Last news in Fakti

2 Май, 2018 17:25 2 877 4

Цеца влезе в учебниците

  • цеца величкович-
  • учебници-
  • сърбия

Спорове около нововъведения в сръбските учебници

Текст от песен на певицата Цеца Величкович е бил предложен като пример в сръбските учебници за пети клас, съобщи сръбското издание Блиц.

През последните години все по-често в учебниците за основното училище или на тестовете за приемни изпити в Сърбия, се включват примери или въпроси във връзка с публични личности, най-често представители на фолк музиката.

Снимка от учебника веднага предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Много родители смятат, че не е подходящо текстове от поп - фолк песни да бъдат помествани в учебниците.

Самата Цеца призна, че е била поласкана от включването на песента й в учебник. Все пак тя обясни, че има и по-стойностни текстове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    7 4 Отговор
    И коя е песента-по точно текста...? Защото има песни които наистина заслужават уважение-но се изпълняват от чалгаджииии...У нас Слави Трифонов изпълнява много качествени български песни-даже останалото му от миналото чалгарство не ги разваля..

    Коментиран от #2

  • 2 Учуден

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Слави Трифонов наистина изпълнява някои качествени песни.Въпроса е -Изпълнява ли ги качествено.Отговора е -НЕ!
  • 3 НКВД

    3 3 Отговор
    А би трябвало в учебниците да влязат руските пляски и казачоци. Това е музика и изкуство, а не някакви овчи блейни.
  • 4 смях в залата

    1 0 Отговор
    Те да не вземат да вкарат и някои ,,умни " исказвания на Боко Т. че децата хептен ще се объркат
Новини по държави: