак. Всеизвестно е, че руските получовеци обичат да обират лаврите на другите и да се кичат с тях, просто така са свикнали, но едно е поне като си присвояваш слава да направиш така, че народът ти да благоденства от това, друго е само да си чешеш езика и народа ти да тъне в мизерия - не всеки го може, а руските получовеци със сигурност не го могат (справка: "победена" Германия).

    Коментиран от #6, #16

  • 4 777

    17 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Москва: Ще изчистим Сирия от терористите

    Лоша новина за Турция, руснаците заплашват турските съюзници в Африн и не само.
  • 5 Руските свине

    6 23 Отговор
    Досега три пъти съобщиха, че терористите в Сирия са победени а джуджето три пъти обяви, че руснаците се изтеглят. Как някой може да им вярва на тези патологични лъжци?

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "outlander":

    Американците свършиха , черната работа ,като изчистиха терористите от Ирак и Сирия и ги докараха в Европа !
  • 7 Дух

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "Руските свине":

    На руснаци НЕ ИМ ТРЯБВА твоята вяра-невяра,проскубан боклук!

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 onq s konq

    2 16 Отговор
    Докато Русия чисти Сирия от терористи,ГЛАДНИ БУНТОВЕ ЩЕ СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТОи никакви "ТВАРДИИ" НА МИЛИЦИЯТА НЯМА ДА МОГАТ ДА ГИ СПРАТ!420 МИЛИАРДА ДОЛАРА ОФИЦИАЛНО са били изнесени от олигарсите зад граница.А чии са тия милиарди?Ами на РЕДОВИЯ МУЖИК,на който Правителството всеки момент ще УВЕЛИЧИ ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ,а работещите като волове се трепят за...270 ЛЕВА МИН. РАБ. ЗАПЛАТА!Това е "Великата страна на Ленин"- най-богатата на полезни изкопаеми и същевременно...НАЙ-МИЗЕРНАТА ЗА ЖИВОТ!Което естествено я изстрелва на ЕДНО ОТ ЧЕЛНИТЕ МЕСТА ПО ПРЕСТЪПНОСТ В СВЕТА,но...няма ли пак някой да се изцепи че "ПАК СМЕ НА ГРЕШНАТА СТРАНА"?...Всъщност колко му е :)

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Руски свине до български помяри

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Гледай си тук сеира,-ни там ще сме вечни!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Историк

    0 13 Отговор
    Москва е столицата на тероризма.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ДААА ТАКА Е

    0 5 Отговор
    ЩОМ НАПУСНЕТЕ СИРИЯ...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 пенко

    1 1 Отговор
    Палучовеците са командирите на МКС , а САЩ си плаща наем !!! Мизерстващите руснаци притежават толкова имоти в най -готините курорти и крайбрежия по целия свят ,че друга /кандидатстваща/нация ще е на един век назад !!! така--- 3 ти !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания