Last news in Fakti

30 Април, 2018 09:59 4 710 7

Тръмп изригна

  • сащ-
  • президент-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ настоява за бюджет за построяването на стената по границата с Мексико

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще спре работата на правителството, ако Конгресът не одобри средства за построяването на стена по границата с Мексико, съобщи Voice of America.

Тръмп вече подписа бюджет, който ще позволи на правителството да работи до края на септември. Гласуването за бюджет в Конгреса ще се проведе на 28 септември.

„Имаме нужда от стена. Ще построим цяла такава. Ние имаме нужда от гранична сигурност и ако тази тема не присъства при гласуването на бюджета, тогава ще спрем работата на правителството“, заяви Тръмп.

В същото време той призова привържениците си от Републиканската партия да се борят за запазването на контрола в Конгреса, за да го защитят от евентуален импийчмънт.

„Трябва да запазим Конгреса, защото има хора, които постоянно обикалят и обясняват как щели да ме освободят от поста. Вече стана ясно, че не съм направил нищо, но те няма да се спрат пред това“, заяви Тръмп.

В същото време президентът разкритикува решението да бъде продадено мястото, където се намираше старото посолство на САЩ в Лондон и да бъде преместено на друго. Според него решението е било твърде скъпо и той отказа да открие новото посолство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зулус

    14 3 Отговор
    Решил е да догонва Китай и Германия явно;)))) Ще строи Великата Мексиканска Стена по китайски патент...ако не стигнат парите минаваме на вариант Берлинска Стена..
  • 2 iQ5

    16 5 Отговор
    Тоя да внимава как изригва че и памперсите ако съ им като ракетите и самолетите може да стане някой път беля!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Bahti

    12 2 Отговор
    Хубавото е че ЦРУ държат мексиканските картели. Xaxaaxax
  • 5 зулус

    10 1 Отговор
    Сега разбрах каква е била целта на визитата в Китай - да почерпи опит в "стеностроенето"
  • 6 Иванов

    5 0 Отговор
    И стената няма да разреши проблема. Мексиканците ще изкопаят минни тунели под нея и пак ще влизат на юруш. Нека им помогнат икономически, да направят работни места с прилични заплати и те ще си останат в родината. Другото е погрешна стратегия, която няма да даде ефект.
  • 7 строител

    0 0 Отговор
    Стена на Атлантическия и Тихия океан сьшо.