Last news in Fakti

6 Февруари, 2012 12:24 917 0

Сибирската зима продължава да вземе жертви в Европа

  • сняг-
  • студ-
  • лошо време
Сибирската зима продължава да вземе жертви в Европа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Възрастна жена загина в град Пиргос, п-в Пелопонес, в резултат на наводненията, предизвикани от поройните дъждове, които се изляха в района през последните дни.

На други двадесетина им беше оказана помощ.

Осемдесет и две годишната жена е намерена мъртва в оранжерия. Получени са над 300 обаждания за отводняване на сгради, заяви представител на пожарникарите.

В момента се евакуира местната болница, където са настанени за лечение 90 души. Дъждовете в района са много по-обилни от преди пет години, информират гръцките медии. Улиците на Пиргос са под един метър вода.

Службата за извънредни ситуации работи за отклоняване на водите към притоците на река Алфейос.

62 станаха жертвите на сибирския студ, който скова Полша.

Във Великобритания на летище Хийтроу са били отменени 380 полета, или една трета от планираните за неделя.

Миналата година Хийтроу беше блокиран от падналия 10-см сняг, впоследствие бяха инвестирани 11 милиона лири стерлинги за нови системи за снегопочистване.

Във Франция последните жертви са двама болни от алцхаймер, а преди тях дете почина от хипотермия, след като падна в езеро, чийто лед се спукал, докато играело отгоре. В Босна и Херцеговина на 100 км от Сараево е бил спасен сръбския баскетболен отбор "Хемофарм", чийто автобус е бил блокиран от снега в тунел в продължение на 30 часа.

В Украйна смъртните случаи са вече 131. Това е страната с най-много загинали от студа, а над 1 800 пострадали са приети в болница. В Литва днес от студа са починали 3 души, съобщи държавната телевизия.

Други седем са били приети в болница със симптоми на замръзване. През последните дни дефектни отоплителни инсталации и незагасени огньове са предизвикали многобройни пожари в балтийските страни.

През последното денонощие трима души са починали в Унгария и 6 в Румъния, където общият брой достига 34 жертви на студа.

Общо в страната студът е причина за смъртта на една дузина души досега, съобщи началникът на службата за извънредните ситуации Предраг Марич. В половината от страната е обявен жълт код заради потенциално опасното време.

70 000 сърби са откъснати от света и в 37 общини бе обявена извънредна ситуация. От днес в повечето райони няма да има учебни занятия най-малко до 10 февруари.

Голяма част от пътищата са непроходими, електроподаването често спира, включително в Белград, където има катастрофален недостиг на техника за разчистване на снега. По някои улици не могат да се движат не само автомобили, но и хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА